Pata fumurie pe piele, langa o alunita

06-02-2009
ECarolina
Nu este medic/terapeut
ECarolina
Mi-a aparut pe piele o pata cu forma neregulata, fumurie ( pielea afectata arata ca si cum ar fi murdara) in jurul unei alunite mai vechi (o am de foarte multi ani) pe gat. Pata a aparut cel mai probabil in luna Decembrie 2008, dupa ce m-am expus la soare puternic (nu sunt sigura insa ca soarele si pata au vreo legatura). Oricum, alunita fiid la baza gatului, in partea din fata, este aproape zilnic expusa soarelui. Nu am observat nici o modificare a alunitei deocamdata.
Pana in prezent pata inca exista iar pielea patata pare mai uscata decat restul pielii.
De asemenea, de curand am terminat un tratament cu Advantan Milk pentru pitiriazisul versicolor de pe piept.

Ce poate fi aceasta pata? Are vreo legatura cu soarele sau cu Advantanul??

Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
08-02-2009, ora 15:03
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este posibil sa fie o pata de pitiriazis versicolor, deoarece aceasta boala nu se trateaza in niciun caz cu Advantan milk!
Pentru a transa diagnosticul trebuie efectuat un examen micologic din acea pata.
0
08-02-2009, ora 16:28
ECarolina
Nu este medic/terapeut
ECarolina
Multumesc, domnule doctor, pentru raspunsul dumneavoastra!
0
21-08-2022, ora 16:17
Laura251
Nu este medic/terapeut
Laura251
Bună, imi poti spune cum ai rezolvat acea pată? Aceeasi problema o am eu de o luna de zile.Doar ca pielea este patata usor acum, initial, cand a aparut, a fost mai intensa in culoare, dar nu este uscată, are textura normala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.