Măsea de minte ruptă parțial!!! (fără nerv)
![TheOmen](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Bună ziua. În urmă cu ceva timp mi-am scos nervii de la penultima măsea de jos, partea dreaptă (spun penultima pentru că mi-a crescut măseaua de minte între timp), și mi s-a plombat. Măseaua a suferit și de gangrenă, în paralel. Am urmat tratamentul și mi-a plombat-o.
Dar după o vreme observ că un colțișor mic din dintele plombat se mișcă. Am fost la doctor, mi-a spus că trebuie să iau antibiotic pentru pericoronarită (sufăr de asta în prezent) și după tratament să vin la dumnealui să mi-o plombeze pe cea de lîngă măseaua de minte, de care vă spun că e spartă.
Astăzi mi s-a rupt acel colțișor - l-am păstrat. Pare că nu e cu tot cu rădăcină, ci o parte din dinte a mai rămas acolo, înăuntru, dar n-o pot vedea. Nu mă doare absolut deloc. Nu e ruptă nici măcar jumătate, ci doar acel mic, , colțișor” (măseaua se vede cu patru, , colțișori”)
Întrebarea mea este DACĂ SE POATE RECONSTITUI DINTELE! Avînd în vedere cele spuse, trebuie să-mi scot întreaga măsea sau SE POATE SALVA? VĂ ROG din suflet să mă lămuriți, sunt foarte speriată.
Dar după o vreme observ că un colțișor mic din dintele plombat se mișcă. Am fost la doctor, mi-a spus că trebuie să iau antibiotic pentru pericoronarită (sufăr de asta în prezent) și după tratament să vin la dumnealui să mi-o plombeze pe cea de lîngă măseaua de minte, de care vă spun că e spartă.
Astăzi mi s-a rupt acel colțișor - l-am păstrat. Pare că nu e cu tot cu rădăcină, ci o parte din dinte a mai rămas acolo, înăuntru, dar n-o pot vedea. Nu mă doare absolut deloc. Nu e ruptă nici măcar jumătate, ci doar acel mic, , colțișor” (măseaua se vede cu patru, , colțișori”)
Întrebarea mea este DACĂ SE POATE RECONSTITUI DINTELE! Avînd în vedere cele spuse, trebuie să-mi scot întreaga măsea sau SE POATE SALVA? VĂ ROG din suflet să mă lămuriți, sunt foarte speriată.
3 comentarii
![Dr. Dragomir (Parnia) Alina](/arata_img.php?img=cont_147331.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua! Cu siguranta trebuie o radiografie si un examen clinic ( chiar daca nu s-a rupt si radacina, depinde cat se extinde subgingival leziunea). Daca se poate reconstrui, va fi nevoie cel mai probabil de un pivot si coroana.
![TheOmen](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Mulțumesc pentru răspuns!
Dar în ce constă examenul clinic?
Dar în ce constă examenul clinic?
![Dr. Dragomir (Parnia) Alina](/arata_img.php?img=cont_147331.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Examenul clinic consta in analiza situatiei din cavitatea bucala. Trebuie analizata pozitia maselei de minte ( daca trebuie scoasa sau nu inainte de realizarea coroanei pe cel din fata ), limitele dintelui spart etc.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18afectiuni stomatologice
- 1reconstructie masea
- 0pată albă pe mucoasa gurii lângă măsea ruptă
- 5Reconstruire masea care mai are doar un perete?
- 3Masea cu 5 plombe partial rupta pana la gingie
- 1Poate fi salvata fără extracție de nerv ?
- 2Măsea Sparta
- 1Dinte plombat, spart și fără nerv
Mai multe informații despre: reconstructia de masea