puroi in gat

193 comentarii 1 2 ..... 6 7
0
02-05-2018, ora 10:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faci consult la gastrologie
posibil un reflux gastro-esofagian intretine inflamatia din gat
0
04-05-2018, ora 15:45
Mihaela-rox
Nu este medic/terapeut
Mihaela-rox
Buna ziua! Luni dimineata m-am trezit cu o usoara durere de gat atunci cand inghiteam. Am supt pastile cu albastru de metil, am luat paracetamol si a fost mai ok. Marti dimineata insa m-am trezit cu aceeasi durere si cand m-am uitat in oglinda am vazut pe amigdala stanga niste pete mici albe. Fiindca era 1 mai (zi libera) si nu aveam cum sa merg la medicul de familie, m-am apucat sa iau augumentin. Astazi este a 3 a zi de tratament, durerea a disparut insa punctele albe sunt in continuare acolo. Am mers la medicul de familie in dimineata aceasta si mi-a zis ca am puroi pe amigdale dar mi-a schimbat antibioticul cu Eficef.
Intrebarea mea este daca sa urmez noul tratament sau sa continui cu augumentinul. Nu as vrea sa fac abuz de antibiotice in conditiile in care nu fac febra si nici nu ma mai doare gatul.
Multumesc anticipat!
1
05-05-2018, ora 08:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.nu schimbi antibiotic.. Nu e cazu
2 acela este cazeum.. Și nu se tratează cu antibiotic
3 am scris mai sus.. Faci aciditate în somn și asta inflamează gatu
4 e cazu de consult gastroligie. Regim alimentar și șprițuri naturiste gat
5 un med. Orl o sa zică dacă e de scos amigdalele sau doar criptolizis cu radiofrecventa
0
05-06-2018, ora 04:03
Alina D
Nu este medic/terapeut
Alina D
Buna ziua!Ma numesc Alina D.Am un băiețel de 5 ani, care de la vârsta de 3 ani face des puroi in gat.acum doua saptamani a fost internat cu diagnostic angina pultacee, cu tratament intravenos cu Penicilina 3 zile, după care acasa cu Antibiotic Xifia 7 zile(operat de polipi in martie).Cand s au facut cele 7 zile de tratament cu xifia a apărut din nou febra la 4 5h...control la medic pediatru roșu în gat, amigdale inflamate.Suntem deja la a treia zi de febra.Ajutati ma va rog cu un sfat.Cum sa scăpăm sa nu se mai repete.Multumesc.
0
05-06-2018, ora 08:57
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faceti consult la gastroologie..acolo e problema.acidul gastic urca si inflameaza gatul
scoteti din alimentaie fructele citrice, sucurile..s.a mancarurii care irita faringee si intretn gastrita
0
05-06-2018, ora 09:11
Alina D
Nu este medic/terapeut
Alina D
Multumesc frumos!Vom merge si speram sa rezolvam problema.
0
08-06-2018, ora 09:54
CameliaAlexa
Nu este medic/terapeut
CameliaAlexa
Buna ziua. In urma cu 5 zile mi-a aparut o afta ca un punct mic alb care sa marit si sa spart pe interior buza de jos. De 3 4 zile a aparut si o durere in gat, mai mult pe partea dreaptă, dar durerea simt ca ar pleca mai mult de la limba, parca as simti papilele umflate. Nu mi s-au umflat ganglionii, doar am ragusit. Am luat doar comprimate de supt salviasept si anaftin. Ma simt bine daca nu consum alimente, disconfortul este mic. Daca mananc, parca ma râcâie si ma ustura. Ce ar putea fi ? Luni am programare la ORL. Mulțumesc.
0
09-06-2018, ora 20:45
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca e cazul de programare si la gastrologie
e vorba de un reflux gastro-esofagian
0
09-06-2018, ora 21:04
CameliaAlexa
Nu este medic/terapeut
CameliaAlexa
La gastroenterologie merg regulat, sufar de boala Crohn. Am luat legătura cu doamna doctor, nu este nimic legat de gastro. Dansa ma îndrumat spre ORL. Va mulțumesc pentru raspuns.
0
09-06-2018, ora 22:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
descrieti o zi completa de la trezire.. pana la culcare
alimentatia si hidratrea. pe ore
0
09-06-2018, ora 23:08
CameliaAlexa
Nu este medic/terapeut
CameliaAlexa
In momentul de fata sunt sub tratament cu imuran - 3cp/zi si prednison 5cp/zi (am inceput de la 8cp/zi × 2 saptamani, dupa aceea am scazut cate 1cp pe saptamana), metronidazol 4cp/zi si calciu +vitamina D. Dimineața la micul dejun(intre 08.00-10.00) de obicei mănânc biscuiti/paine prăjită cu unt + ou fiert impreuna cu ceai/apa. La pranz(intre 12.00-14.00) mananc mancare gatita sau o salată iar la cina(intre 19.00-21.00) mananc supă. Toate acestea fara sare. Intre mese mai consum fructe/legume/biscuiți. Ca hidratare beau 1L - 1L jumătate de apa.
0
10-06-2018, ora 08:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. Sper ca fructe le Nu sunt citrice sau verzi
Sper ca supele nu sunt cu lămâie sau otet
2. Tratamentul hormonal cu prednisin.. Da peste cap imunitatea și fondul hormonal... Asa ca apar diferite simptome mai ciudate...
0
10-06-2018, ora 09:44
CameliaAlexa
Nu este medic/terapeut
CameliaAlexa
Nu mananc citrice si nici lamaie sau otet...stiu ce nu am voie in puseu. Sunt convinsă de reacțiile prednisonului, imi provoaca insomnii, agitație, palpitatii. Dar durerea aceasta in gat nu este din cauza lui. Am si sinuzita maxilara cu care ma chinui sa o vindec de o luna. Din pacate, toate tratamentele au fost in zadar. Voi consulta ORL -ul maine pentru un alt tratament pentru sinuzita si pentru gat. Va mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
193 comentarii 1 2 ..... 6 7

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  • Febra sporește activitatea celulelor imune și induce stres mitocondrial
  •