puroi pe amigdale

413 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 13 14 Înainte ›
0
26-04-2011, ora 22:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in ambele cazuri..
mandreea
raluca
se impune un consult ORL..
0
15-05-2011, ora 23:06
r0ssana
Nu este medic/terapeut
r0ssana
Buna ziua.
Am si eu o intrebare, sunt disperata nu stiu ce sa ma fac.
Am un baietel de 2 ani jumate acum 2 luni a inceput sa faca febra am ajuns la spital unde ne-a diagnosticat cu rosu in gat, fara sa ne prescrie un antibiotic pentru ca i s-a liat sange din degetel si a zis ca este viral si nu trebuie administrat antibiotic, dupa 2 zile a fost o explozie in gura lui si sangera, am ajuns la spital unde ne-a spus ca este infectat cu herpes in gura, dupa ce ne-a prescris un unguent a trecut, tin sa precizez ca febra a durat 6 zile si scazut-o cu supozitoare iar gurita a fost inflamata 2 saptamani. Acum dupa 2 luni iar a facut febra brusc, am mers la doctor ni s-a spus dinou ca este rosu in gat/ amigdalite ne-a prescris antibiotic dupa analiza din degetel. Noaptea mi-a facut febra 40.8 am chemat salvarea si am ajuns la spital s-a uitat in gat dinou si au zis angina, am continuat antibioticul febra a scazut, ne-a dat sa facem cu masca de aerosol de 3 ori pe zi pentru ca probabil nu s-a auzit bine la plamani. Febra a continuat inca o zi dar am vazut ca pe obrazul stang in interior era inflamat, ceva albicios, o data cu terminarea antib a disparut si leziunea aceea. Va rog din suflet spuneti-mi ce sa fac, unde sa merg ce analize sa fac, analizele din sange si urina sunt bune. Noi suntem in Viena si m-am cam saturat sa alerg din spital in spital fara sa mi se zica nimic concret. Ajutati-ma va rog!!!!
0
16-05-2011, ora 09:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca trebuie sa schimbati regimul alimentar a copilului.
Exclus orice cu tenta de acru( acidulate, fructe citrice, muraturi, otet, sosuri..s.a)
inhalatii si aromoterapie cu uleiuri volatile de eucalipt, lamaie, arbore de ceai
un sprei naturist pentru faringe de la ( vivasan sau aloe vera)
0
03-07-2011, ora 16:58
sorinateodora
Nu este medic/terapeut
sorinateodora
Buna ziua! si eu am o pb cu amigdalele. ieri m a apucat o durere de cap insuportabila si am o punga cu puroi neagra pe amigdala din stanga. ma doare gat foarte rau si cand ighit (chiar si saliva) ma doare si mai tare.ieri am avut febra, am avut temperatura si 39.1 am luat un paracetamol o fiola de algocalmin pe la 9 si una pe la 12 seara si un fromilid aseara la 9 si azi dimineata la 9. azi am mai luat o fiola de algocalmin si un paracetamol. mi am pus la gat cartofi dati pe razatoare cu sare si inveliti intr o carpa, sosete si comprese cu spirt.ce ma sfatuiti sa fac?
0
17-07-2011, ora 14:51
raluca02
Nu este medic/terapeut
raluca02
Buna ziua! Am puroi de o zi si vreau sa va intreb daca ma vor interna sau imi vor da injectii! Va multumesc
0
27-07-2011, ora 18:45
andrusky12
Nu este medic/terapeut
andrusky12
Buna ziua! Am 15 ani si de cand eram mica am probleme cu gatul... De cateva zile de cand m-am intors dintr-o excursie, ma gandesc ca din cauza aerului conditionat, mi-a aparut puroi in gat, dupa spusele doamnei doctore de familie. Momentan sunt sub tratament, dumneai s-a gandit ca un tratament cu antibiotic (CEFORT de un gram) intravenos mi-ar prinde bine. Iau si nurofen, bioparox si nistatina, si fac acest tratament de 3 zile pana la 5. Port branula desi nu am fost pana acum internata, si antibioticul il iau la 12 ore. Am dureri foarte mari de gat, am cele doua amigdale umflate si pline cu puroi. Durerea imi trece cate putin, iar apoi revine din nou. Doamna doctor mi-a spus ca infectia o aveam de mult timp si ca a fost cea mai rea de pana acum. Nu as dori sa ma internez, poate sa incerc unul dintre tratamentele babesti, ori sa-mi pun un cartof la gat, ori sa ma dau cu sare in gat pana sparg pungile cu puroi, ceea ce cred ca este foarte dureros... Va rog mult sa ma ajutati, durerile sunt insuportabile! Va multumesc anticipat.
0
27-07-2011, ora 22:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ce ai.. se numeste Amigdalita PUltacee...
este de la bauturi acidulate si reci... mai rar de la aer conditionat.
SE trateaza corect la Contagioase..5-10 zile..dupa care necesita consult ORL.. pentru a decide ce faci cu amigdalele ca sa nu se repete problema
sau din start tratament la ORL
0
30-08-2011, ora 17:59
dea29
Nu este medic/terapeut
dea29
Buna ziua, am si eu o problema cu fiul meu de 3 ani jumate.Face foarte des(cel putin o data pe luna)febra din cauza gatului.Am fost la mai multi medici ORL care mi-au zis ca din cauza repetatelor amigdalite gatul lui arata cronicizat si ca ar trebui scoase amigdalele.A luat foarte mult antibiotic, medicul de familie spunand de fiecare data ca are puroi.Mergand la ORL mi-au zis ca e cazeum.Dar el face febra si tot timpul e cu medicamente si cu acest cazeum care nu trece ci doar se amelioreaza apoi iar revine.Intrebarile mele ar fi:sa ii facem operatia de scoatere a amigdalelor?Si daca le scoate nu se pot forma aceste cazeum altundeva in gat si sa nu rezolvam nimic prin eliminarea amigdalelor.N-as vrea ca dupa operatie sa continue cu aceeasi problema doar mai jos pe gat sau in alta parte.Va multumesc mult pentru raspuns!!!
0
30-08-2011, ora 21:00
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
posibil nu ati tinut cont de faptul ca antibioticekle afecteaza grav mucoasa gastrica si intestinala.
ati facut o gastrita la copil.. cu reflux gastroesofagian. posibil intretinut de sucurile de fructe citrice.. mancare acra s.a produse iritante.. lucru care a dus la o mucoasa faringiana iritat si la amigdale care nu mai cedeaza in volum tot din cauza iritatie.., cazeumul este secundar !
daca scoateti amigdalele si nu puneti copilul pe regim strict alimentar o sa continuati cu dureri in gat din cauza faringitelor la fel de repetate cum au fost si amigdalitele
Va recomand sa cumparati aparat de aerosoli.. cu care sa faceti tratamente la domiciliu
sa excludeti din alimentatie tot ce tine de acru, acidulat si citric
sa faceti tratamentelocale cui badijonari sau spreiuri pentru faringe
bauturi numai calde
aromoterapie cu uleiuri volatile
si in 3 luni o sa fie clar daca sunt sanse de vindecare prin tratament sau trebuie operate amigdalel si polipii
0
31-08-2011, ora 20:26
dea29
Nu este medic/terapeut
dea29
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns.Ceea ce am omis sa va spun este ca baietelul nu mananca acru(inafara de mure, atat) de acidulat l-am ferit si chiar nu ii place nimic acidulat iar citrice nici atat.Vitaminele le cumpar ca sa stiu ca asimileaza de undeva(gen Actival JR).As putea sa ii cumpar aparat de aerosoli ca nu strica dar cu operatia.vom vedea.Multumesc.
0
11-09-2011, ora 10:54
bolenici
Nu este medic/terapeut
bolenici
De o saptamana si ceva am o durere cand inghit (durere usoara), care devine mai puternica atunci cand stranut de exemplu. De ieri insa durerea este mai prezenta, si o simt permanent, usoara, alteori mai puternica. Nu am febra, nu tusesc, nu simt decat aceasta durere constanta care nu mai dispare. Am facut gargara, ceaiuri, propolis, nimic inca schimbat. Ce ma sfatuiti?
0
11-09-2011, ora 16:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sa mergi la un medic ORL.. sa vezi de unde este durerea.. de la amigdale sau de la faringita...!?
0
12-09-2011, ora 11:24
bolenici
Nu este medic/terapeut
bolenici
Multumesc, o sa merg, este ciudat ca imi trecuse complet dupa ce am postat intrebarea, pana astazi nu am mai simtit nimic. Astazi iarasi apare o usoara durere, care nu e constanta. Tot asa, fara febra sau alte simptome, doar durere la inghitire. Cred ca organismul se lupta cu ceva acolo, si inca nu a castigat batalia :)
0
12-09-2011, ora 11:26
bolenici
Nu este medic/terapeut
bolenici
inca un aspect, la toti medicii ORL la care am fost pana acum, am primit acelasi gen de sfaturi: antibiotice fara nici macar a sti ce bacterie este sau macar sa ceara un exudat...
0
14-09-2011, ora 16:09
florinutza93
Nu este medic/terapeut
florinutza93
buna ziua.de 6 luni incoace in fiecare dimineata scot din gat ceva galben si pe parcursul zilei trasparent spre alb mai cremos si lipicios.precizez ca am fost la endocrinologie, ecografie, la boli pulmonare si nu mia gasit nimic.acum 6 luni am fost la ORL cu dureri de gat ma consultat in gat iar dupa 3 zile am facut chestia asta cu puroiul.cred ca nu au fost bine sterilizate ustensilele.va rog sa ma ajutati cu un sfat ca nu mai stiu la cine sa apelez ca nimeni nu imi gaseste nimic.sunt fumatoare
0
14-09-2011, ora 16:22
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu cred ca ti se trage de la unstensile
2 de la Fumat.. mult mai posibil
3 de la bauturi acidulate, citrice si otet.. Da..se poate
secretii purulente din gat sunt in 3 cazuri
1 de la o sinuzita si tre sa faci radiografie SAF sa stii daca este sau Nu
2 de la amigdalite..si tre sa te vada incaodata la ORL
3. de la refluxul gastric care irita faringele si distruge mucoasa normala.. a faringelui.. in una ingrosata care produce acel mucus
0
22-10-2011, ora 22:56
alexandra-
Nu este medic/terapeut
alexandra-
Buna seara !!! Ma puteti ajuta si pe mine cu o problema...?Am puroi pe amigdala stanga si am luat antibiotice si pastile de gat ce mia recomandat doctorita de famile..!La inceput aveam febra mare dar acum nu mai fac febra.Ma durea cand inghiteam dar acum nu ma mai doare chiar asa tare dar tot ma doare.Nu stiu ce sa fac nu mai pot sta cu amigdala asta asa..Daca ma puteti ajuta vas fi recunoscatoare...mi-am amintit ceva daca o sa ma operez o sa stau o luna in casa si sa manananc inghetata...?asa mia spus cinva...:d
0
23-10-2011, ora 19:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
mai modern s epoate de micsorat amigdalle cu radiofrecventa..fara sa treci prin durerile unei interventii chirurgicale clasice
0
21-02-2012, ora 09:27
berasiov
Nu este medic/terapeut
berasiov
buna ziua ! de vreo citeva zile mi-au aparut niste puctulete albe albe pe amigdalite nu fa c febra nu ma doare gitul ce ma sfatuiti sa iau. sa fie oare puroi in git, am avut de vreo citeva zile gitul puti rosu o zi buna
0
21-02-2012, ora 09:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pot fi si semne de candidoza.. asa ca NU iti recomand sa ei antibiotic ca faci mai rau
un medic ORL.. pote sati spuna ce este dupa ce vede gatul
pana atunci
renunti la Lapte, dulciuri
faci gargara dupa fiecare masa cu ceai si bicarbonat
0
21-02-2012, ora 20:27
berasiov
Nu este medic/terapeut
berasiov
tocmai astazi mi-au venit analizele de la git candida nu fungi nu ciuperca nu ce ma sfatuiti sa fac mai departe o seara placuta punctele albe din git tot acolo sunt dar nu ma deranjeaza deloc am supt tantum lemon ce ma sfatuiti sa mai iau
0
21-02-2012, ora 22:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sa mergi la gastrologie -pentru investigatii...
si la ORL..pentru a decide ce tre sa faci cu amigdalele
0
09-03-2012, ora 22:33
MarianAlex
Nu este medic/terapeut
MarianAlex
Buna seara.am 20 ani si in urma cu 3 luni am ajuns la spital, sectia boli infectioase unde am stat 5 zile cu amigdalita pultacee conform Doamnei dr.Am facut un tratament cu penicilina intravenos la 8ore, gentamicina intramuscular si klacid(1capsula/24h).Mi-a fost recomandat sa fac dupa tratament un exudat faringian, insa din lipsa de timp, prostie si comoditate nu l-am facut.Acum insa, de 3zile infectia s-a intors.Am temperatura 39+...dar puroiul de data aceasta nu mai este pe amigdale ci undeva mai in spate si mai jos..As dori va rog frumos sa imi recomandati un doctor/clinica unde as putea sa o rezolv odata ptr totdeauna si sa imi spuneti ce inseamna acest puroi situat in spatele amigdalelor.P.S (Am fost din nou la spital, m-au consultat superficial si acum sunt acasa, din nou cu tratament dar doar klacid.)
0
10-03-2012, ora 11:54
vandadaria
Nu este medic/terapeut
vandadaria
Buna ziua. As avea si eu o problema cu amigdalele. Imi amintesc ca in copilarie ma durea mereu in gat si trebuia sa iau antibiotice (de obicei eritromicina, amoxicilina) aproximativ in fiecare luna ptr ca aveam mereu pete alb galbui pe amigdale. am incercat multe tratamente naturiste ( cu tinctura de propolis, polen, laptisor de matca, echinacea) si pot spune ca imi trecea doar ptr o perioada si apoi iar revenea. Cu timpul a disparut durerea in gat ( mai revine rar iarna sau poate o data vara) dar acele pete alb galbui le am mereu. Amigdalele mele sunt "gigante" si din cauza acelor "pete" ( ca nu stiu cum sa le numesc), care de multe ori simteam ca ma zgarie in gat si apoi ieseau din amigdale si aveau un miros urat, au un aspect "vulcanic" prezinta gauri pe suprafata lor. imi amintesc ca am facut si testul in gat ptr a vedea daca poate fi vorba de streptococ dar nu era. Acum am 32 de ani si m-am obisnuit cu treaba aceasta dar as dori sa stiu ce as putea sa fac ca sa scap definitiv de problema. Va multumesc anticipat.
0
10-03-2012, ora 13:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
interventie chirurgicala.. clasica sau cu radiofrecventa sau laser.
0
10-03-2012, ora 14:14
MarianAlex
Nu este medic/terapeut
MarianAlex
Interventia chirurgicala este pentru mine sau vandadaria?
0
10-03-2012, ora 14:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pentru Vandadaria este recomandarea cu interventia chirurgicala

Pentru Marianalex..este indicat pentru inceput un simplu consult ORL.. ca sa afli ce ai si cum se trateaza corect
0
10-03-2012, ora 19:44
vandadaria
Nu este medic/terapeut
vandadaria
Va multumesc ptr sfatul dumneavoastra si o sa-l urmez cu siguranta. As dori sa stiu care varianta este cea mai buna.
0
10-03-2012, ora 20:09
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
mai putin invaziva si nu necesita internare este interventia cu radiofrecventa
0
11-03-2012, ora 11:54
berasiov
Nu este medic/terapeut
berasiov
in legatura cu punctul pe amigdalita vreau sa va spun ca s-a dus dar a ramas ca o gaura in amigdalita stinga acum ma-m pricopsit si cu o tusa as seaca din git iar senzatia de ceva in git si usturimea din git nu dispare
Adaugă un comentariu / răspuns
413 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 13 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: