Protezare dentara

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare. Am o problema la dintele de jos, molar principal care are nerv scos, a fost plombat dar a ajuns la nivelul gingiei. Mi s-a explicat ca dintele antagonist de sus a coborat foarte mult si pentru a-l reface pe cel de jos trebuie ca cel de sus sa fie de dimensiune mai mica. Acest lucru ar implica scoaterea nervului, si protezarea celui de sus, desi este sanatos. Ce ma sfatuiti sa fac? Este bine ca pentru a reface molarul de jos sa il protezez si pe cel de sus desi este sanatos?
As avea si eu o intrebare. Am o problema la dintele de jos, molar principal care are nerv scos, a fost plombat dar a ajuns la nivelul gingiei. Mi s-a explicat ca dintele antagonist de sus a coborat foarte mult si pentru a-l reface pe cel de jos trebuie ca cel de sus sa fie de dimensiune mai mica. Acest lucru ar implica scoaterea nervului, si protezarea celui de sus, desi este sanatos. Ce ma sfatuiti sa fac? Este bine ca pentru a reface molarul de jos sa il protezez si pe cel de sus desi este sanatos?
2 comentarii

Este posibil ca molarul de sus sa poata fi readus la locul lui (fara a i se scoate nervul si fara a fi protezat) prin inserarea unor miniimplanturi ortodontice care sa tractioneze de el si sa-l readuca pe pozitia initiala. Consultati un implantolog sau un ortodont pt acest tip de rezolvare.
Intrebarea e daca molarul de jos mai poate fi recuperat. Daca a ajuns la nivelul gingiei, e cam cu semn de intrebare recuperarea lui si rezistenta in timp.
Intrebarea e daca molarul de jos mai poate fi recuperat. Daca a ajuns la nivelul gingiei, e cam cu semn de intrebare recuperarea lui si rezistenta in timp.

Va multumesc frumos pentru ajutor. Medicul pe care l-am consultat mi-a spus ca nu il poate "baga la loc" pentru a-l face mai scurt. Cu toate acestea nu mi-a recomandat total sa fac protezarea pentru ca implica distrugerea unui dinte bun. Problema este ca nu stiu ce mi se va intampla daca molarul de jos se va distruge si mai rau si va trebui sa il scot. Am inteles ca migreaza dantura si risc sa raman cu spatii intre incisivi.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Proteza scheletata probleme
- 2Proteza scheletata, dinti rupti
- 2Proteza scheletata
- 1Proteze fixe pe implanturi dentare
- 2Proteza dentara
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
- 2A treia zi cu proteza superioara totala
- 2Dureri sau disconfort
- 2Ce tip de coroana este potrivit
- 2Edentatie totala sau se pot reconstitui