Recuperare fractura cap radial

19-03-2023
Cmoise
Nu este medic/terapeut
Cmoise
Buna ziua,

La final de 2022 am avut un accident de bicicleta si in urma investigatiilor medicale am descoperit ca am fractura de cap radial si ca necesita o interventie chirurgicala pentru a proteza capul radial. Am facut interventia pe data de 20 Ianuarie 2023 in Bucuresti la o clinica privata ( daca are cineva nevoie de mai multe informatii despre locatie si costuri ma gasiti la moise_stefan2003@yahoo.com). Mana a fost imobilizata timp de trei saptamani cu o atela gipsata, la indepartarea atelei mobilitatea mainii cat si musculatura erau aproape de zero. Recuperarea am inceput-o pe 13 Feb la o clinica din Campina, eu fiind din Ploiesti.

Acum, la o luna de recuperare ( masaj, kineto, electro) in fiecare zi pot spune ca mana se deschide cam pana la 160 grade, pot sa imi duc mana la gura, pe cap, sa bag degetul in ureche, toatea astea cu miscari lente dar nu lipsite de o usoara durere, cand ies la plimbare port pe incheietura un saculet cu nisip de 2kg si mai fac exercitii cu o banda elastica 20-30 min seara si dimineata, ce nu reusesc sa fac este sa tin palma in sus.

Ceea ce nu stiu si incerc sa aflu de la d-voastra sau de la cineva care a mai trecut prin aceasta situatie este daca progresul pe care l-am facut pana acum este unul normal sau daca bat pasul pe loc.

Multumesc de timpul acordat pentru a citi patania mea, o sa revin cu alt mesaj de indata ce implinesc doua luni de recuperare.

Stefan.
2 comentarii
0
18-04-2023, ora 13:48
Cmoise
Nu este medic/terapeut
Cmoise
Salutare,

La jumatatea lui Aprilie am implinit 2 luni de kinetoterapie/masaj/electroterapie.

La extensie tot nu reusesc sa trec de 160 grade, supinatie greoaie si rezultate nesemnificative.

Singurul plus este ca pot sa folosesc mana din ce in ce mai bine, am iesit chiar la o tura cu bicicleta si am reusit sa tin de ghidon, sa virez.

Sper ca peste inca o luna sa vin cu vesti mai bune.

Sanatate
0
29-05-2023, ora 13:37
Cmoise
Nu este medic/terapeut
Cmoise
Salutare,

La jumatatea lui Mai am implinit 3 luni de kinetoterapie, am renuntat la electro.

La extensie am mai reusit sa castig 10 grade, 170 grade (pasiv, adica cu ajutor), supinatie greoaie, reusesc o supinatie decenta doar dupa cateva minute de exercitii specifice.

Putera mainii creste semnificativ nu insa si mobilitatea pe cat mi-as dori. Am reusit sa montez niste mobila IKEA si sa schimb placutele la masina singurel, eu zic ca e o realizare :)

Sper ca peste inca o luna sa vin cu vesti mai bune.

Sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: