Durere in afara menstrei

06-06-2021
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, am 31 ani iar de aprox 8 ani iau anticonceptionalele marvelon, cu pauze dese.
Marturisesc ca le am inceput deoarece am avut mereu dureri foarte mari d eburta la menstruatie, plus flux foarte abundent. eram foarte panicata la scoala, apoi la lucru si am decis sa incep sa le iau. Rezultatul a fost pe placul meu, flux mult mai slab si dureri mult mai mici.

Acum am 4 luni de cand le am lasat iar, mestra si a revenit aproape de tot, la cum era de obicei, (inainte de a incepe pastilele).
Problema e ca acum, la 13 zile de la ultima menstra, am dureri ca de menatruatie, plus o durere de ovare, mai mult la ovarul drept. Aceste dureri nu le am avut niciodata. Am avut anexita si cistita de cateva ori dar nu e aceeasi durere. e exact aceeasi durere ca la menstra doar ca intensitatea e la jumatate.
care poate fi cauza durerilor? este vorba de ovulatie oare?
am 2 zile de cand ma doare.
Sa fi racit la ovare...e posibil..dar durerea nu e doar la ovare..e generala, ca la menstra.
Sa fie un efect al lăsării anticonceptionalelor? s-o fi reglat menstra..adica, o fi ca inainte si, datorita dereglarilor hormonale sa se fi instalat si durerea aceea specifica perioadei de ovulatie? sau e nevoie de un control?
Va rog sama sfatuiti.
Mentionez ca eu mereu am avut cheaguri cand eram in acea perioada, insa in perioada administrarii anticonceptionalelor nu am avut cheaguri.
Mai mentionez ca am o nastere, acum 2 ani am nascut.
Mai mentionez un lucru: nu am relatii sexuale de 2 luni, sotul e plecat dincolo. poate si asta e relevant.
Ajutati ma cu o parere, un sfat.
Va multumesc frumos!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metoda calendarului
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • Testele de ovulație
  • Crampe la ovare - ce ar putea fi
  •