Probleme cu ficatul sau nu

03-02-2009
PerformerMax
Nu este medic/terapeut
PerformerMax
Buna ziua,
La ultimele analize singura functie fepatica iesita din valorie normale a fost GGT care in loc de 78 este 83 U/L. Ce ar putea insemna acest lucru. Medicul meu internist mi-a zis ca cel mai probabil este de la bila si nu de la ficat. Altrpareri ar mai putea fi. Mentionez ca ALT si AST sunt 40. iar restul de analize chiar ca sunt in limitele mai mult decat ok, inclusiv electroforeza.Eu iau tratament pt HTA cu Atacand si Nebiled...sa fie de la acele pastile?
4 comentarii
0
05-02-2009, ora 09:57
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Buna dimineata! GGT este crescuta la o mare parte din pacientii consumatori cronici de alcool;Alte situatii in care GGT creste: afectiuni hepatice( hepatita de diverse etiologii, ciroza, tumori hepatice), colestaza, icter, medicamente hepatotoxice, afectiuni pancreatice( pancreatita, cancer pancreatic), hipertiroidie, infarct miocardic; ar fi bine sa faceti un consult gastroenterologic, o ecografie abdominala( ficat, colecist, cai biliare, pancreas), investigatii sangvine pentru ficat, inclusiv Ag HBs si Ac antiHCV, TSH, T3, T4; Nebiletul nu este hepatotoxic, iar medicamentul Atacand ar putea produce o oarecare afectare hepatica( s-a constat cresterea GPT la unii pacienti tratati cu acest medicament); numai bine
0
05-02-2009, ora 10:59
PerformerMax
Nu este medic/terapeut
PerformerMax
Buna ziua,

Multumesc de raspuns. Analizele pt hepatita A, B si C sunt negative. Alcool beau dar in nici un caz cat sa ma inbolnavesc de la el. De cand am aflat de aceste probleme aproximatic ianuarie 2008 am redus consunul de alcool, o periaoda a fost total dar apoi cam 4-5 luni am mai baut, iarasi numai social.Despre regim ce pot sa zic, acelasi lucru. Ecografia abdominala a iesit ok.
0
05-02-2009, ora 21:47
PerformerMax
Nu este medic/terapeut
PerformerMax
Buna ziua,

Mi-am refacut transaminazele si au iest astfel: ALT 57 U/L (valorile normale ale laboratorului 0-55 U/L) si AST 37, valorile normale ale laboratorului 5-33 U/L.
Avand in vedere ca resul de analize medicale care au de a face cu ficatul au iesit ok care ar fi problema.
0
06-02-2009, ora 17:08
Oftalmologie, Bucuresti
Buna ziua! Ar fi bine sa consultati un medic gastroenterolog ; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  • Moduri în care ne putem distruge ficatul
  • Ficat sănătos - ce poți face pentru ficatul tău (conform studiilor)
  • Semnele și simptomele ficatului (probleme cu ficatul)
  • O proteină, responsabilă pentru atacurile sistemului imunitar asupra ficatului
  • Studiu: ficatul uman ar putea rezista cel puțin 100 de ani
  • Verificarea ficatului - analize, teste și investigații (explicare rezultate ficat)
  •