Retete pentru Gastrita

Am gastrita si am fost pus in niste situatii extreme in ultimul an si jumate din cauza acestei gastrite. In medie, la 2 sau 3 luni ma apuca durerea de stomac, o durere care era absolut groaznica si nu o puteai suporta nici macar 2 minute, asa ca ajungeam mereu la spital la ore mari si tarzii in noapte... Abea acum, dupa vreun an si ceva am inceput sa tin regimul strict 100%, care trebuia sa-l tin de la inceput, dar asta din cauza lipsei de idei de retete pentru acest regim. De aceea as vrea si eu niste retete pentru gastrita, inclusiv pentru mancaruri de pranz (mancaruri usoare).
3 comentarii

Esomeprazol 20 mg si Controloc.
Evita fast food-ul si manaca cat mai multa ciorba!
Evita fast food-ul si manaca cat mai multa ciorba!

Painea de secare este buna pentru gastrita ?

Alimente permise
Carne - sortimentele de carne slaba sau curatata de grasime, fiarta sau preparata pe gratar: carne de pasare (fara pielita) si majoritatea tipurilor de peste proaspat sau la conserva
Oua - cu exceptia omletelor si a ochiurilor prajite in ulei
Produse lactate - lapte, smantana, iaurt (fara fructe), branza de vaci, cas (de vaca sau de oaie)
Paine alba - de grau sau de secara, eventual veche de o zi
Cereale - gris, arpacas, orez, fulgi de ovaz, paste fainoase, biscuiti
Legume - de preferinta, fierte sau conservate: sparanghel, morcovi, ciuperci, spanac, fasole, mazare, cartofi (nu prajiti!)
Fructe - fierte sau conservate si banane coapte
Grasimi - unt proaspat, ulei (50 - 60 grame/zi)
Alimente interzise
Majoritatea alimentelor ce pot creste producerea de sucuri gastrice sau stagneaza in stomac trebuie evitate sau consumate cu moderatie, in functie de toleranta persoanei:
» supele grase, prajelile, carnea grasa, sarata sau afumata
» pestele gras, afumat sau marinat
» mezelurile
» ouale prajite
» branzeturile fermentate, sarate, afumate
» alimentele bogate in fibre: painea multicereale, produsele care contin tarate
leguminoasele si legumele crude: brocoli, varza, varza de Bruxelles, castravete, porumb, ceapa, praz, nap, ridichi, gulii, sfecla, conopida, fasole uscata, mazare uscata, linte, vinete, rosii
» fructele cu coaja si cele care contin seminte - in special strugurii
» fructele uscate: smochine, stafide, curmale,
» condimentele: piper, boia, ardei iute, mustar, hrean, otet, muraturi
» grasimi: untura, slanina, maioneza
Ai alimentele permise si interzise. le poti combina cum vrei tu atat timp cat respecti combinatia de alimente admise.
- Se evita medicamentele care au efect secundar asupra stomacului.
- Nu se consuma ciuperci necunoscute.
- Nu se consuma alimente excitante pentru stomac.
- Se fac clisme, se beau multe ceaiuri pentru eliminarea din organism a toxinelor.
- Se recomanda post de 1-3 zile, timp in care se bea ceai din scoarta de mesteacan, flori de tei, urzica, leustean, cimbru, salvie, cimbrisor, maghiran.
- Se consuma timp de 3 zile legume si sucuri.
- Se bea un pahar de apa in care s-a dizolvat 1 lingurita de argila.
- Se evita bauturile reci, zaharul, pastele fainoase, carnea de porc prajita, condimentele, alcoolul.
- Cu ceaiuri din musetel, rostopasca, roinita, menta, chimen, seminte de in, lemn dulce, se calmeaza durerile de burta.
- Se aplica pe zona stomacului cataplasme umede si caldute.
- Se beau cateva picaturi de ulei din scortisoara sau dafin, cu miere.
- 2 linguri caimac de pe lapte se amesteca cu 2 galbenusuri, 2 linguri de miere pana se face o crema, care se ia de 3 ori pe zi cu 1 ora inainte de mesele principale.
- Se recomanda mersul descult pe pietre ude sau iarba cu roua.
- Se evita stresul, se recomanda autosugestia prin ganduri pozitive si credinta in vindecare.
Carne - sortimentele de carne slaba sau curatata de grasime, fiarta sau preparata pe gratar: carne de pasare (fara pielita) si majoritatea tipurilor de peste proaspat sau la conserva
Oua - cu exceptia omletelor si a ochiurilor prajite in ulei
Produse lactate - lapte, smantana, iaurt (fara fructe), branza de vaci, cas (de vaca sau de oaie)
Paine alba - de grau sau de secara, eventual veche de o zi
Cereale - gris, arpacas, orez, fulgi de ovaz, paste fainoase, biscuiti
Legume - de preferinta, fierte sau conservate: sparanghel, morcovi, ciuperci, spanac, fasole, mazare, cartofi (nu prajiti!)
Fructe - fierte sau conservate si banane coapte
Grasimi - unt proaspat, ulei (50 - 60 grame/zi)
Alimente interzise
Majoritatea alimentelor ce pot creste producerea de sucuri gastrice sau stagneaza in stomac trebuie evitate sau consumate cu moderatie, in functie de toleranta persoanei:
» supele grase, prajelile, carnea grasa, sarata sau afumata
» pestele gras, afumat sau marinat
» mezelurile
» ouale prajite
» branzeturile fermentate, sarate, afumate
» alimentele bogate in fibre: painea multicereale, produsele care contin tarate
leguminoasele si legumele crude: brocoli, varza, varza de Bruxelles, castravete, porumb, ceapa, praz, nap, ridichi, gulii, sfecla, conopida, fasole uscata, mazare uscata, linte, vinete, rosii
» fructele cu coaja si cele care contin seminte - in special strugurii
» fructele uscate: smochine, stafide, curmale,
» condimentele: piper, boia, ardei iute, mustar, hrean, otet, muraturi
» grasimi: untura, slanina, maioneza
Ai alimentele permise si interzise. le poti combina cum vrei tu atat timp cat respecti combinatia de alimente admise.
- Se evita medicamentele care au efect secundar asupra stomacului.
- Nu se consuma ciuperci necunoscute.
- Nu se consuma alimente excitante pentru stomac.
- Se fac clisme, se beau multe ceaiuri pentru eliminarea din organism a toxinelor.
- Se recomanda post de 1-3 zile, timp in care se bea ceai din scoarta de mesteacan, flori de tei, urzica, leustean, cimbru, salvie, cimbrisor, maghiran.
- Se consuma timp de 3 zile legume si sucuri.
- Se bea un pahar de apa in care s-a dizolvat 1 lingurita de argila.
- Se evita bauturile reci, zaharul, pastele fainoase, carnea de porc prajita, condimentele, alcoolul.
- Cu ceaiuri din musetel, rostopasca, roinita, menta, chimen, seminte de in, lemn dulce, se calmeaza durerile de burta.
- Se aplica pe zona stomacului cataplasme umede si caldute.
- Se beau cateva picaturi de ulei din scortisoara sau dafin, cu miere.
- 2 linguri caimac de pe lapte se amesteca cu 2 galbenusuri, 2 linguri de miere pana se face o crema, care se ia de 3 ori pe zi cu 1 ora inainte de mesele principale.
- Se recomanda mersul descult pe pietre ude sau iarba cu roua.
- Se evita stresul, se recomanda autosugestia prin ganduri pozitive si credinta in vindecare.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Ajotor sa fie gastrita?
- 8gastrita si reflux gastro-duodenal. Ce inseamna reflux gastro-duodenal.?
- 7e o tulburare psihica sau emotionala?
- 4gastrita, diabet si durere de picioare
- 5Gastrita, dureri stern, helicobacter
- 17Gastrita eritematoasa antrala cu Helicobacter Pylori pozitiv
- 6Interpretare analize medicale
- 7Probleme stomac
- 12Am o gastrita pentru care am primit o sumedenie de medicamente
- 5sindrom dispeptic sau gastrita?
- 1Gastrita difuza cauzata de stres ce se vindeca foarte greu
- 1Marijuanna +Boala de reflux gastroesofagian cu esofagita grad A
- 7Gastrita, inflamatii, scadere greutate
- 1Probleme digestive
- 8Pangastrita eritematoasa de 10 luni, se vindeca?
- 0Gastrita
- 7Gastrita eroziva
- 1Ragaieli/eructatii
- 4Gastrita sau altceva?
- 2Gastrita
Mai multe informații despre: Dieta in gastrita gastrita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: