Problema ochelari noi de vedere
Buna ziua,
De curand mi-am facut o noua pereche de ochelari, pentru ca cei vechi se zgariasera. I-am facut aceeasi dioptrie, insa de data aceasta cu lentile asferice. Problema este ca vad cu ei doar daca ma uit drept la un obiect, daca ma uit prin centrul lentilelor. Daca tin capul drept si ma uit putin in lateral vad in ceata. Dioptriile nu sunt exagerat de mari, la dreptul -3 sfera si -0.75 cilindrul si la stangul -2.5 si -0.5 cilindrul. Cu cei vechi nu pateam asa, vedeam foarte bine indiferent de unghiul din care priveam. Aveti idee ce ar putea fi?
De curand mi-am facut o noua pereche de ochelari, pentru ca cei vechi se zgariasera. I-am facut aceeasi dioptrie, insa de data aceasta cu lentile asferice. Problema este ca vad cu ei doar daca ma uit drept la un obiect, daca ma uit prin centrul lentilelor. Daca tin capul drept si ma uit putin in lateral vad in ceata. Dioptriile nu sunt exagerat de mari, la dreptul -3 sfera si -0.75 cilindrul si la stangul -2.5 si -0.5 cilindrul. Cu cei vechi nu pateam asa, vedeam foarte bine indiferent de unghiul din care priveam. Aveti idee ce ar putea fi?
2 comentarii
Buna seara! Din cate am citit eu, lentilele asferice pot prezenta distorsiuni ale imaginii la periferia lentilei. Ar trebui sa aveti niste rame mai mari (care sa depaseasca baza orbitei ) si drepte pentru o vedere mai clara si catre periferie. Lentilele asferice au avantajul ca sunt mai subtiri decat cele obisnuite (sferice) si estetice( si nici ochii nu mai par mici ca prin lentilele obisnuite prescrise pentru miopie). Numai bine
SI acum mai pot face ceva? Exista vreo sansa sa returnez ochelarii? Pentru ca e foarte deranjant sa vad in ceata cand ma uit in lateral.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Analize oftalmologice.. cat de grav este?
- 7Nu ma pot obisnui cu ochelarii
- 12de ce nu se opreste sau stagneaza miopia la copii?
- 7astigmatism hipermetropic
- 3Ati auzit de ochelarii Pinholes?
- 3Probleme cu noii ochelari prescrisi
- 0intrebare despre ochelari
- 14am fost internat si pshiatrie da tot degeaba
- 0probleme ochelari
- 2Am nevoie de ochelari?
- 2Ma dor ochii, ce sa fac?
- 4ochelari de citit vs ochelari intermediari
- 22Prescriptie ochelari
- 0Ochelari de vedere noi, probleme cu acomodarea sau diopriile gresite?
- 0Ochelari de vedere copil 10 ani
- 0Rezultate de ochelari
- 0Lentila asferica /bi-asferica
Mai multe informații despre: ochelarii de vedere
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: