Probleme cu picioarele...

31-05-2015
BaciuMihai
Nu este medic/terapeut
BaciuMihai
Buna seara, numele meu este Mihai, am 19 ani.Pentru inceput am sa fac un scurt rezumat, pentru a intelege(sper) o oarecare cauza a situatiei prezente.
De circa 2 ani de zile nu prea am mai practicat vreun sport, iar miscarea mea fizica se rezuma la mersul pe jos(spre facultate, la bunici, plimbare si ocaziile obisnuite de zi cu zi).Inainte eram un pasionat al crosului, fotbalului, tenisului.In ziua de astazi calculatorul a pus stapanire pe astfel de placeri, prin urmare nu am mai facut sport, dar nici nu stau prea mult la calculator, fiind ocupat cu facultatea.De aproximativ un an am observat vene ingrosate pe picioare, iar seara(uneori, in ultima vreme mai des), am dureri in picioare, nu stiu daca este potrivit sa spun ca am dureri, dar am un disconfort, care se simte.La vremea respectiva nu am pus mare accent pe venele care erau tot mai vizibile, data fiind faptul ca si unii prieteni aveau astefel de vene pe picioare, unii chiar mai proeminente.Totul se rezuma la lipsa sportului?Trebuie sa incep sa ma misc, eu am luat si acest aspect, de la mult sport, am trecut la foarte putin.Mentionez ca sunt si fumator de cativa ani.
Va rog mult daca puteti sa-mi raspundeti.
1 comentarii
0
31-05-2015, ora 07:59
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Cel mai probabil dezvoltati o insuficienta venoasa cronica. Mergeti la medic sa va prescrie investigatii (ecografie), daca le considera necesare, si un venotrofic (gen Detralex sau Vessel Due). Faceti miscare cat mai multa, evitati statul mult in picioare sau pe scaun in aceeasi pozitie, eventual stati cu picioarele ridicate pe un scaunel cand sunteti in fata calculatorului, nu faceti bai calde prelungite, puteti face dusuri scotiene, puteti purta ciorap elastic. Cu toate aceste masuri, afectiunea este cronica si poate fi doar tinuta sub control. Daca apar varice, luati in considerare un consult de chirurgie vasculara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de picioare
  • De ce te dor picioarele - cauze și tratament
  •