Rana pe col! un medic va rog!

Buna seara, as avea si eu nevoie de niste informatii, la controlul ginecologic mi s-a luat o proba papanicolau si medicul a observat ca am o rana pe col destul de mare, am cateva intrebari la care as dori sa imi raspunda un medic! Precizez ca am 22 ani, rezultatul PAP nu a venit inca dar as dori sa fiu informata.
1.Care sunt pasii urmatori daca testul este anormal? Ce se face dupa primirea rezultatului? Se face o testare HPV, secretie pentru a se vedea daca la baza colului sta vreo infectie? Precizez ca viata sexuala am inceput o la 19 ani si ultimul control ginecologic l-am avut in 2011 in ianuarie, care a fost ok, deci daca e sa fii dezvoltat aceasta rana de col se poate canceriza intr-un an si ceva? Va rog mult oferiti-mi cat mai multe informatii pentru ca sunt foarte speriata si mi-e frica sa nu fie cancer!
1.Care sunt pasii urmatori daca testul este anormal? Ce se face dupa primirea rezultatului? Se face o testare HPV, secretie pentru a se vedea daca la baza colului sta vreo infectie? Precizez ca viata sexuala am inceput o la 19 ani si ultimul control ginecologic l-am avut in 2011 in ianuarie, care a fost ok, deci daca e sa fii dezvoltat aceasta rana de col se poate canceriza intr-un an si ceva? Va rog mult oferiti-mi cat mai multe informatii pentru ca sunt foarte speriata si mi-e frica sa nu fie cancer!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Rog pareri medicina integrativa
- 1Durere in ceafa
- 1Tensiunea și pulsul în răceală și febră
- 2Toxine?
- 1Stare Generala de rau
- 0Administrare elontril
- 1Fasciculatii musculare pe tot corpul/ zbateri de muschi psihoza
- 0Am o tuse seaca si urata de cand am fumat de pe internet
- 1Rmn in sarcina
- 1Problema la nivelul mainilor