Neutrofile scazute la copil 3 ani

02-06-2017
mihaelacatalina03
Nu este medic/terapeut
mihaelacatalina03
Buna ziua. Fetita mea in varsta de 3 ani se confrunta cu o neutropenie moderata de aproape 2 luni, depistata in urma unui episod infectios viral si bacterian (streptococ), dupa episodul acesta neutrofilele sunt 1.05 / 16%...mention3z ca a primit tratament antiviral intravenos administrat ambulator plus aciclovir si isoprinosine, antiinglamatoare si antifebrile (paracetamol, nurofwn, brufen), siropuri pentru tuse, dupa care a luat 10 zile penicilina v pwntru streptococ cand am repetat analizele neuyropenia era prezenta, am repetat dupa o sapt can am constat o usoara crestere a neutrofilelor, dupa inca 2 saptamani din nou neutropenie cu valorile de mai sus. In afara de neutropenie mai are o usoara eozinofilie 6%, monocite crescute 14.9%, limfocite 62%, restul analizelor di hemograma sunt normale, frotiu la fel normal, imunograma normala, nu are CMV, Epstein barr sau alte valori anormale(am facut toate testele necesare, vsh, aslo, pcr, biochimie si tot restul). Starea sa e foarte buna, nu prezinta semne clinice de boala, e vioaie, mananca si doarme bine, e dezvoltaya foarte bine, nu a avut probleme de sanatate in afara virozelor obisnuite la copii si o infectie urinara in 2016. Va rog mult, daca un medic hematolog imi poate da un sfat pentru ce e de facut, deoarece ni s- a spus ca este un risc crescut de infwctii si suntem cam ingrijorati. Mtumesc anticipat.
5 comentarii
0
03-06-2017, ora 07:33
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Buna dimineata.
Dupa infectii virale poate persista o usoara neutropenie. Atentie si la medicamentele care pot contribui la acest aspect: paracetamolul, penicilina.
In acesta situatie (neutropenie) este risc de infectii bacteriene, intr-adevar.
Daca situatia persista sau neutropenia se evidentiaza ciclic, va sfatuiesc sa va adresati unui hematolog pediatru.
Multa sanatate!
0
03-06-2017, ora 08:55
mihaelacatalina03
Nu este medic/terapeut
mihaelacatalina03
va multumesc mult pentru raspunsul propmt. cat timp ar trebui sa treaca pana la repetarea analizelor, deja au trecut aproape 2 luni si neutropenia persista? multumesc mult!
0
03-06-2017, ora 09:19
Pediatrie, Timisoara
Buna ziua.
Sugerez sa mai efectuati o determinare, inclusiv un frotiu de sange periferc (pt. morfologie celulara) si apoi sa va adresati unui hematolog pediatru pt. a stabili conduita ulterioara. Toate cele bune!
0
03-06-2017, ora 11:25
mihaelacatalina03
Nu este medic/terapeut
mihaelacatalina03
Ultimele analize le-am facut pe data de 31.05 inclusiv frotiu care a iesit normal, doar neutropenie a fost evidentiata si monocitoza limfocitoza usoara si eozinofilie...atat, restul sunt in parametrii normali. Cand ar trebui sa repetam? E de ingrijorat?
Cu tot respectul, va multumim!
0
03-06-2017, ora 13:18
Pediatrie, Timisoara
Dupa 14-21 zile repetati evaluarea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: