Poate avea doar un membru al familiei scabie?
Buna ziua, de cateva luni ma supara niste iritatii la nivelul trunchiului, mananca ingrozitor si arat ca niste pete rosii. Am fost la dermatolog, mi-a dat un tratament pentru inceput pentru eczema, dar a luat in calcul si posibilitatea sa am scabie (la o prima vedere nu si-a putut da seama din cauza urmelor de scarpinare). Problema e ca eu le am de vreo 2 luni, dar nimeni din casa (sotul, copilul), nu au inca absolut nimic. Daca era scabie, nu trebuia sa o ia si ei? Din cate am inteles, este foarte contagioasa, chiar si in perioada de incubatie. Va multumesc pentru raspuns.
3 comentarii
Nu e neaparat necesar sa aiba toata lumea in casa scabie.
Poate avea si doar un membru din familie.
Mai mergeti o data la dermatolog, fara sa va scarpinati, sa determine clar ce aveti. Scabia lasa niste canale ca niste dare. Verificati daca puteti. + ca gasiti de multe ori cate doua bubite.
La scabie e necesara o igiena speciala a hainelor, lenjeriei etc.
Altfel nu trece.
Poate avea si doar un membru din familie.
Mai mergeti o data la dermatolog, fara sa va scarpinati, sa determine clar ce aveti. Scabia lasa niste canale ca niste dare. Verificati daca puteti. + ca gasiti de multe ori cate doua bubite.
La scabie e necesara o igiena speciala a hainelor, lenjeriei etc.
Altfel nu trece.
Dar cand se da tratamentul pentru scabiei e recomandat ca si familia sa isi dea o data sau de doua ori cu acea crema, chiar daca nu prezinta nimic.
Sa dispara toate focarele din casa.
Va urez sa nu fie scabie.
Sa dispara toate focarele din casa.
Va urez sa nu fie scabie.
Multumesc pentru raspuns. Intre timp am fost la control, si mancarimea a cedat dupa 2 zile de tratament cu Dermovat, iar dupa a treia zi petele s-au retras vizibil, si nu sunt urme de canale deloc. Medicul a confirmat ca este vorba de o eczema, daca era scabie nu reactiona asa la un tratament cu steroizi topici :). Dansa a spus si ca totusi daca era o infectie cu scabie de mai bine de 2 luni trebuia sa o ia macar sotul, care doarme in acelasi pat cu mine. Se pare ca nu prea suntem imuni la ea, din pacate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Candidoza sau scabie, sau ambele
- 40Scabie nodulara ! Ajutor !
- 1Scabie?
- 1Un sfat pentru SCABIE
- 5scabie in urma unui examen parazitologic
- 3Probleme multiple ale pielii
- 5Noduli pe organul genital asemanatori cu cei care ii aveam cand am avut scabie
- 0Transmitere scabie
- 13Scabie genitală
- 3Scabie
- 3Scabie
- 3Ce fel de scabie, cine stie?
- 2Tratament scabie
- 4Am fost detectat cu scabie
- 1Preventie
- 1Despre Scabia nu mai scap de ea de 5 luni
- 0Profilaxie scabie
- 2Diagnosticare Scabie
Mai multe informații despre: Scabia