ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Pseudomonas in gat la copil de 2 ani

09-10-2018
Cristina Apetre
Nu este medic/terapeut
Cristina Apetre
Buna ziua! Îndrăznesc să cer sfatul in legatura cu problema copilului meu. Acum 4 luni a facut otita, l-am tratat atunci cu decongestionante nazale, picaturi in urechi si nas, aerosoli, la o săptămână după tratament copilul eu a facut febra 39, 6 grade avea puroi pe amigdale . Am recoltat exsudat faringian si am descoperit pseudomonas. Am făcut atunci antibiotic forexo dar nu am scapat de pseudomonas. După 2 săptămâni am facut gentamicina 7 zile si la o lună i-a apărut din nou. De atunci am facut un tratament pentru cresterea imunității iar acum 2 săptămâni nu mai avea pseudomonasul in gat. Am fost la orl pentru o parere in plus si ne-a zis ca are polipii inflamati si are predispozitie la a face otita din cauza lor. La o săptămână de la vizita de la orl a început iar cu febra mare, ganglionii de la gat foarte umflați iar in exsudatul faringian iar ii iese pseudomonas.Ce sa fac sa scăpăm de el? Sa fie polipii cauza pseudomonasului din gât?În nas nu ii iese nimic in exsudat.
3 comentarii
0
10-10-2018, ora 11:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. consult la gastrologie.. copilul face reflux in somn..si acidul gastric inflameaza faringele oana sus unde sunt polipii
2 schimbarea stilului alimentar cum am mai scris pe forum
3 aparat de aerosoli acasa si tratamente de 2 ori pe zi. pana la vindecarea nasului si gatului
0
11-10-2018, ora 08:40
Cristina Apetre
Nu este medic/terapeut
Cristina Apetre
Sa inteleg ca daca ii fac o coprocultura va ieși pseudomonas si in scaun?
0
11-10-2018, ora 09:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: