Postinor2 sarcina

19-06-2014
alexandraioana92
Nu este medic/terapeut
alexandraioana92
Buna! Am o problema care ma macina si as vrea sa cer o parere..
Situatia sta in felul urmator: am avut ieri 3 contacte sexuale cu prietenul meu, toate protejate cu prezervativ. La primele 2 a mers totul in regula, n-a aparut nicio problema, insa la ultimul, la sfarsit, am constatat ca a ramas prezervativul in mine si a curs pe pat. Acum el zice ca in mine nu crede sa fi ajuns dar pentru orice eventualitate am fost rapid la farmacie dupa Postinor. Am luat o pastila la nicio ora dupa contact si apoi la fix 12 ore inca una. Mentionez ca ieri eram in a 20-a zi a ciclului menstrual, iar in ultimele 6 luni durata acestuia a fost variabila: 29, 33, 31, 26, 28, respectiv 28 de zile.. Nu am mai avut alte contacte sexuale de la ultima menstruatie, in afara de ieri, si e prima data cand recurg la aceasta metoda de urgenta.. Am citit complet prospectul, m-am informat si de pe internet, dar tot nu stiu cat de riscant e sau ce urmeaza.. Am inteles ca spottingul dupa cateva zile nu e obligatoriu ca o garantie a faptului ca pastilele si-au facut efectul.
Azi credeam ca m-am mai linistit dar se pare ca nu.. am fost mai devreme la toaleta si am observat ca s-a luat pe hartie o secretie gelatinoasa, transparenta spre alb, fara miros, secretie pe care stiu c-o am in perioada ovulatiei.. deci probabil s-a produs/urmeaza sa se produca. postinor nu inhiba ovulatia? sau doar modifica endometrul astfel incat sa nu fie un mediu prielnic pentru a se produce nidatia, in caz ca fecundarea are loc? am intrat din nou in panica.. ma linistea gandul ca ovulatia cel mai probabil trecuse si ca nu m-as fi aflat in perioada de maxima fertilitate. :( banuiesc ca acum riscul creste simtitor chit c-am luat corect pastila. Sunt cam multe intrebari, stiu, dar chiar sunt cam panicata si as avea nevoie de o parere. Astept cu nerabdare un raspuns...
Multumesc anticipat!
6 comentarii
0
20-06-2014, ora 10:43
alexandraioana92
Nu este medic/terapeut
alexandraioana92
rog mult parerea unui medic.. stau ca pe ace
0
22-06-2014, ora 11:54
alexandraioana92
Nu este medic/terapeut
alexandraioana92
:(
0
23-06-2014, ora 11:28
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Buna alexandraioana92,

Sansele sa fi ramas insarcinata sunt infime.
0
23-06-2014, ora 15:38
alexandraioana92
Nu este medic/terapeut
alexandraioana92
va multumesc mult pentru raspuns!
as mai avea o intrebare: am mai citit ca daca nu ai reactii adverse dupa administrarea pilulei inseamna ca organismul a "suportat-o" bine; asta inseamna ca organismul nu mi-a fost dat peste cap si ca cel mai probabil menstruatia imi va veni in zilele cand trebuie, avand in vedere ca pana acum nici n-am simtit ca as fi luat-o?
0
24-06-2014, ora 04:56
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Simptomele sunt subiective si depind de toleranta fiecaruia. Modul de actiune al contraceptiei de urgenta implica in sine un re-set al ciclului menstrual, deci nu o astepta cand ar fi fost normal sa se instaleze.
0
24-06-2014, ora 07:09
alexandraioana92
Nu este medic/terapeut
alexandraioana92
Am inteles, va multumesc pentru timpul acordat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul