Problema la mers dupa picior in ghips!
De cand am avut piciorul in ghips, acum 2 ani mi s-a format un mers arcuit, gen nu calc pe toata talpa piciorului.
Nu e de ras.
Un raspuns cat mai sincer daca se poate, si la ce medic sa ma duc pentru a mi se remedia problema.
Numai bine,
Florin.
P.S. Am 1, 80 67 KG.
Nu e de ras.
Un raspuns cat mai sincer daca se poate, si la ce medic sa ma duc pentru a mi se remedia problema.
Numai bine,
Florin.
P.S. Am 1, 80 67 KG.
10 comentarii
Buna seara!
Nu am inteles tocmai detaliile esentiale: varsta, sexul, tipul anatomo-patologic al fracturii, tipul si durata imobilizarii gipsate, dar mai ales antecedentele de tip neurologic (deoarece descrieti un sindrom Charcot-Marie-Tooth).
Astept detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Nu am inteles tocmai detaliile esentiale: varsta, sexul, tipul anatomo-patologic al fracturii, tipul si durata imobilizarii gipsate, dar mai ales antecedentele de tip neurologic (deoarece descrieti un sindrom Charcot-Marie-Tooth).
Astept detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Am 16 ani, sex masculin, fractura dubla gamba dreapta, piciorul in ghips pana la coapsa, durata 3 luni de imobilizare, asta acum 2 ani.
P.S. Am intrebat parintii in momentul acesta, si mi-au raspuns ca de mic am aceasta problema.
P.S. Am intrebat parintii in momentul acesta, si mi-au raspuns ca de mic am aceasta problema.
Am inteles.
Asa dupa cum va precizam, este vorba despre o problema 100% neurologica: fie este vrba despre aparitia unui sindrom de tip Charcot-Marie-Tooth, fie a fost vorba despre o compresiune neurologica indusa de aparatul gipsat, fie a fost vorba despre un sindrom compartimental al gambei sau alte cateva zeci de cauze similare.
In absolut toate aceste cauze trebuie sa consultati un neurolog, in vederea unui examen clinic competent, care poate efectua cotatiile clinice ale fiecarei grupe musculare (nu este vorba nici despre RMN, nici despre EMG, ci doar despre o examinare clinica atenta si mai ales competenta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Asa dupa cum va precizam, este vorba despre o problema 100% neurologica: fie este vrba despre aparitia unui sindrom de tip Charcot-Marie-Tooth, fie a fost vorba despre o compresiune neurologica indusa de aparatul gipsat, fie a fost vorba despre un sindrom compartimental al gambei sau alte cateva zeci de cauze similare.
In absolut toate aceste cauze trebuie sa consultati un neurolog, in vederea unui examen clinic competent, care poate efectua cotatiile clinice ale fiecarei grupe musculare (nu este vorba nici despre RMN, nici despre EMG, ci doar despre o examinare clinica atenta si mai ales competenta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Domnule Doctor mi-am intrebat parintii si mi-au raspuns ca de mic am aceasta problema nu de la gipsare.
Da este vorba despre maladia Charcot-Marie-Tooth.
Trebuie sa consultati un neurolog, in vederea cotatiei musculare pe care am mentionat-o in răspunsul precedent.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Trebuie sa consultati un neurolog, in vederea cotatiei musculare pe care am mentionat-o in răspunsul precedent.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Domnule doctor,
M-am uitat putin la niste poze pe google cu acest sindrom.
Picioarele mele nu seamana deloc cu ceea ce vad in imagini si e destul de normal piciorul nu e slabit.
Uitati, atasez si un link cu poze sa vedeti daca e vreo problema:
http://postimg.org/gallery/qokruaa/
Dati click pe fiecare din cele 5 imagini pentru marire.
Astept raspuns, ca ma framanta tare stomacul sa nu am vreo problema grava.
M-am uitat putin la niste poze pe google cu acest sindrom.
Picioarele mele nu seamana deloc cu ceea ce vad in imagini si e destul de normal piciorul nu e slabit.
Uitati, atasez si un link cu poze sa vedeti daca e vreo problema:
http://postimg.org/gallery/qokruaa/
Dati click pe fiecare din cele 5 imagini pentru marire.
Astept raspuns, ca ma framanta tare stomacul sa nu am vreo problema grava.
Buna ziua!
Nu am inteles nimic din fotografiile postate.
Asa dupa cum va precizam, este vorba despre o problema 100% neurologica.
Prin urmare, logic, trebuie sa consultati un neurolog, in vederea unui examen clinic competent, care poate efectua cotatiile clinice ale fiecarei grupe musculare (nu este vorba nici despre RMN, nici despre EMG, ci doar despre o examinare clinica atenta si mai ales competenta).
Este imperios necesar sa refuzati orice tratament chirurgical vi s-ar propune cat timp nu aveti aceasta cotatie musculara (care reflecta, de fapt, atat gravitatea atingerii neuro-musculare, cat mai ales evolutivitatea afectiunii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Nu am inteles nimic din fotografiile postate.
Asa dupa cum va precizam, este vorba despre o problema 100% neurologica.
Prin urmare, logic, trebuie sa consultati un neurolog, in vederea unui examen clinic competent, care poate efectua cotatiile clinice ale fiecarei grupe musculare (nu este vorba nici despre RMN, nici despre EMG, ci doar despre o examinare clinica atenta si mai ales competenta).
Este imperios necesar sa refuzati orice tratament chirurgical vi s-ar propune cat timp nu aveti aceasta cotatie musculara (care reflecta, de fapt, atat gravitatea atingerii neuro-musculare, cat mai ales evolutivitatea afectiunii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Multumesc mult domnule doctor!
Am fost azi la kinetoterapeut si fac niste exercitii!
Numai bine!
Am fost azi la kinetoterapeut si fac niste exercitii!
Numai bine!
Buna seara!Fetita mea are 7 ani si a avut fractura gamba dreapta.I s- au facut doua reduceri si a stat in ghips cam mult timp- cam doua luni...Acum merge, dar nu calca complet, iardaca trebuie sa alerge, schioapata.De cateva zile, se plange ca o doare undeva la oul piciorului.Nu- i o durere puternica.Mai mult sacaitoare.Oare ar trebui sa- i mai fac o radiografie, sau poate a suprasolicitat piciorul si are nevoie de repaus?Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna seara!
Raspunsul il veti avea numai in urma unui consult clinic direct, efectuat la ortopedul pediatru.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Raspunsul il veti avea numai in urma unui consult clinic direct, efectuat la ortopedul pediatru.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 103dureri in talpa
- 5am mari dureri la picioare de la genunchi in jos pana la glezne inclusiv
- 6ciperca la unghiile de la picioare de cativa ani
- 39dureri ingrojitoare de picioare. Nu pot sa stau in picioare mai mult de sase ore
- 9Fractura maleolara peroniana
- 12dureri picioare noaptea
- 9dureri de picior
- 5dureri musculare la picioare, in special la cel stang
- 10durere constanta in ambele picioare
- 4dureri picioare (gambe)
- 1Dureri in labele picioarelor
- 4Problema picior... muschii incordati
- 3Durere picior drept talpa
- 0Recuperarea dupa scoaterea unui ghips
- 7Durere picior
- 1contră de 3 ori la fotbal