Durere picior
Buna ziua! Am o probl cu piciorul drept... Genunchiul mi e foarte putin umflat si ma doare in spatele genunchiului daca il suprasolicit iar uneori simt presiune in picior... Oare ce fel de control trebuie sa imi fac? Am fost la reumatologie unde mi a dat o groaza de analize de facut... Ar fi mai degraba o probl de ortopedie? S a mai intalnit cineva cu astfel de situatie?
3 comentarii
Am 1.60, 50 kg, fac aerobic si lucrez intr un mediu unde imi solicit destul de mult picioarele... De cand eram mica am avut probl cu reumatismul. Sa fie aceasta cauza?
Buna seara!
Trebuie sa evitam confuzia dintre picior (formatiune anatomica situata mai jos de glezna) si membrul inferior, format din sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna si picior.
Prin urmare, D-voastra aveti o problema cu genunchiul si nu cu piciorul.
Este evident ca problema consta in supra-solicitarea mecanica a articulatiei, prin efort excesiv.
Prin urmare, logic, nu aveti nevoie de analize sau de reumatolog, ci de reducerea DRASTICA a solicitarii membrului inferior (stat in picioare, mers pe jos, sporturi agresive cum sunt jogging, aerobic, tenis etc).
Problema D-voastra nu are nici o legatura cu "reumatismul" din copilarie (infectia streptococica), care este mai curand o afectiune cardiaca si niciodata nu afecteaza articulatiile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Trebuie sa evitam confuzia dintre picior (formatiune anatomica situata mai jos de glezna) si membrul inferior, format din sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna si picior.
Prin urmare, D-voastra aveti o problema cu genunchiul si nu cu piciorul.
Este evident ca problema consta in supra-solicitarea mecanica a articulatiei, prin efort excesiv.
Prin urmare, logic, nu aveti nevoie de analize sau de reumatolog, ci de reducerea DRASTICA a solicitarii membrului inferior (stat in picioare, mers pe jos, sporturi agresive cum sunt jogging, aerobic, tenis etc).
Problema D-voastra nu are nici o legatura cu "reumatismul" din copilarie (infectia streptococica), care este mai curand o afectiune cardiaca si niciodata nu afecteaza articulatiile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9ciuperca in talpa
- 39dureri ingrojitoare de picioare. Nu pot sa stau in picioare mai mult de sase ore
- 12Pulsatii.mana, picior partea stanga cu dureri de cap
- 56durere picior drept
- 6unghie picior care puroiaza
- 5am o durere la piciorul stang de natura osoasa
- 5de cateva zile am dureri de picioare si se aude cum pocnesc oasele
- 2durere si amorteala in piciorul drept
- 53durere de picioare de la genunchi in jos cu tot cu talpi
- 3cateodata ma doare un tendon de la laba piciorului
- 6Fractura fara deplasare pol inferior rotulian + Intindere/ruptura partiala tendon patelar.
- 7amputare degete picior
- 5dureri de picioare ziua...
- 1ma doare piciorul cand stau in picioare
- 6Am observat ca un os de la piciorul drept este iesit in afara
- 3Durere picior drept talpa
- 2Durere testicol si picior
- 9Durere picior drept - zona gamba jos - glezna
- 1durere picior-scleroza multipla?
- 2Durere laba piciorului la calcat
Mai multe informații despre: Durerea la picior Piciorul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: