Interpretare Radiografie Pulmonara

10-05-2023
specimen
Nu este medic/terapeut
specimen
Buna ziua,

In urma unei tuse de ani la rand in care nu am dat importanta, pana acum 1 an, am o tuse 24 din 24 fara cu pauze in somn de cateva ore, si mai nou scuipi si sange, de obicei cand puna gura pe tigare, , recunosc fumatoare inraita, pana acum ceva timp, si pana aflu exact de la CT sper cu ce ma confrunt, daca nu fumez se simte instant si noaptea si ziua ca numai tusesc decat putin.

Acum am ajuns la punctul de cotitura, am facut toate analizele, radiografie, si un CT(unde dureaza 10 zile lucratoare raspunsul) intre timp pentru sufletul meu,
are cineva cunostinta sa-mi dea o parere amicala dupa radiografia aceasta facuta la plamani, care nu afost nimeni in stare sa mi-o citeasca nici asa ca parere, dupa care a fost indrumata catre CT, astept in 10zile rezultatul insa e posibil sa fie nevoie de RMN...o intreaga nebunie..

Daca aveti cunostinte reale fara sa va bateti joc, eu atasez radiografia, daca aveti experienta si dorinta sa imi dati o parere, cu drag accept, restul ce o vrea Dumnezeu.

https://i.postimg.cc/fRKMRq6s/1.jpg

[img]https://postimg.cc/4YmD8Pf2[/img]

Multumesc, cu respect
1 comentarii
0
31-05-2023, ora 02:14
student_anulV
Nu este medic/terapeut
student_anulV
Bună ziua!

Aș dori o imagine mai clară - poate nu știu eu să o deschid? Dar imaginea este extrem de mică. De obicei lucruri ca centrarea, pozitionarea, inspirația potrivită, calitatea imaginii și a expunerii au ceva de spus în interpretarea unui examen radiologic al plămânilor. Nu este posibil pentru mine să văd lucrurile astea și nici nu există o proiecție laterală.

Acestea fiind spuse - e posibil să nu văd cum trebuie. În lobul mijlociu al plămânului drept este un infiltrat. În rest inima, mediastinul, hilii, pleura, traheea și oasele par să arate normal. Un infiltrat poate fi orice - de la pneumonie până la o tumoră. Dacă ați tușit sânge trebuie neaparat să se efectueze o biopsie. Cât de repede posibil. Eventual un CT pentru evaluarea celorlalte organe. Nu amânați, vă rog! Multă sănătate.

Cu stimă,

un student în anul V.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnificația opacităților pulmonare
  •