Probleme cu ficatul sau nu
Buna ziua,
La ultimele analize singura functie fepatica iesita din valorie normale a fost GGT care in loc de 78 este 83 U/L. Ce ar putea insemna acest lucru. Medicul meu internist mi-a zis ca cel mai probabil este de la bila si nu de la ficat. Altrpareri ar mai putea fi. Mentionez ca ALT si AST sunt 40. iar restul de analize chiar ca sunt in limitele mai mult decat ok, inclusiv electroforeza.Eu iau tratament pt HTA cu Atacand si Nebiled...sa fie de la acele pastile?
La ultimele analize singura functie fepatica iesita din valorie normale a fost GGT care in loc de 78 este 83 U/L. Ce ar putea insemna acest lucru. Medicul meu internist mi-a zis ca cel mai probabil este de la bila si nu de la ficat. Altrpareri ar mai putea fi. Mentionez ca ALT si AST sunt 40. iar restul de analize chiar ca sunt in limitele mai mult decat ok, inclusiv electroforeza.Eu iau tratament pt HTA cu Atacand si Nebiled...sa fie de la acele pastile?
4 comentarii
Buna dimineata! GGT este crescuta la o mare parte din pacientii consumatori cronici de alcool;Alte situatii in care GGT creste: afectiuni hepatice( hepatita de diverse etiologii, ciroza, tumori hepatice), colestaza, icter, medicamente hepatotoxice, afectiuni pancreatice( pancreatita, cancer pancreatic), hipertiroidie, infarct miocardic; ar fi bine sa faceti un consult gastroenterologic, o ecografie abdominala( ficat, colecist, cai biliare, pancreas), investigatii sangvine pentru ficat, inclusiv Ag HBs si Ac antiHCV, TSH, T3, T4; Nebiletul nu este hepatotoxic, iar medicamentul Atacand ar putea produce o oarecare afectare hepatica( s-a constat cresterea GPT la unii pacienti tratati cu acest medicament); numai bine
Buna ziua,
Multumesc de raspuns. Analizele pt hepatita A, B si C sunt negative. Alcool beau dar in nici un caz cat sa ma inbolnavesc de la el. De cand am aflat de aceste probleme aproximatic ianuarie 2008 am redus consunul de alcool, o periaoda a fost total dar apoi cam 4-5 luni am mai baut, iarasi numai social.Despre regim ce pot sa zic, acelasi lucru. Ecografia abdominala a iesit ok.
Multumesc de raspuns. Analizele pt hepatita A, B si C sunt negative. Alcool beau dar in nici un caz cat sa ma inbolnavesc de la el. De cand am aflat de aceste probleme aproximatic ianuarie 2008 am redus consunul de alcool, o periaoda a fost total dar apoi cam 4-5 luni am mai baut, iarasi numai social.Despre regim ce pot sa zic, acelasi lucru. Ecografia abdominala a iesit ok.
Buna ziua,
Mi-am refacut transaminazele si au iest astfel: ALT 57 U/L (valorile normale ale laboratorului 0-55 U/L) si AST 37, valorile normale ale laboratorului 5-33 U/L.
Avand in vedere ca resul de analize medicale care au de a face cu ficatul au iesit ok care ar fi problema.
Mi-am refacut transaminazele si au iest astfel: ALT 57 U/L (valorile normale ale laboratorului 0-55 U/L) si AST 37, valorile normale ale laboratorului 5-33 U/L.
Avand in vedere ca resul de analize medicale care au de a face cu ficatul au iesit ok care ar fi problema.
Buna ziua! Ar fi bine sa consultati un medic gastroenterolog ; numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Ficat? Inima?
- 4durere in zona ficatului
- 3durere in zona ficatului, are greturi si simte un gust amar in gura
- 21tratarea ficatului
- 3de 2 ani am o durere, in partea dreapta, in zona ficatului
- 4Yasmine, pete de fata, probleme ficat
- 3Ficatul sau problema lombara !!! Va rog raspundeti'mi
- 4Legat de ficat
- 3angiom cavernos al ficatului?
- 2ficat polichistic
- 6antibioticele si ficatul
- 0analize sange la ficat
- 4anticonceptionale si ficatul?
- 3Ficatul cica nu doare
- 6De cca.o luna am o durere in partea dreapta sub coaste
- 6am ciroza hepatica cu virus c.. ce sanse sunt de vindecare?
- 1Regim Ficat (urgent)
- 7ficat marit, colecist marit si splina
- 9probleme la ficat?
- 0interpretare RMN ficat
Mai multe informații despre: Ficatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: