Opacitati pulmonare cu caracter interstitial
Buna seara!
In urma examenului radiologic pulmonar am primit urmarotul raport medical:
- opacitati cu caracter interstitial si bronsii cu pereti ingrosati bazal bilateral
- hil stang cu arie de proiectie crescuta
- pahipleurita apical bilateral
Urmeaza sa merg la un pneumolog pentru interpretare dar, pana atunci, cum sunt cancerofoba, imi fac tot felul de scenarii.
Mentionez ca nu stiu sa fi avut vreo pneumonie manifestata clinic (febra, tuse sustinuta, dureri de spate etc) de cel putin 15-20 ani si sunt fumatoare.
Daca ma poate ajuta cineva sa ma linistesc sau sa ma stresez mai tare pana ajung la medic.
Multumesc anticipat!
In urma examenului radiologic pulmonar am primit urmarotul raport medical:
- opacitati cu caracter interstitial si bronsii cu pereti ingrosati bazal bilateral
- hil stang cu arie de proiectie crescuta
- pahipleurita apical bilateral
Urmeaza sa merg la un pneumolog pentru interpretare dar, pana atunci, cum sunt cancerofoba, imi fac tot felul de scenarii.
Mentionez ca nu stiu sa fi avut vreo pneumonie manifestata clinic (febra, tuse sustinuta, dureri de spate etc) de cel putin 15-20 ani si sunt fumatoare.
Daca ma poate ajuta cineva sa ma linistesc sau sa ma stresez mai tare pana ajung la medic.
Multumesc anticipat!
3 comentarii
Bună seara! Pahipleurita reprezintă o îngroșare a pleurei, nu e nimic grav. Probabil aveți bronșiectazii bazal bilateral, dar nici acestea nu reprezintă o afecțiune pulmonară gravă. Aspectul nu este specific pentru ceva neoplazic, dar ar fi recomandat să faceți un CT toracic, să vedeți dacă chiar aveți bronșiectazii (diagnosticul este confirmat doar la CT). Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Buna ziua!
Va multumesc din suflet!
Avand si un vsh care tot creste si creste (acum e 35), eram extrem de stresata. Stiu, nu este mare, dar ma tot gandeam ca va mai creste.
Am fost diagnosticata in copilarie (acum 35 ani) cu astm alergic dar, dupa un an de tratament, simptomele nu au mai aparut pana in ziua de azi.
Macar acum pot dormi linistita ca nu am cancer (cel putin pulmonar :))).
Voi merge la pneumolog si probabil imi va recomada acel CT.
Va multumesc inca odata si va doresc o zi frumoasa!
Va multumesc din suflet!
Avand si un vsh care tot creste si creste (acum e 35), eram extrem de stresata. Stiu, nu este mare, dar ma tot gandeam ca va mai creste.
Am fost diagnosticata in copilarie (acum 35 ani) cu astm alergic dar, dupa un an de tratament, simptomele nu au mai aparut pana in ziua de azi.
Macar acum pot dormi linistita ca nu am cancer (cel putin pulmonar :))).
Voi merge la pneumolog si probabil imi va recomada acel CT.
Va multumesc inca odata si va doresc o zi frumoasa!
Cu drag! Vă rog să-mi scrieți rezultatul de la CT și dacă mai aveți nevoie de ajutor nu ezitați să-mi scrieți. O seară liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Radiografie la sinusuri si plamani... pot sa merg la solar?
- 1ce inseamna opacitate trabeculonodulara!!!!!!!
- 0interpretare radiografie pulmonara
- 0buletin radiologic - ajutor interpretare
- 1rezultat radiografie pulmonară
- 0rezultat la radiografie pulmonara
- 0Radiografie pulmonara
- 1Opacitati micronodulare
- 1Micronodul Calcar
- 10Interpretare radiografie pulmonara/analize de sange
- 1Radiografie pulmonara fetita 10 ani
- 0Radiografie cardio pulmonara
- 0Interpretare radiografie pulmonara si simptome
- 0Rgf cardiopulmonara