Proteza de sold alergie
![Katy2000](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua,
am 66 de ani si mi s-a propus operatie de sold drept cu proteza cimentata. Stiind ca am in istoric alergie la aur, am facut la synevo testul LTT METALE PENTRU IMPLANT: TITAN, VANADIU, ALUMINIU, CROM, COBALT, MOLIBDEN, METILMETACRILAT, NICHEL. De asemenea am facut test cutanat la cobalt, crom si nichel (singurele la alergologie) care au iesit tot negativ.
Acum am primit raspunsul si mi s-a spus ca am o sensibilizare în sensul unei reactii imune de tip IV fata de TITAN.
Exista 2 proteze propuse. una din titan, aluminiu si niobiu si cealalta din fier, crom, nichel, mangan, molibden, niobiu. Doream sa o aleg pe cea din titan deoarece mi s-a spus ca e mai buna si doar o persoana la un milion are reactie alergica.
Intrebare: nu exista alergie la fier? Pentru ca am cautat si nu am gasit nicaieri. Mentionez ca as dori sa fac operatie, datorita durerilor, dar am auzit de cazuri in care din cauza alergiei, corpul a respins proteza si n-as vrea sa risc fara sa cunosc consecintele.
am 66 de ani si mi s-a propus operatie de sold drept cu proteza cimentata. Stiind ca am in istoric alergie la aur, am facut la synevo testul LTT METALE PENTRU IMPLANT: TITAN, VANADIU, ALUMINIU, CROM, COBALT, MOLIBDEN, METILMETACRILAT, NICHEL. De asemenea am facut test cutanat la cobalt, crom si nichel (singurele la alergologie) care au iesit tot negativ.
Acum am primit raspunsul si mi s-a spus ca am o sensibilizare în sensul unei reactii imune de tip IV fata de TITAN.
Exista 2 proteze propuse. una din titan, aluminiu si niobiu si cealalta din fier, crom, nichel, mangan, molibden, niobiu. Doream sa o aleg pe cea din titan deoarece mi s-a spus ca e mai buna si doar o persoana la un milion are reactie alergica.
Intrebare: nu exista alergie la fier? Pentru ca am cautat si nu am gasit nicaieri. Mentionez ca as dori sa fac operatie, datorita durerilor, dar am auzit de cazuri in care din cauza alergiei, corpul a respins proteza si n-as vrea sa risc fara sa cunosc consecintele.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4protezele de sold - mai multe informatii
- 20Am reactii alergice in momentul cind pielea mea intra in contact cu metale
- 51Cat timp rezista o lucrare sau proteza dentara?
- 50Proteza totala de sold...
- 4proteza sold
- 5proteza sold, dureri si amorteli picioare
- 10schimbare de proteza?
- 1Informatii despre proteze
- 0Coxartroza si proteza de sold
- 1operatie de protezare totala de sold
- 1Coxastroza
- 1Coxarrtroza bilaterala - alt remediu in afara protezarii?
- 2Protezare sold
- 5Alergie la metal sau altceva?
- 0Proteza de sold
- 4Șold blocat - procedura de decompresie a capului femural cu injectare de celule STEM din creasta ili
- 1Coxartroza
- 5Necroza cap femural post radioterapie
Mai multe informații despre: proteza de sold alergia la metale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: