Proteine si suplimente? Disconfort articulatii

17-03-2022
dialectic
Nu este medic/terapeut
dialectic
Salutari,

Am 32 de ani, fac sport 6 zile din 7 minim 30-40 minute / zi.

Am inceput sa ma suplimentez folosind Proteine Vegan Blend - GymBeam fara aroma - e prima data cand am cumparat. Nu obisnuiesc, dar a inceput postul si mergand la sala de aproximativ 3 ori pe saptamana pentru forta si restul 3 pentru cardio, am considerat ca ar fi o decizie buna.

As vrea sa adaug si suplimentele pentru articulatii Animal Flex si nu stiu in ce masura ar fi poate prea mult sau chiar o greseala - cu toate ca citind continutul produselor nu vad sa se repete ceva, dar nici nu imi dau seama daca compusii lor ar impreuna avea efecte negative.

Nu fortez nota in sesiunile de antrenament si in general stiu sa am grija, dar am doua sau trei discomforturi ce tin de articulatii de care as vrea sa ma ingrijesc pe cat posibil. Am mai facut o cura de colagen, dar fara nici o schimbare.

Discomforturile sunt:
1. intepatura in zona inghinala cand duc piciorul in lateral - situatie ce a aparut acum multi ani cand am inotat fara sa ma incalzesc, apare si dispare o data la cateva luni cand mai fortez din greseala fara sa ma incalzesc indeajuns si poate tine pana chiar si doua, trei saptamani.
2. intepaturi in genunchi din cauza cartilajului ros (diagnostic), apar uneori in functie de nivelul de solicitare la care ii supun - de ceva timp m-am invatat cum sa ma comport cu ei si nu mai sunt deloc suparatoare simpatomele
3. dureri usoare la incheieturile palmelor partea de sus, nu pot face prea multe flotari fara sa nu simt un discomfort

Toate aceste simptome am reusit sa le ameliorez foarte mult de cand m-am lasat de fumat si mi-am schimbat dieta si beau considerabil mai multe apa, insa nu am luat niciodata in considerare un supliment pentru articulatii. As vrea sa stiu aspectele negative cu privire la aceastea.

Multumesc
1 comentarii
0
19-03-2022, ora 23:36
Energygirl
Nu este medic/terapeut
Energygirl
-------------*
Genul acesta de exercitii se 5 minute chiar functioneaza?

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sportivii, avertizați cu privire la potențialele pericole ale suplimentelor naturale
  • Suplimentele cu cetone folosite de atleți ar putea să le afecteze performanțele
  • Asocierea dintre suplimentele anabolice musculare și alterările ADN-ului
  • Utilizarea suplimentelor pentru creșterea masei musculare în rândul adolescenților și adulților tineri din Canada
  •