Psoriazis?

03-01-2012
elia ela
Nu este medic/terapeut
elia ela
De vreo doi ani de zile am avut niste cojite pe scalp, dupa care mi-a cazut parul in acea zona.Am mers la dermatolog si, desi ma temeam sa nu aud ca am psoriazis dermatologul a pus diagnosticul de pelada.Am urmat un tratament si parul a crescut in aproximativ o luna, in acea zona, dar la cateva luni au aparut din nou acele cojite albicioase, dar fara sa imi cada parul.Le am si acum de aproape un an.Mai dispar pret de o zi, douaNu am mai fost la medic de aceasta data.Sincer mi-e teama sa aud ca as avea psoriazis, si la cum am vazut ca, , da roade tratamentul "in acest caz nu sunt foarte increzatoare in vreun tratament.Ma intreb daca este bine, oare sa stau in continuare fara un control la dermatolog!Sincer sunt de parere ca atata timp cat aceasta boala actioneaza mai mult pe fond de stres e mai bine sa cred si sa sper ca am altceva, poate imi va trece astfel.De fapt imi lipseste curajul de a merge la medic, de aceasta data, pentru ca eu percep psoriazisul ca pe un handicap.Astept sfaturi si raspunsuri!
3 comentarii
0
03-01-2012, ora 18:39
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Folosesti cumva metoda strutului?
Doar nu crezi ca daca ignori o problema ea dispare ca prin farmec!
Nu faci decat sa o lasi sa se acutizeze sau chiar sa se cronicizeze. Cu cat sii ce ai si te tratezi din timp cu atat boala nu avansaza asa repede, sau poate chiar se vindeca - in functie de ce ai.
Fa-ti curaj si mergi la dermatolog.
Deasemenea, spala hainele, lejeria, prosoapele, fetele de perna (in special), la peste 60 de grade sau calca cu abur, mai ales ca nu stii daca este sau nu o ciuperca.
Oricum, in general este bine sa pastrezi aceste reguli de igiena.
0
05-01-2012, ora 14:22
dannagruia
Nu este medic/terapeut
dannagruia
De aproximativ 4 ani ma zbat si eu cu o problema a scalpului! Nu stiu sa ma pronunt daca e psoriazis sau alta bacterie habar n-am, ideea e ca medicii dermatologi la care am fost (in Bv si in Tg Mures) nu s-au hotarat asupra diagnosticului
In Bv mi s-a spus ca am alopecie androgenica, am urmat tratamente pt acest diagnostic, indelungate si costisitoare, in Tg Mures, o doamna doctor extraordinara mi-a spus ca e alopecie dar nu androgenica si ca se poate vindeca:iar tratamente cu fiole, pastile (care se gasesc peste tot numai in Romania nu) Problema este ca dupa toate aceste tratamente nu s-a observat nici un fel de ameliorare, nici una!
Care sunt simptomele: dupa spalare, scalpul este f rosu mai ales in crestet, uneor ma doare pielea capului foarte tare(abia pot pune capul pe perna sa dorm), matreata, parul a cazut f tare (in crestet am avut chelie)
Dupa tratamente, analize de sange etc am ramas fara bani si am plecat urechea si la "babisme", faza in care am observat cu stupoare primele semne de ameliorare: usturoi pisat si masat pe scalp! Asa s-a indesit si portiunea in care aveam chelie, acum nu se mai vede aproape deloc!
0
05-01-2012, ora 17:38
tema
Nu este medic/terapeut
tema
dannagruia, ar fi bine sa iti faci o analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Daca ai aceste simptome, mai mult ca sigur, o sa gasesti ca ai ceva, eu cred ca o candidoza, dar este posibil sa fie si ceva bacterii.
De aceea am zis sa ceri si antibiograma, ca sa stii la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite, ca sa te tratezi corect.
Daca ai candidoza, nu este deajuns tratamentul cu ovule si probabil ca doctorul iti va da si un tratament antifungic oral.
Pentru analiza, nu te speli in vagin si nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare. Trebuie sa treaca 10 zile de la ultima pastila de antibiotic luata, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Deasemenea, ar mai putea fi si o infectie stafilococica in nas, care sa provoace asa ceva si poti face un exudat nazal cu antibiograma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
  • Psoriazisul ar putea fi prevenit cu extractul de vanilie artificial
  • Tratamentul psoriazisului cu inhibitori PDE4
  • Activitatea fizică redusă este asociată cu un risc crescut de psoriazis
  •