Probleme respiratie
Buna ziua!
Am de ceva timp(cred ca de mai bine de 2 ani) o problema cu gatul.Mi se intampla uneori sa am o senzatie de corp strain, de uscare a gatului, care imi provoaca o tuse sufocanta; senzatia este similara cu aceea de inecare cu mancare; in acele momente trebuie sa respir cat pot de usor(si nu pe gura), sa incerc sa nu tusesc pt nu a nu accentua senzatia si eventual daca am la indemana sa mananc ceva mentolat sau sa beau ceva caldut, pt a ameliora probl.Aceste momente apar destul de rar(dar ma sperie destul de tare ) si de cele mai multe ori in spatii cu aer conditionat cald sau rece(de ex in masina).Mentionez ca am fost de curand la un control la plamani, deoarece facusem o bronsita care nu mai trecea de mai bine de o luna si nu ceda nici la antiobiotice.DR resp mi-a spus ca desi se vad modificari dat bronsitei, radiografia arata bine, dar m-a intrebat daca am in fam cazuri de astm, neintelegand de ce dureaza atat de mult o bronsita.Nu m-am gandit atunci sa intreb si de probl asta.
Mai precizez, desi nu stiu daca exista o legatura, ca noapte nu pot dormi cu faza in sus, deoarece simt o presiune la nivelul pieptului si respiratia este un pic mai greoaie.
Imi puteti spune, va rog, ce ar putea cauza aceasta probl a mea?Ce e de facut?
Am de ceva timp(cred ca de mai bine de 2 ani) o problema cu gatul.Mi se intampla uneori sa am o senzatie de corp strain, de uscare a gatului, care imi provoaca o tuse sufocanta; senzatia este similara cu aceea de inecare cu mancare; in acele momente trebuie sa respir cat pot de usor(si nu pe gura), sa incerc sa nu tusesc pt nu a nu accentua senzatia si eventual daca am la indemana sa mananc ceva mentolat sau sa beau ceva caldut, pt a ameliora probl.Aceste momente apar destul de rar(dar ma sperie destul de tare ) si de cele mai multe ori in spatii cu aer conditionat cald sau rece(de ex in masina).Mentionez ca am fost de curand la un control la plamani, deoarece facusem o bronsita care nu mai trecea de mai bine de o luna si nu ceda nici la antiobiotice.DR resp mi-a spus ca desi se vad modificari dat bronsitei, radiografia arata bine, dar m-a intrebat daca am in fam cazuri de astm, neintelegand de ce dureaza atat de mult o bronsita.Nu m-am gandit atunci sa intreb si de probl asta.
Mai precizez, desi nu stiu daca exista o legatura, ca noapte nu pot dormi cu faza in sus, deoarece simt o presiune la nivelul pieptului si respiratia este un pic mai greoaie.
Imi puteti spune, va rog, ce ar putea cauza aceasta probl a mea?Ce e de facut?
2 comentarii
Buna, posibil sa fie vorba de o alergie care declansaza aceasta tuse. Poate ar trebui sa-ti faci niste teste alergologice, din ce spui seamana cu puseuri de astm si iti trebuie un tratament adecvat. Mergi la medic, e mult 2 ani de cand ai problemele astea, nu mai sta! Multa sanatate!
Va multumesc mult pentru raspuns!Speram sa fie doar o iritare a gatului pe fond alergic sau ceva si sa nu fie nevoie de consult; dar in cazul acesta o sa incerc sa ajung cat de curand la un dr, eventual la un alergolog si sper sa se rezolv problema.
Va multumesc inca o data!
Va multumesc inca o data!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Intepaturi piept, raceala, bronsita
- 2Inspiratie scurta
- 0Durere toracica persistentă de mai bine de 1 lună și tuse
- 1Radiografie pulmonara
- 0Bronhoscopie
- 2Astm.bronsic si rinita vasomotorie
- 2Pediatrie - Bebeluș de 11 luni diagnosticat cu laringita acuta
- 1Rezultat radiografie.
- 1Fetița 13 ani probleme cu respirația
- 1Senzatie de disconfort partea stanga cutia toracica