ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

puroi pe amigdale

413 comentarii 1 2 ..... 13 14
0
24-02-2016, ora 15:49
Alex Alex Alex
Nu este medic/terapeut
Alex Alex Alex
Am si eu o problema si as aprecia ajutorul dvs :) Acum o saptamana am fost la spital, durere in gat la inghitit (nu puteam sa imi inghit saliva bine), putin febra si o stare de disconfort general.

Mi s-a spus ca am puroi in gat si am luat Klamicid( Klamicin) un antibiotic timp de 7 zile, dupa primele 3-4 zile nu mai simteam nimic in gat, acum dupa 7 zile inca simt un mic disconfort in gat, pot sa inghit bine, nu ma doare, doar simt ca am ceva acolo.

Trebuie sa iau antibiotic in continuare sau sa am grija de gat in alte moduri.
E curat gatul meu de puroi? Chestia asta recidiveaza?

Multumesc frumos pentru timpul accordat.
0
24-02-2016, ora 18:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
numai un medic ORL care vede gatul o sa.ti raspunda la intrebare
NU la urgente, nu la med de familie...
0
25-02-2016, ora 04:19
Alex Alex Alex
Nu este medic/terapeut
Alex Alex Alex
Multumesc frumos pentru raspuns. O sa am grija de gat si in caz ca nu imi revin o sa merg la un doctor ORL.
0
14-06-2016, ora 01:07
Ionut2030
Nu este medic/terapeut
Ionut2030
Buna seara, am 21 de ani si am o problema. De aseara a inceput sa ma doara in gat, mi s a umflat amigdala stanga si are niste pete albe pe ea. Ma doare cand inghit, cand mananc, cand beau etc. Am facut si febra 38-39, dureri de cap. Am luat tamtum verde. Am facut gargare cu apa si sare. Am mancat miere cu lamaie si am baut si ceaiuri calde. Ajutati ma cu un sfat pentru ameliorare. Tin sa precizez ca peste 2 zile plec in america si vreau sa ma fac bine. Va pot trimite si o poza cu subiectele discutiei pe mail daca este necesar. Multumesc
0
14-06-2016, ora 10:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
este Amigdalita pultacee si se trateaza la Contagioase sau la ORL
cu tratament serios injectabil daca vrei sa.ti treaca in 2 zile
logic dupa 3 saptamani d ela vindecare amigdalele trebuei scoase..fiindca o sa se repete povestea
0
14-06-2016, ora 11:05
Ionut2030
Nu este medic/terapeut
Ionut2030
Deci singurul remediu sunt injectiile? Nu e posibil sa treaca de la sine? Daca da cam in cat timp?
0
14-06-2016, ora 12:27
Ionut2030
Nu este medic/terapeut
Ionut2030
Fac gargare cu apa, sare, bicarbonat si dupa ce le curat incepe sa mi creasca temperatura. Iau coldrex si nurofen ini scade febra apo iar le curat si povestea se repeta
0
02-08-2016, ora 07:26
Florin Negut
Nu este medic/terapeut
Florin Negut
Salut. Am varsta de 14 ani si nu am patit niciodata asta. Rareori am o amigdalita sau nici nu stiu daca am avut. Ar fi prima si cea mai grava. Am fost la ORL si este cu puroi ma doare ingrozitor cand inghit. Nu pot sa mananc... Fac injectii cu gentamicina din 10 mai am 3 si iau algocalmin si Diclofenac helcor de 3 ori pe zi. Dupa ce voi termina injectiile doctorul mi-a spus sa iau inca un antibiotic Cefuroxin. Nu mi-a zis de nici o gargara sau de vreun tratement cu cartofi sau spirt. Fac inhalatii cu ceva care se toarna in 200 ml apa fiarta. Se toarna 10 picaturi. Si mi-a mai dat niste picaturi de nas. Nu se gasesc ca si produs trebuiesc preparate la farmacie. Se prepara cu betadina din cate am inteles. Cat despre galci nu pot sa inghit fara sa ma doara rau de tot. Nu am febra. Scuip foarte des. Am 5-6 ganglioni umflati in special in partea dreapta. Acolo am amigdala mai mare si ma doare mai rau. Amigdalele au 1 cm si cv. Nu am patit niciodata asa. Trebuie sa mai fac ceva doctore?
0
02-08-2016, ora 12:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. gargara se face si cu apa de gura stomatologica si cu ceaiuri calde
2 se foloseste tantum verde si septogal de supt.. au anestezin si scot durerea
3 trebuie sa stii ca ai probleme cu stomacul..fiindca numai personele cu aciditate gastrica, di cauza aciduli gastric fac amigdalite
asa ca renunti la tot ce este acru, acidulat, citric
0
25-05-2017, ora 00:19
andreidodea03
Nu este medic/terapeut
andreidodea03
Buna ziua.. am si eu o problema cu amigdala dreapta.. In urma cu 3 luni, cand aplecam capul spre partea dreapta simteam o durere surda, nu aveam simptome la nivelul amigdalei.. doar cand m-am uitat am vazut ca este marita.. Doctorul de familie mi-a spus ca am putina faringita.. mi-a prescris niste ibuprofen de 200mg pentru 3 zile dar nimic..Dupa o saptamana am mers inapoi si mi-a prescris antibiotic si tusin timp de 3 zile..de atunci amigdala mi-a ramas asa, dar acum a inceput sa secrete putin puroi..foarte putin.. precizez ca am niste saculeti umflati localizati in partea din spate a amigdalei, si am un fel de durere la nivelul muschilor gatului.. cand aplec capul spre partea dreapta am o durere mai mult surda.. care radiaza spre ureche.. Nu am probleme la inghitire sau deglutitie etc..Nu stiu ce ar putea sa fie... am vrut sa merg la un consult ORL.. dar sunt cam tot timpul ocupat, avand in vedere faptul ca nici nu ma deranjeaza foarte tare.. dar imi este frica sa nu fie o problema mai grava dar care sa fie silentioasa! Daca ati putea sa ma ajutati.. Multumesc anticipat!
0
25-05-2017, ora 07:56
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 era mult mai corect sa accepti tratament din start doar de la ORL
2 Putina faringita..de care a spus d Dr.. putea fi de la un reflux gastro-esofagian..si antibioticul si antiinflmatorul..au afectat si mai mult tractul digestiv
3 Citeste ec am scris pe forum despre Amigdalita cronica cu cazeum
sau despre Amigdalita hipertrofica.
daca o sa ai neclaritati.. ma mai intrebi.
0
25-05-2017, ora 09:23
andreidodea03
Nu este medic/terapeut
andreidodea03
Am citit despre Amigdalita cronica cu cazeum dupa ce am pus intrebarea pe forum...Acum ca stiu 100% ca am acest tip de amigdalita... Intrebarea mea este:Daca, dupa atatea luni in care nu am actionat deloc.. au aparut si complicatiile la nivel cardiac si respirator...(ma doare uneori la nivelul osului stern...nu e din cauza infarctului..am 18 ani ).Complicatiile de la nivel respirator si cardiac o sa dispara dupa o interventie cu criptolizis (care am inteles este cea mai eficienta ) sau o sa se agraveze in timp daca nu o sa fac ceva in privinta acestei boli? Multumesc !
0
25-05-2017, ora 10:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pasii corecti
1 consult gastrologie si tratament si schimbarea stilului alimentar
2 tratament local gargara si spreiuri naturiste antiinflamatoare.. cate 2-3 spatamani lunar 3 luni
daca amigdalele se micsoreaza si nu mia apare cazeum..se lasa in pace
3 pentru a sti daca exista ricul complicatiilor se face hemoleucograma, VSH, ASLO si Proteina C reactiva + consult ORL
0
25-05-2017, ora 18:06
andreidodea03
Nu este medic/terapeut
andreidodea03
Care sunt cele mai bune ceaiuri sau bauturi pentru a face gargara cu eficienta cea mai buna? Eu fac cu ceai de musetel si pun o lingurita de sare.. apoi fac gargara cu un pahar de 200 ml in 4 5 ture... Este buna aceasta combinatie sau nu ?Daca o sa iau strepsils sau decasept cu propolis.. o sa ma ajute la dezinfectarea cavitatii bucale? In legatura cu complicatiile... amigdala nu pare foarte mare si foarte ''ciuruita''.. dar acea durere in piept poate sa fie de la afectiunea amigdalei sau poate sa fie o simpla durere de os stern.. (tin sa mentionez ca muncesc cu produs lemnos... si efectuez 5/7 zile pe saptamana aceasta munca.Ceea ce muncesc probabil solicita mai mult organismul in apararea de bacterii, eu inhalez praf de carbune aproape in fiecare zi.. Mucoasa de la nivelul cavitatii bucale, dupa efectuarea muncii este acoperita cu acest praf de carbon.. ar putea carbonul sa afecteze organele de aparare la nivelul cavitatii bucale?Ar trebuii sa port o masca antibacteriana cand muncesc ?)! Exista afectiune grava care sa apara din cauza acestei afectiuni a amigdalei?
0
25-05-2017, ora 20:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 solutii bune pentru gargara.., apa de gura putin diluata, ceaiuri musetel, salvie, pelin, apa cu biacrbonat si ultimul ca eficienta apa cu sare
2 orice pastile de supt sunt bine cu conditia sa NU contina vit C si lamaie
3 durerile din piept sunt de la un reflux gastro-esofagian, acidul gatric arde tot acolo si doare
deasta am recomandat mai sus ordinea corecta, consult gastrologie Obligatoriu
0
07-06-2017, ora 17:47
Dragomirvali
Nu este medic/terapeut
Dragomirvali
Buna Ziua! Acum 2 luni a avut infecție in amigdala dreapta. Am fost de urgentă la un spital ORL din Ploiești. Mi au scos infecția cu o seringa apoi au făcut câteva tăieturi pentru a da drumul infecție. Am refuzat internarea și am făcut injecțiile acasă. Toate bune după cele 5 zile de penicilina.(cred) La câteva zile după terminarea injecțiilor am fost la fotbal. A doua zi, dureri in gât. Am fost înapoi imediat și mi S a recomandat Ospen de 1000, 5 zile. Am luat mi a trecut durerea. Apoi iar la câteva zile am făcut ceva efort... iar durere in gât... am făcut tratament 10 zile cu ospen 1500 la 8 ore. Amigdalele nu M au mai jenat.. doar in in spatele celei din dreapta aproape de omuleț a rămas un punct de infecție cât un vârf de chibrit. Care nu M a deranjat 5-6 zile. Pana aseară când a început sa se mărească. Azi observ 2 puncte mici de infecție pe amigdala dreapta și in spatele ei S a mărit punctul acela de purioi. Plus ca S a inflamat și înroșit. Amigdala stânga este Ok.
De 8 zile nu mai iau nici un tratament in afara de garagara cu ceaiuri, apa cu sare sau oțet de mere cu sfecla.
Mâine Ma duc sa fac exudat și analize de sânge. Dar partea nasoala este ca continua sa se inflameze și sa colecteze infecție și cred ca durează ceva pana vin analizele și văd ce tip de tratament sa iau.

Ce părere aveți? Medicul de familie recomanda scoaterea lor... eu sunt cam temător de operații, plus ca sunt in sesiune la facultate și o de-asta mi ar ruina sfârșitul de an.

Ce as putea face măcar sa stopeze inflamația și sa nu Ma mai usture când înghit.
0
07-06-2017, ora 21:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 am mai scris pe forum
doar persoanele cu reflux gastro-esofagian, de la anumite alimente, acre, acide, citrice, acidulate fac amigdalita si alte probleme in gat
deci ca sa nu mai faci amigdalita NU mai consumi acele alimente, faci gargara mereu si folosesti spreiuri pentru gat si tab de supt fara vit C si fara lamaie
2 daca NU reusesti sa tii inflamatia a control si amigdalita se repeta mai mult de 3-5 ori pe an.. mai bine le scoti
fiinidca risti un reumatsm si alte complicatii inima, rinichi
0
21-02-2018, ora 21:17
Flori Fiorentina
Nu este medic/terapeut
Flori Fiorentina
Bună seara domnul doctor am o problemă cu băiatul are 3 ani are amigdalitele mărite si puncte cu pisoi i am facut tratament cu argumentin bis nu ia trecut am fost iar la medic mia dar ospen nu ia trecut acuma iară mia dat cexyl ce mă sfătuiți să fac vă rog domnul doctor să mă ajutați pot veni la dumneavoastra să-l vedeți?
0
22-02-2018, ora 19:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 tratamentul problemelor cu amigdalele se face corect doar la ORL
2 cauza care duce la marirea amigdalelor in volum..se afla in abdomen, si in faruria copilului
am scris sute de postari depsre asta pe forum
o sa fie cazul de consult la gastrologie si schimbara radicala a stilului alimentar

PS. da se poate veni si la pascani sa vad copilul
0
27-07-2018, ora 16:03
Ovidiumoldo
Nu este medic/terapeut
Ovidiumoldo
Buna ziua, de cateva zile am puroi pe amigdale , urmez un tratament cu antibiotic dar simt ca nu ma ajuta... Recunosc ca nu am tratat corect ca aceste este al doile episod pe anul acesta am sa atsez poze sa va arat cum imi arata amigdalele si gatul astept un sfat si sper sa nu se ajunga la operatie...
0
27-07-2018, ora 16:25
Ovidiumoldo
Nu este medic/terapeut
Ovidiumoldo
https://photos.app.goo.gl/yG25tDfz7ZrQK1XK7
0
13-08-2018, ora 18:54
Elecos
Nu este medic/terapeut
Elecos
Buna seara,

Ati recomandat, de mai multe ori, folosirea comprimatelor de Echinacea, ca imunostimulent, antiinflamator, inhibitor al acţiunii invazive a bacteriilor si al multiplicarii virusurilor. Produsul este insa contraindicat celor care au boli autoimune, care sunt numeroase si dificil de diagnosticat, in fazele incipiente.

Cateva din aceste boli sunt :
-Hepatita autoimuna
-Boala celiaca
-Diabet zaharat de tip 1
-Boala Basedow-Graves (hiperactivitate a tiroidei)
-Sindromul Guillain-Barre
-Boala Hashimoto (tiroida hiporeactiva)
-Anemia hemolitica
-Purpura trombocitopenica imuna (PTI)
-Bolile inflamatorii intestinale
-Miopatiile inflamatorii
-Scleroza multipla
-Miastenia gravis (MG)
-Ciroza biliara primara
-Psoriazis
-Artrita reumatoida
-Sclerodermia
-Sindromul Sjogren
-Lupus eritematos sistemic
-Vitiligo

Daca nu avem (sau nu stim ca avem) o boala autoimuna, puteti sa ne spuneti cand si cum am putea utiliza Echinacea, in diversele afectiuni ale cavitatii bucale ?
0
11-02-2019, ora 05:48
Xennon
Nu este medic/terapeut
Xennon
Buna, am o urgenta inghit frecvent la cateva secunde, am avut acum o saptamana jumatate febra, apoi durere in ureche, si sa ajuns la amigdalita cea din dreapta mai umflata ca cea din stanga fara puroi, mi a trecut am ramas doar cu narile nazale semi infundate dar cu amigdalele inca unflate, ma simt bine si nu ma mai simt racita dar dupa 2 zile de simtit bine revenind la prezent, acum cand m am pus in pat sa dorm am realizat instant ca inghiteam la cateva secunde si numai suport, prima oara am crezut ca e doar o secretie nazala continua ca am mai avut in copilarie, dar cand ma uit in oglinda nu am absolut nicio secretie nazala si nici puroi pe amigdale am incercat sa manac miez de paine, am baut apa, am incercat cu biscuiti, dar pur si simplu nu ma pot oprii, am crezut ca este de la saliva am incercat sa o scuip intr o cana, si degeaba tot imi vine sa inghit nu pot sa mai dorm ajutati ma va rog.
Adaugă un comentariu / răspuns
413 comentarii 1 2 ..... 13 14

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: