Reflux biliar

07-10-2023
Dragos290
Nu este medic/terapeut
Dragos290
Plămâni: frecvenţă respiratorie/min. 12. fără insuficienţă de stres (NYHA I), sunet de percuţie sonor,
Marginile pulmonare se deplasează Cu ușurință cu respirația, respirația sună veziculoasă
nima. Frecvenţă cardiacă/min.: 70. ritmic, fără suflu cardiac patologic, niciunul
Deficit de puls, fără angină de efort
Abdomen: perete abdominal moale, fără tensiune defensivă, fără rezistenţă, zone ale rinichilor nu sunt
dureroase la bătaie, fără dureri în flancuri, zgomote intestinale intense. Constatări patologice
sensibilitate în partea superioară a abdomenului în dreapta, în partea superioară a abdomenului
in stânga, în mijlocul abdomenului.Extremităţi: extern normale și liber deplasabile. Circulaţie ș
sensibilitate netulburate, fără reducere a forţei Coloana vertebrala mobilă liber, posibilă rotaţie, fără dureri de presiune, fără dureri de lovire, nu
deficit senzoriomotor periferic
sistem nervos
lumină, Connea, fare normală nistagmus, semne Vigilență de meningism, normalä, nervi pupile cranieni izọcor, hordle,
lạ
motorie normală.
Sensibilitate iremarcabilă, reflexele pot fi declanșate pe aceeași parte, fără reflexe
coordonare iremarcabilă, mersul/statul iremarcabil, îinţelegerea vorbirii/imbajului
înghițirea iremarcabilă, orientarea mentală iremarcabilă
Sistem vascular: toate pulsurile sunt palpabile, fără zgomote
ECG la internare: SR
LT, Hf 52/min, fără semn ERBS
Ecografia abdominala din 07.07.2023
anamneza
OB Pain Bine
Conditii de examinare:
evaluabi.
ficat
Steatoza hepatica usoara fara leziuni
vezica biliara :
Vezica biliară poate fi evaluată intr-o măsură limitată, in măsura în care este ușor de recunoscut.
canale biliare:
Ușor de evaluat, nu există dovezi intrahepatice sau extrahepatice
Canale biliare mărite, färă semne de pietre
Pancreas:
Toate secțiunile uşor de evaluat, pancreas nu marit, parenchim
omogen, canal pancreatic nedilatat.
Splina usor de evaluat, dimensiune normala, eco-normal omogen
Splinä:
Model reflex intern, fără modificări focale. Ambii rinichi sunt
inich:
ușor de evaluat și localizaţi ortotopic, dimensiunea normală a organului, marginea
parenchimoasă adecvată vârstei, contururile netede ale organelor, fără retenţie urinară,
fara calcul. 0 concreție de mărime medie in parenchim in partea inferioara
treime din rinichiul stâng
Vase abdominale,
retroperitoneu:
Gastrointestinal
vezica urinara/ argaele gevtale
Diverse:
neremarcabil Vase OB, fără RF extravazală
meteorism
Vezica urinară golită și, prin urmare, nu poate fi evaluată
fara exudat
Hotărare:
nicio constatare care să explice simptomele
Gastroscopie din 07.07.2023:
durere OB
Istoric:
Sedare profundă dorită în mod expres de pacient. In caz contrar,
Premedicatie:
ancheta nu poate fi efectuată. 260 mg propofol IV (fractionar)
Monitorizare pulsoximetrie, măsurarea tensiunii arteriale la fiecare 3 minute, prin oxigen
Sondă nazală 2, 5 l/min
Intubaţie neobstrucţionată a guri esofagiene sub vedere, mucoasă
esofag :
neremarcabilă, linia Z normală, ocluzie cardiacă completă
Eritem difuz al mucoasei in antru, circular fără edem. In g caza contrar
Stomac:
distensia completă a lumenului gastric sub insuflatie cu & aer, mucoase
normale în toate secţiunile, peristaltism pervaziv. În inversare
constatări normale pe fund și în zona cardiei, pilorul neremarcabil și ușor de acceptat. Reflux biliar.
Mă poate ajuta cineva cu aceste rezultate. La momentul actual am ceva în piept, simt ca si o gutuie in piept sau spre stomac..eu pana in ziua de astazi am crezut și așa totusi cred că este boala cardiacă. Aseara am fost la urgențe si mi-au explicat ceva de la stomac. Am făcut analize la cardiologie..ekg-uri..holeter ekg 12 ore, ekg 48 de ore, ekg 12 ore acasă, 2 ecografii, una am mai facut-o eu ca sa fiu sigur, joi am facut RMN de stres dar primesc rezultatele curând. Aseara am ajuns la urgentă cu ceva in piept, chiar si acuma cand stau in pat simt ca am ceva ramas, ca si cum aș fi înghițit ceva și trebuie sa beau apa să meargă mai departe. Vă rog dacă puteți să mă ajutați!!!
1 comentarii
0
07-10-2023, ora 13:56
Dragos290
Nu este medic/terapeut
Dragos290
duoden:
Bună dezvoltare a bulbului duodenal. Bună perspectivă asupra
pars descendens duodeni. Mucoasa generală neremarcabilă
2 x din antrum, peretele varder (mucoasa vizibilă)
2 2 x din corp, partea principală (mucoasa vizibilă) 2
Nu
Biopsii:
complicatie
hotărâre
Eritem difuz în antru
Paraclinic: vezi constatările cumulate atașate
Terapie si curs: Pacienta a fost internata in spital datorita simptomelor mai sus
mentionate, nu s-au constatat anomalii la analizele de laborator pana la bilirubina usor
crescuta. Ecografia abdominală a fost neremarcabilă. Pentru mai multe lămuriri, am
efectuat o gastroscopie fără complicații Aceasta a evidențiat un eritem difuz în zona antrului
Histologia vă va fì raportată mai târziu. Am început o terapie cu
IPP în doză dublă timp de o săptămână după aceea 1x pe zi În plus, pacientul a primit
o terapie pentru durere adaptată nevoilor sale, inclusiv simptomele au fost semnificative. redus,
astfel încât astăzi să-l avem pe " " în stabil AZ să poată fi externat în îngrija
dumneavoastră în ambulatoriu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: