Este deja ciroza?

Am hepatita C. In urma ultimilor analize va prezint cateva cu valori modificate : TGO 112.19, TGP 108, 13,
GGT 53, 20, NR. TROMBOCIT 134X10^3, BILIRUBINA DIRECTA 0, 38 mg/dl, AFP 9, 88 Ul/ml.
Este deja ciroza? Cu aceste valori este F4, pentru a beneficia de tratamentul fara interferon?
GGT 53, 20, NR. TROMBOCIT 134X10^3, BILIRUBINA DIRECTA 0, 38 mg/dl, AFP 9, 88 Ul/ml.
Este deja ciroza? Cu aceste valori este F4, pentru a beneficia de tratamentul fara interferon?
1 comentarii

Din analizele relatate nu rezulta decat ca este o suferinta hepatica, ele nu sunt specifice pentru diagnosticul etiologic(cauza hepatitei) si nici pentru evaluarea gravitatii, stadializare. Pentru determinarea etiologiei se folosesc markerii virali si viremia iar pentru stadializare sunt necesare Fibromax/fibroscan(mai bine ambele).
Asadar nu am argumente de a discuta daca e ciroza si nici de a indica sau contraindica vreo terapie interferon sau interferon free.
Dupa ce am scris am observat ca aveti hepatita C, deci stim etiologia, dar tot nu stim care e incarcatura virala, tot ne trebuie viremia: ARN-al virusului C. Restul ramine valabil ce am scris mai sus, chiar daca stim etiologia.
Asadar nu am argumente de a discuta daca e ciroza si nici de a indica sau contraindica vreo terapie interferon sau interferon free.
Dupa ce am scris am observat ca aveti hepatita C, deci stim etiologia, dar tot nu stim care e incarcatura virala, tot ne trebuie viremia: ARN-al virusului C. Restul ramine valabil ce am scris mai sus, chiar daca stim etiologia.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2suspecta de hepatita C
- 18Hepatita B poate sa -produca- si hepatita C?
- 6hepatita C - informatii/sfaturi
- 7Hepatita C-Administrare medicamente si alimentatie
- 0atrezie de cai biliare
- 1interpretare analize, bilirubina marita
- 8Dadaca are hepatita C. Cum protejez copilul?
- 0hepatita c
- 1TGO si TGP marit
- 5Analize TGO, TGP, Fier marite
- 8Probleme la ficat
- 8Steatoza Hepatica si...?
- 7Interpretare ecografie ficat
- 0Bilirubina totala crescuta si Eosinofile crescute
- 0Bilirubina totala crescuta
- 4Ficat la limita
- 2Colecistita acuta alitiazica
- 3Tratamentul cu genotipul 1 pentru hepatita c, obținut din India - tablete ledifos
- 0Interpretare a analizelor
Mai multe informații despre: hepatita c investigatii paraclinice hepatice si biliare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: