"Replici ciudate" de la medici generalisti :)) - despre pericardita si insuficienta card.

19-10-2023
RheaB
Nu este medic/terapeut
RheaB
Medicul nu e roman si nici in Romania, dar pacientii, da.

Doamna cu mama la medic, mama diagnosticata cu probleme congenitale (deci de la nastere) la inima (pericardita, insuficienta cardiaca grad 1, tensiune arteriala) asa cum au fost puse pe fisa medicala si de la electrocardiograme, niste analize, etc.

Tipa medic generalist, care trebuia sa echivaleze rezultatele in sistemul strain, da replica "dar i-am luat pulsul si tensiunea cand s-a inscris doamna la noi si erau bune, cum se poate sa aiba pericardita etc.?" Nu intelegea cum de avea toate problemele astea pacientul (mama).

Asa se stabileste ca un pacient are sau n-are tensiune/pericardita/insuficienta cardiaca, doar dintr-o singura verificare de tensiune si puls? =))

Intreb si eu.
3 comentarii
0
19-10-2023, ora 15:03
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Mai dai si de specimene din astea de medici, n-ai ce sa faci.
0
19-10-2023, ora 17:04
RheaB
Nu este medic/terapeut
RheaB
Da, asa e.

Eu invit la conversatie si doresc sa aflu cum se procedeaza, poate vede cineva din breasla si poate face un rezumat la ce se verifica de obicei pt a infirma sau afirma astfel de boli tip tensiune arteriala sau pericardita la un pacient :))
Daca intr-adevar exista vreo situatie in care poti lua pulsul si tensiunea odata sau de doua ori, sau sa faci teste de sange de baza (nu de specialitate) si sa dai diagnosticul.
Norocul doamnei ca era de tip 1 si adica nu chiar invalida inca LOL.
0
19-10-2023, ora 21:23
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
La hipertensiune se ia tensiunea si la pericardita se face ecografie de cord sau RMN si asa ai diagnosticul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici