Interpretare radiografie pulmonara/analize de sange
Buna seara, am 30 de ani si acum 2 saptamani am fost răcit, durere in gat, imi curgea nasul si o tuse seacă care apoi am inceput sa o rup.(cand răcesc mereu am aceste simptome)
Dupa o saptamana mi s-a întâmplat ca in 3 zile diferite sa tusesc 1 data pe zi cu mici firicele de sange, dar mai suflam si nasul cu sânge fiind înfundat si m-am gandit ca este de la nas.
Am fost la medicul pneumolog si mi-a dat tratament cu Fromilid 500 si brufen, de asemenea mi-a recomandat si o radiografie si analize de sange.
Imediat din prima zi de antibiotic nu am mai tusit cu sânge.
După 3 zile de antibiotic mai tusesc foarte putin tusea fiind in continuare productivă si ma simt foarte bine.
Rezultatele analizelor de sange sunt bune si anume
Creatina serica:0.92 mg/dl
Urea 32 mg/dl
Urea hidrogen 15 mg/dl
Proteina C reactiva 2.58 mg/L
Numar leucocite 7.12
Număr eritrocite 5.05
Hemoglobina 16
Hematocrit 47.1
Volum eritrocitar mediu 93.3
Hemoglobina eritrocitara medie 31.7
Concentrație medie a Hb/eritrocite 34
Lărgimea distribuției eritrocitara 12.4
Număr trombocite 362
Volum trombocitar mediu 10.1
Lărgimea distribuției trombocitar 12.2
Neutrofil 57.2 %
Neutrofil 4.07 mii/ul
Limfocit 34.7 %
Limfocit 2.47 mii/ul
Monocit 6.7%
Monocit 0.48 mii/ul
Eozinofil 0.7 %
Eozinofil 0.05 mii/ul
Bazofil 0.7 %
Bazofil 0.05 mii/ul
VSH 5 mm/h
Iar la radiografie:"Hill cu arie de protecție crescută predominent stanga.
Accentuarea desenului interstitial perihilar bilateral.
Desen interstitial reticulo-micronodular para-cardiac bilateral.
Opacitate de intensitate redusa cu contur imprecis cu dimensiuni de aproximativ 3.5/2.5 cm situată în 1/3 medie a câmpului pulmonar drept.
Calcificari hilare si perihilar bilateral
Se recomanda CT torace"
Pneumolog mi-a spus ca nu crede ca este ceva grav dar ca sa fim linistiti sa fac un CT toarce.
Ce părere aveți?Recomandati si dv CT toarce?nu m-as radia daca nu este nevoie.
Multumesc.
Dupa o saptamana mi s-a întâmplat ca in 3 zile diferite sa tusesc 1 data pe zi cu mici firicele de sange, dar mai suflam si nasul cu sânge fiind înfundat si m-am gandit ca este de la nas.
Am fost la medicul pneumolog si mi-a dat tratament cu Fromilid 500 si brufen, de asemenea mi-a recomandat si o radiografie si analize de sange.
Imediat din prima zi de antibiotic nu am mai tusit cu sânge.
După 3 zile de antibiotic mai tusesc foarte putin tusea fiind in continuare productivă si ma simt foarte bine.
Rezultatele analizelor de sange sunt bune si anume
Creatina serica:0.92 mg/dl
Urea 32 mg/dl
Urea hidrogen 15 mg/dl
Proteina C reactiva 2.58 mg/L
Numar leucocite 7.12
Număr eritrocite 5.05
Hemoglobina 16
Hematocrit 47.1
Volum eritrocitar mediu 93.3
Hemoglobina eritrocitara medie 31.7
Concentrație medie a Hb/eritrocite 34
Lărgimea distribuției eritrocitara 12.4
Număr trombocite 362
Volum trombocitar mediu 10.1
Lărgimea distribuției trombocitar 12.2
Neutrofil 57.2 %
Neutrofil 4.07 mii/ul
Limfocit 34.7 %
Limfocit 2.47 mii/ul
Monocit 6.7%
Monocit 0.48 mii/ul
Eozinofil 0.7 %
Eozinofil 0.05 mii/ul
Bazofil 0.7 %
Bazofil 0.05 mii/ul
VSH 5 mm/h
Iar la radiografie:"Hill cu arie de protecție crescută predominent stanga.
Accentuarea desenului interstitial perihilar bilateral.
Desen interstitial reticulo-micronodular para-cardiac bilateral.
Opacitate de intensitate redusa cu contur imprecis cu dimensiuni de aproximativ 3.5/2.5 cm situată în 1/3 medie a câmpului pulmonar drept.
Calcificari hilare si perihilar bilateral
Se recomanda CT torace"
Pneumolog mi-a spus ca nu crede ca este ceva grav dar ca sa fim linistiti sa fac un CT toarce.
Ce părere aveți?Recomandati si dv CT toarce?nu m-as radia daca nu este nevoie.
Multumesc.
10 comentarii
Bună seara! Aveți analize bune, doar CRP-ul (proteina C reactivă) este crescut ceea ce relevă un sindrom inflamator nespecific (aveți o inflamație). E posibil ca acea opacitate de la nivelul plămânului drept să fie o pneumonie în rezoluție. Dacă nu aveți alte simptome și vă simțiți bine puteți face mai degrabă o altă radiografie după 2-3 săptămâni, iar dacă acea opacitate persistă sau apar modificări noi pe radiografie atunci faceți un CT. Dacă tusea este deranjantă vă recomand siropul Koflet în asociere cu Septilin comprimate, ambele de la Himalaya, sunt foarte eficiente pentru tuse. Sper să vă fie de folos ce v-am spus. Dacă mai aveți nevoie de ajutor vă rog să-mi scrieți. O seară liniștită!
Buna seara, va multumesc pentru raspunsuri.
Ma simt bine, Pe rezultatele analizelor la Proteina C reactiva este 2.
58 iar ca Interval de referință <5 mg/L.
Este mai periculos un CT decat o radiografie?
Daca as alege sa fac CT pentru a fi sigur si nu a mai face inca o radiografie si apoi daca este nevoie un CT la cat timp dupa ce închei tratamentul cu antibiotic ar trebui sa fac CT?Tratamentul il termin miercuri.
Va multumesc.
O seara linistita si dumneavoastra
Ma simt bine, Pe rezultatele analizelor la Proteina C reactiva este 2.
58 iar ca Interval de referință <5 mg/L.
Este mai periculos un CT decat o radiografie?
Daca as alege sa fac CT pentru a fi sigur si nu a mai face inca o radiografie si apoi daca este nevoie un CT la cat timp dupa ce închei tratamentul cu antibiotic ar trebui sa fac CT?Tratamentul il termin miercuri.
Va multumesc.
O seara linistita si dumneavoastra
Bună seara! În mod normal se măsoară la dL, de aceea credeam că este crescută. Nici CT-ul și nici radiografia nu sunt periculoase în ceea ce privește expunerea la radiații, dar CT-ul este între 150-450 lei și doza de radiații este mai mare, pe când radiografia e 50 lei sau mai puțin, de aceea v-am spus ca să faceți la 2-3 săptămâni de la terminarea tratamentului o radiografie (mai repede doar dacă apar simptome noi sau se agravează cele deja existente, caz în care ar trebui să faceți cât mai repede), iar dacă acea opacitate persistă atunci puteți face CT. Dar dacă doriți puteți face direct CT la 2-3 săptămâni de la terminarea tratamentului. O seară liniștită!
Buna ziua, am mai fost cu radiografia la un alt medic radiolog si mi-a spus ca acea opacitate este un pleur din copilărie și sa stau linistit?ce inseamna mai exact aceste lucru?
Referitor la CT cu substanta de contrast cum imi pot da seama daca sunt alergic la iodul din substanta de contrast?cei de la CT cer doar analize la creatinina si uree.
O altă întrebare ar fi referitor la CT, am vazut ca sunt cu 6 sliceuri si cu 32/64.Care ar fi recomandat pt CT toarce.
Multumesc.
Referitor la CT cu substanta de contrast cum imi pot da seama daca sunt alergic la iodul din substanta de contrast?cei de la CT cer doar analize la creatinina si uree.
O altă întrebare ar fi referitor la CT, am vazut ca sunt cu 6 sliceuri si cu 32/64.Care ar fi recomandat pt CT toarce.
Multumesc.
Bună ziua! Nu există termenul pleur în terminologia medicală, poate pahipleurită sau pleurezie (aceasta nu poate fi din copilărie). Pentru a vedea dacă sunteți alergic la substanța de contrast trebuie să mergeți la un alergolog și vă va testa pentru acea substanță. Cu cât are mai multe sliceuri cu atât se obțin mai multe detalii, deci cu cât sunt mai multe cu atât este mai bine. Puteți face cu 32/64. Sper că v-am fost de ajutor, dacă mai aveți nevoie de informații vă răspund cu drag. O seară liniștită!
Buna ziua, tusea mi-a trecut complet dar am facut un CT toarce dar medicul de acolo mi-a facut fara substanta de contrast pentru ca a spus ca in caz ca nu se vede nimic o sa imi faca dupa cu substanta de contrast.
Se pare ca plămânii sunt curați iar pe biletul CT rezultatul este :"Pulmoni normali.Fara adenopatii mediastinale.
Fara colecții lichidiene, pleurale si pericardice.
Fractura veche are anterior coasta a-V-a de partea dreapta.
Exostoza de 9, 8 mm la acest nivel.
Ficat cu structura omogenă.
Deplină, pandrea, blânde suprarenale normale.
Sarbatori fericite.
Se pare ca plămânii sunt curați iar pe biletul CT rezultatul este :"Pulmoni normali.Fara adenopatii mediastinale.
Fara colecții lichidiene, pleurale si pericardice.
Fractura veche are anterior coasta a-V-a de partea dreapta.
Exostoza de 9, 8 mm la acest nivel.
Ficat cu structura omogenă.
Deplină, pandrea, blânde suprarenale normale.
Sarbatori fericite.
*Scuze, a corectat dicționarul telefonului gresit, era vorba despre splina si pancreas.
Hristos a Înviat! Mă bucur să citesc că rezultatele v-au ieșit bune. Sărbători cu pace și liniște de la Dumnezeu și dumneavoastră!
Adevarat a inviat!!Multumesc, la ce se refera exostoza de 9, 8 mm la acest nivel.?este vorba despre fractura veche la coasta?o fractura putea da opacitate la radiografie?
Multumesc.
Multumesc.
Hristos a Înviat! Exostoza a apărut prin vindecarea fracturii costale și nu vă afectează cu nimic. Aceasta nu poate apărea ca o opacitate pe radiografie, este vorba despre altceva. Dar pe interpretare plămânii sunt menționați cu aspect normal, deci nu există motiv de îngrijorare. O zi liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4radiografie pulmonara in primele 2 sapt sarcina
- 5Pneumopatie interstitiala - ce inseamna, se poate trata?
- 3Interpretare rezultat radiografie pulmonara
- 0Interpretare Radiografie
- 1Micronodul Calcar
- 1Examinare radiografie pulmonara
- 1Radiografie pulmonara fata
- 5Radiografie toracica
- 5Radiografie pulmonara fumator de 20 de ani
- 2Respiratie si inghitire dificila
- 0Pneumologie - in ultima vreme respir mai greu si simt mici dureri in spate
- 0Voalare neomogena
- 0Interpretare radiografie pulmonara
- 0Interpretare rezultat examen radiologic toracic
- 0Analize post covid radiologie
- 0Interpretare radiografie pulmonara si simptome
- 0Radiografie pulmonara
- 0Discreta accentuare a interstitiului peribronhovascular infrabilar la un copil de 5 ani
- 1Radiografie pulmonara
Mai multe informații despre: Radiografia pulmonara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: