Reconstruire masea care mai are doar un perete?

06-07-2018
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Buna dimineata!

Se poate reconstrui o masea care mai are doar un perete?(Am avut plomba, dar a picat recent) Medicul stomatolog la care am fost prefera sa o extraga decat sa o reconstruiasca, dar eu vreau sa pastrez dintele.
Cand trebuie extirpat nervul, trebuie obligatoriu tratament de canal? De cate sedinte este nevoie pentru o plomba + extirpare nerv ? (Aproximativ) si care este pretul unei plombe+ extirpare nerv? Dar al unei coroane, daca aceasta este ceea ce imi trebuie pentru maseaua cu un perete?

Multumesc!
5 comentarii
0
06-07-2018, ora 07:44
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Fara sa vedem radiografia dintelui nu putem raspunde concret.
Faceti o radiografie si postati-o aici.
0
06-07-2018, ora 08:00
Dr. Emanuela Brebenel
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Emanuela Brebenel
Mai mult că sigur peretele e rupt mult sub gingie! Se poate face o intervenție chirurgicală și refăcut peretele. Depinde de situatia lui.
1
20-07-2018, ora 12:52
Good Smile
Identitate neconfirmată
Good Smile
'Extirparea nervului ( adica in termeni populari "nervul scos" ) implica automat tratamentul de canal.
Tratamentul de canal implica 2 etape:
1. Extirparea nervului (daca acesta este viu) sau curatarea si dezinfectia canalului/canalelor ( daca acest nerv din viu a devenit bolnav ).
2. Obturatia de canal ( sigilarea canalului/canalelor ) corecta.
3. Restaurarea dintelui. In functie de distructia dintelui, acest dinte se poate restaura prin : plomba, pivot si coroana.
0
25-10-2018, ora 06:24
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Cel mai bun si pe inteles raspuns.
Multumesc frumos!
0
04-12-2018, ora 16:16
Biancana
Nu este medic/terapeut
Biancana
Buna ziua!

Cam cat costa toata aceasta procedura de reconstructie? Mi s-a spus ca la final trebuie sa imi puna o coroana.

Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul