Radiografie pulmonara fumator de 20 de ani

11-02-2020
Yonell
Nu este medic/terapeut
Yonell
Buna ziua, tocmai am primit rezultatul unei radiografii pulmonare si neintelegand termenii medicali v-as ruga sa imi spuneti ce ar insemna acest rezultata. Sunt fumator de 20 de ani si am 46 ani.

REZULTAT:
Desen pulmonar interstitial discret accentuat difuz bilateral, predominant infrahilar.
Hiluri pulmonare cu arie de proiectie marita, simetric-bilateral.
Cord cu VS usor crescut. Aorta toracica derulata.
Sinusuri costo-diafragmatice laterale libere.

Multumesc!
5 comentarii
0
13-02-2020, ora 18:02
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Bună seara! Nu aveți lichid la plămân, ventriculul stâng este ușor mărit în dimensiuni, hilurile pulmonare sunt mărite simetric și desenul pulmonar este puțin mai accentuat (de la fumat cel mai probabil). Nu sunt modificări care să sugereze leziuni active sau să indice ceva mai grav. Aveți simptome? Dacă aveți simptome, aș recomanda un CT toracic pentru acele hiluri mărite. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
14-02-2020, ora 09:29
Yonell
Nu este medic/terapeut
Yonell
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Simptome ca tuse si temperatura nu am, sau semne de raceala. Am facut radiografia mai mult preventiv, in unele dimineti ma trezesc cu dureri in partea de sus a spatelui iar de la fumat banuiesc eu, espectorez sputa de 3 - 4 ori pe zi. Ar trebui sa ma alrmez si sa merg mai departe cu investigatiile ca de exempul un CT?
0
14-02-2020, ora 17:38
Pneumologie, Iași
Bună seara! Pentru acele dureri plus hiluri mărite ar trebui să faceți și un CT toracic. O seară liniștită!
1
17-02-2020, ora 11:37
Yonell
Nu este medic/terapeut
Yonell
Multumesc de raspunsuri, o sa continui cu investigatiile si revin cu concluziile. Sa speram ca nu e ceva grav.
0
07-03-2020, ora 13:22
Pneumologie, Iași
Cu drag! Să dea Dumnezeu să fie bine! Aștept concluziile investigațiilor! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnificația opacităților pulmonare
  •