puls ridicat, cauze, medicamente?
![alex51](/arata_img.php?img=cont_99817.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua. Am urmatoarea problema de cateva zile. Cand stau jos, in repaos am pulsul in jurul valorii de 65, dar imediat daca ma ridic in picioare de pe scaun incepe inima sa imi bata repede si sare la 90-103.
Eu iau medicamente psihiatrice pentru anxietate : seroquel, rivotril.
Si de vreo 2 saptamani fac tratament pentru o infectie la tractul urinar, prostatita : levofloxacina, flamexin, focusin ( adaugat recent ). Cel mai recent medicament adaugat a fost focusin si parca de atunci au inceput problemele.
Pentru un usor puls ridicat iau cate o jumatate de propranolol dimineata si la pranz dar acum nu prea mai ajuta.
Ce spuneti despre fenomenul asta ce mi se intampla?
Eu iau medicamente psihiatrice pentru anxietate : seroquel, rivotril.
Si de vreo 2 saptamani fac tratament pentru o infectie la tractul urinar, prostatita : levofloxacina, flamexin, focusin ( adaugat recent ). Cel mai recent medicament adaugat a fost focusin si parca de atunci au inceput problemele.
Pentru un usor puls ridicat iau cate o jumatate de propranolol dimineata si la pranz dar acum nu prea mai ajuta.
Ce spuneti despre fenomenul asta ce mi se intampla?
2 comentarii
![dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu](/arata_img.php?img=cont_153222.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua,
Este posibil ca aceste variatii de puls sa apara datorita Fokusin-ului,
de aceea ar trebui sa luati legatura cu medicul care vi l-a recomandat.
In acelasi timp, mai ales daca problema treneaza, ar fi bine si chiar
necesar sa consultati si un medic cardiolog.
Este posibil ca aceste variatii de puls sa apara datorita Fokusin-ului,
de aceea ar trebui sa luati legatura cu medicul care vi l-a recomandat.
In acelasi timp, mai ales daca problema treneaza, ar fi bine si chiar
necesar sa consultati si un medic cardiolog.
![btenn94](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna,
In primul rand, este normal pulsul sa variaza intre 60-100 de bpm in *repaus* la orice moment, si la fel este normal sa variaza pulsul cu schimbarea de postura. Inima bate mai repede cand stai in picioare datorita fortei gravitationale, asa ca 90-100+ bpm nu este deloc iesit din comun cand esti ridicat, chiar este considerat ceva bun, mai rau este cand nu variaza. Eu de exemplu am pulsul vreo 100-110 cand stau in picioare, uneori mai mult, alteori mai putin. Sunt foarte multi factori care afecteaza frecventa cardiaca, dar faptul ca pulsul creste la schimbare de postura e ceva normal.
In primul rand, este normal pulsul sa variaza intre 60-100 de bpm in *repaus* la orice moment, si la fel este normal sa variaza pulsul cu schimbarea de postura. Inima bate mai repede cand stai in picioare datorita fortei gravitationale, asa ca 90-100+ bpm nu este deloc iesit din comun cand esti ridicat, chiar este considerat ceva bun, mai rau este cand nu variaza. Eu de exemplu am pulsul vreo 100-110 cand stau in picioare, uneori mai mult, alteori mai putin. Sunt foarte multi factori care afecteaza frecventa cardiaca, dar faptul ca pulsul creste la schimbare de postura e ceva normal.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4puls accelerat, stare de lesin, amorteala a mainii
- 3Tahicardie pe fond de stres si oboseala cronica
- 6care este pulsul normal al inimii in repaus
- 5Durere in partea dreapta, gaze, puls crescut, varsaturi, tremur
- 11Puls ridicat, oboseala, spasmofilie
- 9probleme gat de 3 saptamani
- 3puls peste 110
- 6puls ridicat, transpiratie rece abundenta, ameteala pana la inconstienta, dinti inclestati
- 5normiten pentru echilibrarea pulsului
- 3Distonie neurocirculatorie + alte simptome
- 13atacuri de panica
- 4puls marit
- 1legatura puls - tensiune
- 4Relatia probleme inima-tensiune
- 2puls crescut
- 3Puls oscilant
- 0Puls normal?
- 1Bătăi neregulate: o bătaie mai rapidă, două normale, una mai lenta
- 0Sugestie aparat masurat puls
Mai multe informații despre: Pulsul masurarea pulsului