Neutrofile scazute la copil 3 ani
Buna ziua. Fetita mea in varsta de 3 ani se confrunta cu o neutropenie moderata de aproape 2 luni, depistata in urma unui episod infectios viral si bacterian (streptococ), dupa episodul acesta neutrofilele sunt 1.05 / 16%...mention3z ca a primit tratament antiviral intravenos administrat ambulator plus aciclovir si isoprinosine, antiinglamatoare si antifebrile (paracetamol, nurofwn, brufen), siropuri pentru tuse, dupa care a luat 10 zile penicilina v pwntru streptococ cand am repetat analizele neuyropenia era prezenta, am repetat dupa o sapt can am constat o usoara crestere a neutrofilelor, dupa inca 2 saptamani din nou neutropenie cu valorile de mai sus. In afara de neutropenie mai are o usoara eozinofilie 6%, monocite crescute 14.9%, limfocite 62%, restul analizelor di hemograma sunt normale, frotiu la fel normal, imunograma normala, nu are CMV, Epstein barr sau alte valori anormale(am facut toate testele necesare, vsh, aslo, pcr, biochimie si tot restul). Starea sa e foarte buna, nu prezinta semne clinice de boala, e vioaie, mananca si doarme bine, e dezvoltaya foarte bine, nu a avut probleme de sanatate in afara virozelor obisnuite la copii si o infectie urinara in 2016. Va rog mult, daca un medic hematolog imi poate da un sfat pentru ce e de facut, deoarece ni s- a spus ca este un risc crescut de infwctii si suntem cam ingrijorati. Mtumesc anticipat.
5 comentarii
Buna dimineata.
Dupa infectii virale poate persista o usoara neutropenie. Atentie si la medicamentele care pot contribui la acest aspect: paracetamolul, penicilina.
In acesta situatie (neutropenie) este risc de infectii bacteriene, intr-adevar.
Daca situatia persista sau neutropenia se evidentiaza ciclic, va sfatuiesc sa va adresati unui hematolog pediatru.
Multa sanatate!
Dupa infectii virale poate persista o usoara neutropenie. Atentie si la medicamentele care pot contribui la acest aspect: paracetamolul, penicilina.
In acesta situatie (neutropenie) este risc de infectii bacteriene, intr-adevar.
Daca situatia persista sau neutropenia se evidentiaza ciclic, va sfatuiesc sa va adresati unui hematolog pediatru.
Multa sanatate!
va multumesc mult pentru raspunsul propmt. cat timp ar trebui sa treaca pana la repetarea analizelor, deja au trecut aproape 2 luni si neutropenia persista? multumesc mult!
Buna ziua.
Sugerez sa mai efectuati o determinare, inclusiv un frotiu de sange periferc (pt. morfologie celulara) si apoi sa va adresati unui hematolog pediatru pt. a stabili conduita ulterioara. Toate cele bune!
Sugerez sa mai efectuati o determinare, inclusiv un frotiu de sange periferc (pt. morfologie celulara) si apoi sa va adresati unui hematolog pediatru pt. a stabili conduita ulterioara. Toate cele bune!
Ultimele analize le-am facut pe data de 31.05 inclusiv frotiu care a iesit normal, doar neutropenie a fost evidentiata si monocitoza limfocitoza usoara si eozinofilie...atat, restul sunt in parametrii normali. Cand ar trebui sa repetam? E de ingrijorat?
Cu tot respectul, va multumim!
Cu tot respectul, va multumim!
Dupa 14-21 zile repetati evaluarea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Eozinofilie si neutropenie
- 4Usoara neutropenie
- 5neutropenie, limfocitoza usoara, si mai nou eozinofilie
- 0Neutropenie moderata
- 0neutropenie usoara (si limfocitoza procentuala)
- 4Neutropenie severa?
- 0Leucocite scazute
- 0Interpretare analize
- 0Limfocitoza cu neutropenie
- 0Rezultate analize...neutrofile scazute
- 0Analize care depistează cancerul
- 0Leucopenie cu Neutopenie cum se poate trata?
- 0Neutropenie
- 1Pt neutrofile scazute este indicata punctia?
- 0Neutropenie si anticorpii antinucleari positiv
Mai multe informații despre: Neutropenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: