Retentie de apa/Furosemid

06-06-2023
Vero4
Nu este medic/terapeut
Vero4
Bună tuturor,

De vreo 3 ani ma confrunt cu o problema grava. Toată viata m-am confruntat cu o retentie de apa datorita faptului ca mâncam mai Sărat și obișnuiam sa stau mult în picioare (18 ore pe zi). Am fost sfătuită de o prietena de-a mea farmacista sa încep sa iau Furosemid la nevoie. Am început cu o pastila când aveam picioarele umflate. Acum după 3 ani, ma trezesc de multe ori dimineața cu fața și membrele extrem de umflate. Iau primul lucru la trezire pastilele (am ajuns la 3-4 maxim am luat 8 intr-o zi), dar pana seara ma umflu înapoi. Dimineata își fac efectul dar toate lichidele pe care le consum pe timpul zilei ajung sa le stochez și sa ma umflu înapoi. Am observat pe cantar fluctuații de 3-4 kg de la o zi la alta. Menționez ca nu sufăr de probleme cu kg în plus, fiind la o greutate ideala pt înălțimea mea. Problema mea principala este ca mi se umfla abdomenul și extremitățile, iar dimineața inclusiv fața îmi e umflata. Nu exagerez cu sarea și nu mănânc mâncare procesata de tip Mezeluri și nici fast food, fiind vegetariana. Am fost și la nefrolog, și mi a recomandat sa îmi mobitorizez urina plus niște teste, dar problema principala este ca după prânz eu nu mai pot sa urinez indiferent de câte lichide consum. Îmi cer scuze pentru roman! Va rog dacă ma puteți ajuta cu un sfat v-as rămâne recunoscătoare.
1 comentarii
0
16-06-2023, ora 18:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Mergeti la Medicina interna, sa va dea de acolo un set mai amanuntit de analize.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.