Reconstruire masea care mai are doar un perete?
Buna dimineata!
Se poate reconstrui o masea care mai are doar un perete?(Am avut plomba, dar a picat recent) Medicul stomatolog la care am fost prefera sa o extraga decat sa o reconstruiasca, dar eu vreau sa pastrez dintele.
Cand trebuie extirpat nervul, trebuie obligatoriu tratament de canal? De cate sedinte este nevoie pentru o plomba + extirpare nerv ? (Aproximativ) si care este pretul unei plombe+ extirpare nerv? Dar al unei coroane, daca aceasta este ceea ce imi trebuie pentru maseaua cu un perete?
Multumesc!
Se poate reconstrui o masea care mai are doar un perete?(Am avut plomba, dar a picat recent) Medicul stomatolog la care am fost prefera sa o extraga decat sa o reconstruiasca, dar eu vreau sa pastrez dintele.
Cand trebuie extirpat nervul, trebuie obligatoriu tratament de canal? De cate sedinte este nevoie pentru o plomba + extirpare nerv ? (Aproximativ) si care este pretul unei plombe+ extirpare nerv? Dar al unei coroane, daca aceasta este ceea ce imi trebuie pentru maseaua cu un perete?
Multumesc!
5 comentarii
Buna dimineata,
Fara sa vedem radiografia dintelui nu putem raspunde concret.
Faceti o radiografie si postati-o aici.
Fara sa vedem radiografia dintelui nu putem raspunde concret.
Faceti o radiografie si postati-o aici.
Mai mult că sigur peretele e rupt mult sub gingie! Se poate face o intervenție chirurgicală și refăcut peretele. Depinde de situatia lui.
'Extirparea nervului ( adica in termeni populari "nervul scos" ) implica automat tratamentul de canal.
Tratamentul de canal implica 2 etape:
1. Extirparea nervului (daca acesta este viu) sau curatarea si dezinfectia canalului/canalelor ( daca acest nerv din viu a devenit bolnav ).
2. Obturatia de canal ( sigilarea canalului/canalelor ) corecta.
3. Restaurarea dintelui. In functie de distructia dintelui, acest dinte se poate restaura prin : plomba, pivot si coroana.
Tratamentul de canal implica 2 etape:
1. Extirparea nervului (daca acesta este viu) sau curatarea si dezinfectia canalului/canalelor ( daca acest nerv din viu a devenit bolnav ).
2. Obturatia de canal ( sigilarea canalului/canalelor ) corecta.
3. Restaurarea dintelui. In functie de distructia dintelui, acest dinte se poate restaura prin : plomba, pivot si coroana.
Cel mai bun si pe inteles raspuns.
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Cam cat costa toata aceasta procedura de reconstructie? Mi s-a spus ca la final trebuie sa imi puna o coroana.
Multumesc!
Cam cat costa toata aceasta procedura de reconstructie? Mi s-a spus ca la final trebuie sa imi puna o coroana.
Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18afectiuni stomatologice
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 1reconstructie masea
- 0pată albă pe mucoasa gurii lângă măsea ruptă
- 0durere
- 3Măsea de minte ruptă parțial!!! (fără nerv)
- 5Pivot dentar
- 3Masea cu 5 plombe partial rupta pana la gingie
- 1Poate fi salvata fără extracție de nerv ?
- 2Măsea Sparta
- 1Dinte refacut din compozit, imflamat
- 1Dinte plombat, spart și fără nerv
Mai multe informații despre: reconstructia de masea reconstructia dentara