pietre frecvente la rinichi

17-10-2017
manualbu
Nu este medic/terapeut
manualbu
Buna, as avea nevoie de niste sfaturi legate de analiza unui calcul renal.
Rezultatul spectometriei in inflarosu a unui calcul eliminat este de 40%oxalat de calciu si 60% apatita, ce este apatita si ce trebuie sa fac?
Mentionez ca de 5 luni fac pietre incontinuu pe care le elimin in urma tratamentului cu Lythoren sau Struviren dar pietrele reapar foarte repede.Acum am un calcul de 8.8mm in vezica, unul de 8 mm in rinichiul stang si una de 4.5 mm in cel drept.Sunt la al treilea tratament cu 2 plicuri/zi de Lythoren...dupa acest tratament mi-a spus medicul ca voi face o analiza moleculara a urinei.In urocultura nu am nici o infectie, analizele sunt ok.
De ce alimente sa ma feresc?Imi este teama sa nu se mareasca sa ajung la alte interventii.
1 comentarii
0
02-11-2017, ora 00:02
eumihai
Nu este medic/terapeut
eumihai
Buna ziua

Apatita indica de obicei prezenta unei infectii la nivelul urinar, insa nu este obligatoriu.

Este recomandat sa limitati consumul de sare din alimentatie, sa beti mai mult de 2 litri de apa pe zi (nu ceai, este important sa fie apa). Limitarea consumului de carne si de sare este esentiala in cazul pietrelor la rinichi..
De asemenea, consumul de fructe si legume va poate ajuta extrem de mult.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum pot fi eliminate pietrele la rinichi
  • Schimbările climatice vor influența incidența cazurilor diagnosticate de pietre la rinichi
  • Apa alcalină nu este o alternativă eficientă la tratamentul de prevenție a calculilor urinari
  • O nouă tehnologie cu ultrasunete oferă un tratament eficient pentru pietrele urinare
  • Împingerea fragmentelor de pietre la rinichi reduce reapariția calculilor
  •