punga la intrarea in stomac

Tatal meu a facut de curand o ecografie si i sa spus ca la intrare in stomac are o punga in care, atunci cand manaca repede sau sta culcat imediat dupa masa, intra mancare, acesta ramanand acolo si fermantand, dandu-i dureri de cap si senzatii de voma. Medicul i-a recomandat sa nu se opereze. Ar putea fi vorba de cancer? Ce analize ar trebui sa faca? Daca a mai avut cineva asa ceva rog sa imi spuna ce a facut?
1 comentarii

Dupa descriere este vorba de un diverticul esofagian situat in treimea inferioara a esofagului, insa acesta nu se vede de obicei la ecografie. Pentru siguranta ar trebui efectuat un examen radiologic baritat, daca nu chiar endoscopie digestiva superioara care e mai neplacuta, insa e cea care poate da cele mai precise date, vizualizand direct leziunea si in caz de prezenta a vreunei formatiuni, se poate recolta un fragment pentru biopsie.
Pentru diverticulii esofagieni cu dimensiuni mai mari de 3 cm se indica tratamentul chirurgical.
Dar pana atunci trebuie sa fiti siguri de diagnostic, asa ca puteti incepe cu tranzitul baritat.
Multa sanatate!
Pentru diverticulii esofagieni cu dimensiuni mai mari de 3 cm se indica tratamentul chirurgical.
Dar pana atunci trebuie sa fiti siguri de diagnostic, asa ca puteti incepe cu tranzitul baritat.
Multa sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Calprotectina 57, Hemoragii oculte negativ
- 1Pot lua normix în combinație cu pilule contraceptive?
- 2Cum să-mi 'colorez' viața?
- 7Rezultat biopsie
- 1Eliminare pietre colecist (fiere)
- 6Dureri de stomac din cauza gastritei
- 4Hemoroizi persistenti
- 2Disconfort partea dreapta
- 1Colecist cotractat postprandial
- 1Ficat cu aspect fin granular