Mă afectează praful de lemn in vreun fel? E dăunător pt plămâni?

Buna seara, am o întrebare, lucrez într-o fabrică de prelucrare a lemnului, mai exact se taie bușteni, se fac scanduri etc.
De doua ori pe luna, timp de o săptămână lucrez exact in incinta unde se taie buștenii și e foarte mult praf in aer. Întrebarea mea, mă afectează praful de lemn in vreun fel? E dăunător pt plămâni? Țin să menționez că sunt și fumător de 10 ani.
Mulțumesc.
De doua ori pe luna, timp de o săptămână lucrez exact in incinta unde se taie buștenii și e foarte mult praf in aer. Întrebarea mea, mă afectează praful de lemn in vreun fel? E dăunător pt plămâni? Țin să menționez că sunt și fumător de 10 ani.
Mulțumesc.
2 comentarii

Eu consider că acest praf de lemn combinat și cu fumatul vă face rău. Ar trebui să schimbați ceva în măsura în care e posibil. Puteți renunța la fumat și sa evitați praful. Expunerea la praf. Masca ajută în acest sens.
dr Petre Mureșan
dr Petre Mureșan

Va mulțumesc pt răspuns.
Am posibilitatea de a purta masca, iar de fumat sunt hotărât să mă las in viitorul apropiat deoarece am dificultăți în respirație.
Am posibilitatea de a purta masca, iar de fumat sunt hotărât să mă las in viitorul apropiat deoarece am dificultăți în respirație.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Interpretare ct
- 0Interstitiu pulmonar accentuat infrahilar bilateral
- 1Intepaturi piept, raceala, bronsita
- 2Inspiratie scurta
- 0Durere toracica persistentă de mai bine de 1 lună și tuse
- 1Radiografie pulmonara
- 4Bronhoscopie
- 2Astm.bronsic si rinita vasomotorie
- 2Pediatrie - Bebeluș de 11 luni diagnosticat cu laringita acuta
- 1Rezultat radiografie.
Mai multe informații despre: astm bronsic profesional astm profesional