Postinor are efecte asupra sarcinilor urmatoare ?

23-06-2009
irib
Nu este medic/terapeut
irib
Buna ziua, imi cer scuze ca deschid inca un subiect despre Postinor, dar nu am gasit nimic similar din ce am citit deja pe acest forum.

Problema mea este urmatoarea : acum aproape 5 ani am facut cateva "greseli", am luat Postinor-2 de 3 ori in interval de 2 luni. Stiu ca nu ar fi trebuit, nu stiu ce era in capul meu atunci, si a 3-a oara probabil l-am administrat gresit pentru ca am ramas totusi gravida. Am facut intrerupere de sarcina. Pesta 1 luna de la avort, cand am revenit la control, doamna doctor mi-a prescris Yasmin (sincer nu mai tin minte exact, cred ca mi le-a prescris legat de o scurgere maronie pe care a vazut-o la control). Am luat Yasmin timp de 3 luni, si de atunci nu am mai luat nici un fel de contraceptive hormonale.

Anul acesta am ramas din nou gravida, o sarcina pe care o doream, dar la 9 saptamani mi s-a pus diagnosticul "sarcina oprita in evolutie", si am facut din nou avort (acum 2 luni).

Dna. dr. mi-a spus ca este o intamplare si ca ar trebui sa incerc din nou peste cateva luni, dar eu sunt totusi nesigura, as vrea sa imi raspundeti daca se poate :

1. E posibil ca din cauza anticonceptionalelor de acum 5 ani sa fi pierdut aceasta sarcina ? Exista riscul sa afecteze cumva sarcinile urmatoare, sau copilul sa aiba probleme ? (Mentionez ca toate analizele facute la inceputul sarcinii au iesit normale, sunt alte analize speciale pe care ar fi bine sa le fac ?)

2. Faptul ca am facut deja 2 avorturi poate face sa nu mai raman gravida, sau sa nu pot tine sarcinile urmatoare ?

3. Cand ar fi bine sa incerc din nou sa raman gravida ? Sa las sa mai treaca timp ?

4. Trebuie sa incep sa iau acid folic inainte de a ramane gravida ? (Medicul de familie mi-a zis ca e totuna daca iau sau nu acid folic, ca oricum nu face nimic?!)

Va multumesc!
2 comentarii
0
24-06-2009, ora 20:28
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Doamna doctor are dreptate a fost o intamplare ceea ce s-a intamplat.Analizele pentru toxoplasmoza infectia cu Cytomegalovirus hepatita HIV sifilius rubeola infectiile herpetice etc. le-ai facut si erau in ordine Acestea sunt boli ce pot opri din evolutie o sarcina.Nici vorba ca utilizarea contraceptivelor sau Postinor sa-ti dea acum aceste probleme si acea perioada de surplus hormonal nu are si nu va avea consecinte acum la conceperea unui copil.Nici avorturile nu cred ca au vreun rol altfel nu ramaneai deloc gravida.Suplimentele vitaminice si minerale te vor ajuta sa-ti intaresti organismul iar peste doua trei luni poti incerca din nou sa ramai insarcinata.Numai bine
0
06-07-2009, ora 11:37
irib
Nu este medic/terapeut
irib
Va multumesc ptr raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul