Proteza de sold alergie
Buna ziua,
am 66 de ani si mi s-a propus operatie de sold drept cu proteza cimentata. Stiind ca am in istoric alergie la aur, am facut la synevo testul LTT METALE PENTRU IMPLANT: TITAN, VANADIU, ALUMINIU, CROM, COBALT, MOLIBDEN, METILMETACRILAT, NICHEL. De asemenea am facut test cutanat la cobalt, crom si nichel (singurele la alergologie) care au iesit tot negativ.
Acum am primit raspunsul si mi s-a spus ca am o sensibilizare în sensul unei reactii imune de tip IV fata de TITAN.
Exista 2 proteze propuse. una din titan, aluminiu si niobiu si cealalta din fier, crom, nichel, mangan, molibden, niobiu. Doream sa o aleg pe cea din titan deoarece mi s-a spus ca e mai buna si doar o persoana la un milion are reactie alergica.
Intrebare: nu exista alergie la fier? Pentru ca am cautat si nu am gasit nicaieri. Mentionez ca as dori sa fac operatie, datorita durerilor, dar am auzit de cazuri in care din cauza alergiei, corpul a respins proteza si n-as vrea sa risc fara sa cunosc consecintele.
am 66 de ani si mi s-a propus operatie de sold drept cu proteza cimentata. Stiind ca am in istoric alergie la aur, am facut la synevo testul LTT METALE PENTRU IMPLANT: TITAN, VANADIU, ALUMINIU, CROM, COBALT, MOLIBDEN, METILMETACRILAT, NICHEL. De asemenea am facut test cutanat la cobalt, crom si nichel (singurele la alergologie) care au iesit tot negativ.
Acum am primit raspunsul si mi s-a spus ca am o sensibilizare în sensul unei reactii imune de tip IV fata de TITAN.
Exista 2 proteze propuse. una din titan, aluminiu si niobiu si cealalta din fier, crom, nichel, mangan, molibden, niobiu. Doream sa o aleg pe cea din titan deoarece mi s-a spus ca e mai buna si doar o persoana la un milion are reactie alergica.
Intrebare: nu exista alergie la fier? Pentru ca am cautat si nu am gasit nicaieri. Mentionez ca as dori sa fac operatie, datorita durerilor, dar am auzit de cazuri in care din cauza alergiei, corpul a respins proteza si n-as vrea sa risc fara sa cunosc consecintele.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6De ce innegresc argintul ?
- 4protezele de sold - mai multe informatii
- 5pete albe mai jos de zona gatului..
- 5durere in partea stanga sub coaste si unerori si in partea dreapta
- 50Proteza totala de sold...
- 36proteza totala de sold infectata
- 4proteza sold
- 10schimbare de proteza?
- 0proteza sold stang
- 9proteza pt necroza aseptica de cap femural stang
- 6Cauze si solutii pentru picior mai scurt dupa operatie de sold?
- 2Trebuie tratament permanent de suprimare a imunitatii, dupa artroplastia totala de sold?
- 7Inegalitate între membrele inferioare după operație la sold
- 1NACF -Proteza de sold
- 2Protezare sold
- 0Recomandare proteze de sold
- 0Reactie violenta in urma alergiei la crom/nichel
- 0Anestezie pacient afectiuni neurologice (neurinom)
- 0Artroplastie totala de sold
Mai multe informații despre: proteza de sold alergia la metale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: