Radiografie pulmonara fumator de 20 de ani
Buna ziua, tocmai am primit rezultatul unei radiografii pulmonare si neintelegand termenii medicali v-as ruga sa imi spuneti ce ar insemna acest rezultata. Sunt fumator de 20 de ani si am 46 ani.
REZULTAT:
Desen pulmonar interstitial discret accentuat difuz bilateral, predominant infrahilar.
Hiluri pulmonare cu arie de proiectie marita, simetric-bilateral.
Cord cu VS usor crescut. Aorta toracica derulata.
Sinusuri costo-diafragmatice laterale libere.
Multumesc!
REZULTAT:
Desen pulmonar interstitial discret accentuat difuz bilateral, predominant infrahilar.
Hiluri pulmonare cu arie de proiectie marita, simetric-bilateral.
Cord cu VS usor crescut. Aorta toracica derulata.
Sinusuri costo-diafragmatice laterale libere.
Multumesc!
5 comentarii
Bună seara! Nu aveți lichid la plămân, ventriculul stâng este ușor mărit în dimensiuni, hilurile pulmonare sunt mărite simetric și desenul pulmonar este puțin mai accentuat (de la fumat cel mai probabil). Nu sunt modificări care să sugereze leziuni active sau să indice ceva mai grav. Aveți simptome? Dacă aveți simptome, aș recomanda un CT toracic pentru acele hiluri mărite. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Simptome ca tuse si temperatura nu am, sau semne de raceala. Am facut radiografia mai mult preventiv, in unele dimineti ma trezesc cu dureri in partea de sus a spatelui iar de la fumat banuiesc eu, espectorez sputa de 3 - 4 ori pe zi. Ar trebui sa ma alrmez si sa merg mai departe cu investigatiile ca de exempul un CT?
Simptome ca tuse si temperatura nu am, sau semne de raceala. Am facut radiografia mai mult preventiv, in unele dimineti ma trezesc cu dureri in partea de sus a spatelui iar de la fumat banuiesc eu, espectorez sputa de 3 - 4 ori pe zi. Ar trebui sa ma alrmez si sa merg mai departe cu investigatiile ca de exempul un CT?
Bună seara! Pentru acele dureri plus hiluri mărite ar trebui să faceți și un CT toracic. O seară liniștită!
Multumesc de raspunsuri, o sa continui cu investigatiile si revin cu concluziile. Sa speram ca nu e ceva grav.
Cu drag! Să dea Dumnezeu să fie bine! Aștept concluziile investigațiilor! O zi liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3la radiografia pulmonara au aparut formatiuni ganglionare... mai multe detalii, va rog
- 3interpretare radiografie pulmonara
- 1nodul la plămân
- 0buletin radiologic - ajutor interpretare
- 1radiografie pulmonara.. am sau nu ceva?
- 0Radiografie pulmonara
- 1Rx pulmonar, cord cu V3 marit
- 2Radiografie pulmonara
- 4Rog interprete buletin radiolog plămâni
- 2Respiratie si inghitire dificila
- 0Gust si miros diminuate (covid 19)
- 1Opacitate nodulara de intensitate medie
- 2Radiografie pulmonara
- 0Radiografie pulmonara
- 0Pneumonie
- 0Va rog sa mi interpretați următorul rezultat la o radiografie pulmonara
- 1Interpretare Radiografie Pulmonara