Radiografie pulmonara sfat

27-01-2020
Szonja
Nu este medic/terapeut
Szonja
Buna ziua! Am facut o radiografie toracica in urma unor dureri de piept si spate. Rezultat: minima accentuare de interstitiu pulmonar infrahilar dreapta, fara imagine de condensare alveolara, sinusuri costadiafragmatice libere si cord normal radiologic. De cand am facut radiografia am avut tuse puternica seaca cu dureri piept, febra mica si dureri puternice de spate. Programarea la medic este peste cateva saptamani, dupa ce am si rezultate de sange si la neurologie pt spate. Intrebarea mea este daca ar trebui sa grabesc vizita, daca cumva trebuie tratat mai repede? (Bronsita? Pneumonie? Sau altele..) Mentionez ca sunt fumatoare si am 30 de ani. Multumesc anticipat
1 comentarii
0
03-02-2020, ora 18:36
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Radiografia a ieșit normală, acea accentuare a interstițiului este posibil să fie de la fumat. Nu sunt imagini sugestive pentru o condensare, deci și pneumonia se exclude. Faceți și restul investigațiilor apoi mergeți la control la medicul curant. Nu e nevoie să mergeți mai repede, doar în cazul în care simptomele se agravează, apar simptome noi, starea generală vă afectează activitatea zilnică. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnificația opacităților pulmonare
  •