Probleme cu caderea parului de la pastile de slabit

06-05-2020
Mytarro
Nu este medic/terapeut
Mytarro
Buna ziua,
Urmez o dieta bazata pe restrictia calorica si iau reductil pentru ca izolarea ne tine in casa. Am slabit, dar imi cade parul. Pot sa iau in acelasi timp si minoxidil?
Multumesc.
1 comentarii
0
06-10-2021, ora 11:47
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Reductilul pe baza de sibutramina a fost retras de pe piata medicamentelor de catre Comisia Europeana. Cel mai probabil s-a profitat de popularitatea acestui medicament in tratamentul obezitatii (omitand efectele adverse severe pe care le-a avut) pentru a comercializa un supliment alimentar „natural” care promite aceeasi eficacitate.

Aveti grija pe ce dati banii intrucat majoritatea suplimentelor nu au dovedite eficienta, siguranta pentru consumul uman si nici nu sunt in doze eficiente pentru a sustine efectele promise. De regula se bazeaza pe efectul laxativ, diuretic, pentru a se vedea modificari pe cantar, fara a avea nicun efect in ceea ce priveste excesul de grasime.

Pe de alta parte, ce inseaman deficit caloric? Cat de sever este? Chiar si in conditiile unui deficit caloric reusiti sa va aduceti in alimentatie surse variate si SUFICIENTE de nutrienti pentru sustinerea proceselor fiziologice ale organismului? Cat de severa si cat de rapida a fost reducerea in greutate?

Dietele drastice, cu deficit caloric foarte restrictiv, constituie un stres major pentru organism. Puneti-va in locul lui: am foarte putine resurse, abia imi asigur functiile vitale - respirat, circulatie, digestie, cognitie etc., la ce anume pot sa renunt, ce nu constituie o prioritate pentru mine sa imi asigur supravietuirea?

Si aici vine raspunsul: caderea parului, unghii friabile, tegumente uscate, lipsa menstruatiei, adaptari la nivelul tiroidei subclinice/clinice pentru a reduce rata metabolica bazala.

Consultati un medic pentru a exclude posibile patologii/ carente nutritionale favorizate de dieta restrictiva si ulterior, apelati la ajutorul unui dietetician pentru a va ajuta sa corectati deficientele nutritionale, sa adapteze recomandarile in functie de prezenta unor afectiuni dupa caz si sa mentineti rezultatele sau sa va ajute sa va imbunatatiti greutatea fara a sacrifica sanatatea si calitatea vietii.

De asemenea, medicul dermatolog poate evalua situatia si sa va recomande solutii pentru a ameliora caderea parului. Dar degeaba luati suplimente, seruri, sampoane, daca nu corectati cauza alimentara.

Multa sanatate!

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician, Educator in Diabet
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Căderea părului
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • Îmbunătățirea libidoului și a dispoziției sunt efectele unei diete chiar și la persoanele cu greutate normală
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • Restricția calorică la persoanele fără tulburări de greutate ar putea întârzia îmbătrânirea
  • Postul negru - beneficiile unei pauze alimentare complete
  •