Alopecie areata - pelada
Buna ziua. Acum 7 luni am descoperit un gol de par cat o moneda in crestetul capului. Am fost la dermatolog, am primit tratament cu Alopexy 2%. Ulterior golul s-a marit de dimensiunea unei piersici. Am incercat la un alt dermatolog unde mi-a prescris Novophane capsule + sampon energizant si unguentul ELIDEL. Din ce am citit pe prospect acesta ar fi recomandat in cazul dermatitei. Ati putea sa imi spuneti daca am vreo sansa cu acest unguent? Doctorul a spus ca ar trebui sa vad rezultate in aprox. 2 luni de zile. Va multumesc! O zi frumoasa!
3 comentarii
Parerea mea este ca nu aveti prea multe sanse de remisiune cu acest tratament. La adulti cu durata afectiunii mai mare de 3-4 luni si extensie limitata, ar fi de preferat injectiile intralezionale cu corticosteroizi (triamcinolon acetonid sau diprophos). Va recomand sa gasiti un dermatolog care sa opteze pentru aceasta modalitate.
Va multumesc! Ideea este ca parul se regenereaza. Asa a spus medicul in urma controlului. Au început sa creasca fire pe mijloc mai inchise la culoare si pe margine cate putin...si m-am gandit ca de asta mi-a recomandat tratamentul acesta.
Elidelul nu este eficient in alopecia areata. Este o modalitate de a distra pacientul pana cand natura isi face treaba. Sampoanele si suplimentele nici nu merita mentionate.
Daca alopecia este regenerativa puteti opta sa continuati Alopexy sau sa folositi un dermatocorticoid topic. Totusi, daca intr-o luna de zile nu vedeti rezultate macroscopic, ar trebui sa optati pentru injectiile intralezionale.
Daca alopecia este regenerativa puteti opta sa continuati Alopexy sau sa folositi un dermatocorticoid topic. Totusi, daca intr-o luna de zile nu vedeti rezultate macroscopic, ar trebui sa optati pentru injectiile intralezionale.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2pelada de 6 luni
- 11pelada - fara niciun rezultat
- 12pelada - tratament
- 3caderea barbii la barbati
- 1Alopecie areala
- 3Psoriazis?
- 0Alopecia Areata vs SIDA
- 1Alopecie aerata in placi
- 1Pelada, sugestii de tratament
- 1Caderea parului
- 1Nu imi creste par