probleme clasa pregatitoare

03-10-2013
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Baietelul meu de 6 ani a inceput clasa pregatitoare problema e ca in fiecare dimineata are crize de plans, abia pot sa-l imbrac si sa ies cu el din casa.Nu vrea la scoala..imi spune ca ^ doamna striga pe ei^. Intr-adevar invatatoarea e mai severa, nu lasa dupa ei si se ocupa de fiecare in parte..doar ca are o voce mai puternica, vorbeste mai tare..lucru care poate il sperie.Eu am vrut sa-l inscriu la aceasta doamna pentru ca profesional e foarte buna, pune foarte mult suflet in ce face si nu face diferente intre copii. Copilul mei e mai sensibil, se emotioneaza repede si e mai emotiv. Am vorbit cu invatatoarea si mi-a spus ca dupa ce il las la clasa se linistete, se joaca cu copii si e activ la ore.La fel am patit si la gradinita..plangea tot timpul asta pana si-a facut prieteni..pe urma s-au rarit aceste stari.A nimerit in clasa doar cu 2 din fostii colegi de la gradinita..prietenul lui cel mai bun din gradinita este inscris la alta scoala si uneori imi reproseaza de ce nu l-am inscris la acea scoala..Alta problema e faptul ca l-am inscris la program after-school. Doar 6 din 20 copii cati sunt in clasa raman dupa program si cred ca acest lucru il deranjeaza cand vede ca la ora 12 colegii lui se duc acasa., dar eu n-am cum sa-l scot fiindca lucram pana la ora 4. Probail e obosit copilul, frustrat, inca nu are un prieten...nu stiu ce sa zic sau ar trebui sa gasesc o solutie sa-l scot la ora 12. Va rog un sfat!
8 comentarii
0
03-10-2013, ora 14:55
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
parere:
1. DACA-L stiti mai sensibil, '
mai vb inca odata cu d-na si mereu (cele putin inca o luna)
sa vb cu el mai mult...cum ar veni, sa-l bage mai mult in seama
2.Incercati sa gasiti o vecina care,
sa poata lua copilul de la scoala, sa-i dea pranzul si
daca AVETI incredere in el,
sa-l lase singur in casa.iar daca nu,
sa ramana si d-na pana reveniti acasa
STIU ca-i scump, dar si la after-school e FFFFFFFscump

eu?
asa as face pt copilul meu..
din proprie exp scriu..
v-a FI "marcat" pana va creste si poate si...dupa

Parerea mea:
multi parinti vor "musai"
o anumita scoala si o anumita invatatoare care,
fiind PREA bine vazuta, poate nu-i ASA cum se si vede.
cred ca treb dus la scoala cu prietenul lui daca,
il stiti ASA sensibil
p.s.
am crescut la sat si tot am terminat cu brio facultatea
incercati sa ganditi si.altfel

Sa va traiasca fiul-sanatos
0
03-10-2013, ora 22:35
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
"Copilul meu e mai sensibil, se emotioneaza repede si e mai emotiv."
"dupa ce il las la clasa se linistete, se joaca cu copii si e activ la ore.La fel am patit si la gradinita..plangea tot timpul asta pana si-a facut prieteni..pe urma s-au rarit aceste stari."
Cred ca raspunsul se afla in propriile afirmatii. Daca ar fi fost un copil retras chiar si in prezenta colegilor, daca nu ar socializa, daca ar fi violent si necooperant in timpul orei, s-ar pune altfel problema. Este normal sa reactioneze astfel la intrarea intr-un mediu nou, insa este important sa il ajutati sa se acomodeze mai repede. Ajutati-l sa isi cunoasca mai bine colegii, sa se joace cu ei si in afara orelor si rugati-o pe doamna invatatoare sa ii faciliteze ea aceasta tranzitie si sa fie mai mult alaturi de el.
Este necesar sa ii cultivati increderea in sine si placerea pentru invatat va aparea pe parcurs. Puteti opta pentru grupuri de dezvoltare personala pentru copii, care au ca obiectiv intarirea stimei de sine, prin ateliere de creatie adaptate varstei.
0
03-10-2013, ora 22:59
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
ziceti:
"Am vorbit cu invatatoarea si mi-a spus ca dupa ce il las la clasa se linistete, se joaca cu copii si e activ la ore "
dar o SI credeti?!
eu, NU
0
04-10-2013, ora 01:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ema-pop

Invitati-i acasa din cand in cand cativa colegi sa se imprieteneasca mai mult.
Abia a inceput clasa pregatitoare. Ar trebui sa ii ia cam o luna, doua sa se obisnuiasca.

Promiteti-i ca daca pina la Craciun nu se obisnuieste il mutati unde e o doamna mai blanda.
Pina atunci se va obisnui si cu colegii si cu invatatoarea.
0
04-10-2013, ora 22:34
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Sincer nu cred ca e invatatoarea problema, sau faptul ca nu are multi prieteni, cred ca este o problema de adaptare la un mediu nou..si de dependenta fata de dvs/ mama probabil ca si la gradinita mai plangea

dar tatal ce zice?!
0
06-10-2013, ora 00:23
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Mai mult ca sigur, o discutie (sau mai multe) cu fiul dvs. nu ar strica. Este de apreciat faptul ca incercati sa va oferiti explicatii pentru fricile sale, dar el este cel mai in masura sa va explice ce i se intampla. Cand plange, intrebati-l ce-l nelinisteste. Ascultati-l cu empatie si rabdare si, pe de o parte ajutati-l sa isi identifice emotiile, iar pe de alta parte asigurati-l ca-i sunteti aproape si ca orice ar simti nu-l veti lasa de unul singur in timp ce are acele trairi mari si coplesitoare. Incurajati-l sa va vorbeasca despre invatatoare, despre felul in care se poarta cu el si cu restul copiilor, despre atmosfera din clasa, despre cum se simte la after-school, despre colegi precum si despre orice alt aspect relevant.
Faptul ca plange in fiecare dimineata este un semnal de alarma - copilul dvs. se confrunta cu o povara emotionala prea mare pentru el. Si chiar daca apoi se linisteste dupa ce este in clasa, asta nu inseamna ca problema s-a rezolvat.
Scoala nu trebuie sa fie un chin, desi, din pacate, pentru multi copii este. In urma discutiilor, in functie de problema/problemele pe care le-ati depistat, puteti lua masuri: fie sa-l ajutati sa caute solutii alternative (ex. cum sa se calmeze de unul singur, cum sa vorbeasca cu colegii sau cu invatatoarea), fie sa vorbiti dvs. cu invatatoarea daca se dovedeste ca si ea contribuie cumva, fie sa nu-l mai duceti la afterschool.
In plus, nu uitati de importanta timpului special petrecut impreuna cu fiul, fie si 15 minute in fiecare zi: jucati-va cu el, vorbiti despre subiecte care-i captiveaza interesul, uitati-va la desene animate impreuna, tineti-l in brate si alintati-l, scoateti-l la o plimbare. Acest timp petrecut impreuna va solidifica legatura cu fiul, ii va creste increderea in sine si va veti intelege mai bine cu el.
0
07-10-2013, ora 21:23
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Va multumesc tuturor pentru sfaturi...Am trecut intr-o pauza pe la scoala si l-am vazut jucandu-se cu copii, alergau unii dupa altii si era tot numai un zambet. Intotdeauna mi-am facut timp sa ma joc cu el, sa povestesc cu el...iar acum cand trece prin aceasta perioada pot sa spun ca imi impart sarcinile cu sotul meu si ne ocupam mai mult de el.Sper sa-si faca prieteni si sa se adapteze in cele din urma la acest mediu nou.
0
23-10-2013, ora 15:42
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Folositi acest lucru! Aduceti in discutie ceea ce ati observat la el si ajutati-l sa constientizeze cat mai multe momente de care se bucura: "Am obsevat ca te jucai cu colegii tai in pauza, erai vesel si se citea pe chipul tau incantare, poti sa-mi spui ce simteai?"
sau "stiu ca in ora ai raspuns bine/ ai lucrat corect/etc.", cum te-ai simtit cand ai ridicat mana/te-a laudat doamna invatatoare?" sau incurajati-l dv. sa va povesteasca cat mai multe momente placute, iar daca spune ca nu au existat astfel de momente, intrebati-l: "Chiar nici unul? mai gandeste-te...". In felul acesta isi va schimba imaginile care sunt legate de scoala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: