Reacţie perfuzie (venofer)
Bună ziua!
Mama mea (45 de ani) şi-a făcut analizele recent şi i-a ieşit deficit de fier (31, în condiţiile în care intervalul de referinţă este între 50 şi 150).
Medicul de familie i-a spus că este o uşoară anemie cauzată de sângerările menstruale abundente (are fibrom uterin) şi i-a recomdat următorul tratament perfuzabil pe cinci zile: ringer 250 ml, venofer 1 fiola, vitamina C 1 fiola, vitamina B6 1 fiola.
Problema este că după a treia doză de tratament local mâna i s-a înroşit şi s-a umflat. Apoi, a doua zi a început să o doară, şi-a scot branula şi a observat o suprafaţă întărită pe locul fostei branule şi continuă să o doară, să aibă temperatură local şi să nu-şi poată mişca mâna.
Am citit pe net că ar putea fi o reacţie la administrarea paravenoasă a venoferului.
Ce ar trebui să fac? Sunt suficiente aplicările locale cu gheaţă şi Lioton gel?
Vă rog frumos să mă ajutaţi, dacă puteţi!
Vă mulţumesc!
Mama mea (45 de ani) şi-a făcut analizele recent şi i-a ieşit deficit de fier (31, în condiţiile în care intervalul de referinţă este între 50 şi 150).
Medicul de familie i-a spus că este o uşoară anemie cauzată de sângerările menstruale abundente (are fibrom uterin) şi i-a recomdat următorul tratament perfuzabil pe cinci zile: ringer 250 ml, venofer 1 fiola, vitamina C 1 fiola, vitamina B6 1 fiola.
Problema este că după a treia doză de tratament local mâna i s-a înroşit şi s-a umflat. Apoi, a doua zi a început să o doară, şi-a scot branula şi a observat o suprafaţă întărită pe locul fostei branule şi continuă să o doară, să aibă temperatură local şi să nu-şi poată mişca mâna.
Am citit pe net că ar putea fi o reacţie la administrarea paravenoasă a venoferului.
Ce ar trebui să fac? Sunt suficiente aplicările locale cu gheaţă şi Lioton gel?
Vă rog frumos să mă ajutaţi, dacă puteţi!
Vă mulţumesc!
1 comentarii
Am raspuns recent acestei intrebari pe acelasi forum, nu stiu sigur daca ati fost tot Dvs. Daca e o reactie locala la administrarea iv de substanta, da-tratamentul e tot local. Daca e o tromboflebita superficiala, e cu totul altceva-se cauta o afectiune sistemica, chiar o tumora deoarece tromboflebita superficiala e frecvent paraneoplazica.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Agenezie vena iliaca dreapta
- 3Vene umflate
- 10Venele de maini pana la inima - transparente! Ajutor!!!!
- 9vena sparta
- 5venele taiate si tendon sectionat accidental la mana dreapta
- 1Vene inflamate
- 5observ nite galme la venele de la mana si picior
- 1Vene pronuntate
- 1Vene pronuntate.
- 1Durere mana dupa recoltare sange
- 4Vene albastre vizibile pe frunte
- 0Bube sub pielea preputului - vene care sunt organizate fibros
- 1Vase de sânge dilatate la nivelul palmei
- 2Galme vene maini!
- 1Vase de sange sparte pe picior sau... ?!
- 2Vene pânza de păianjen si dureri insuportabile
Mai multe informații despre: venele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: