Pot lua normix în combinație cu pilule contraceptive?

23-01-2025
Iulianachelu94
Nu este medic/terapeut
Iulianachelu94
Bună seara!
Urmez un tratament cu pilule contraceptive logest, pentru un chist ovarian de 6 cm.
De aproximativ 2 luni trăiesc un coșmar, am dureri de colon, scaune moi, bolboroseli și dureri în jurul buricului.
Am făcut analize de sânge care sunt toate ok, coproparazitologic am avut chisturi de giardia, am urmat tratament cu duador 5 zile și am scăpat, am avut și helicobacter pylori pozitiv, am urmat tratament cu claritromicina și augumentin am refăcut. La puțin timp după tratament, simptomele au revenit, iar în urma unui consult gastroenterologic și o endoscopie din care a reieșit o gastrita eroziva. Medicul mi-a dat tratament cu normix 10 zile și Debridat 3 comprimate pe zi.
Pe prospectul normix spune sa anunț medicul în caz ca folosesc pilule contraceptive. Le pot lua în paralel?

S-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme? Sunt foarte stresata din cauza acestor simptome, de parca nu era de ajuns chistul...
Multumesc!
1 comentarii
0
23-01-2025, ora 23:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara!
Normix este un antibiotic dat in diaree.
Antibioticele scad eficienta contraceptivului dar dv. nu il folositi ca si mijloc anticonceptional.

Din cate stiu eu chisturile se opereaza daca au sase sau mai multi centimetri, indiferent de natura lor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •