Pastila de a doua zi, la ovulatie!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am avut acum 4 zile un contact sexual neprotejat, dupa cateva ore am observat ca eram in ziua ovulatiei( aveam simptomele specifice: secretia aceea transparenta ca albusul de ou crud, chiar cu firicele de sange- am citit ca sangerarea la ovulatie poate insemna ca e perioada de maxima fertilitate). Dupa aproximativ 8 ore de la contact am luat o pastila Escapelle. Sunt foarte panicata ca am citit ca pilula de a doua zi actioneaza prin intarzierea ovulatiei, dar daca eu ovulasem deja oare isi va face efectul pastila? Pe unele site-uri scrie si ca impiedica spermatozoidul sa fecundeze ovulul... sunt panicata maxim, n am facut in viata mea un avort, si nu-mi doresc asta, dar nici un bebe acum. Va rog sa-mi dati un raspuns! Multumesc!!
6 comentarii
Buna ziua,
Pastila de urgenta impiedica fecundarea ovocitului, pentru siguranta va recomandam un test de sarcina daca va intarzie menstruatia si va recomandam sa consultati un medic specializat in contraceptie pentru a alege o metoda contraceptiva pentru varsta si momentul in care va aflati
O zi buna,
Clinica Medicala Marie Stopes
Pastila de urgenta impiedica fecundarea ovocitului, pentru siguranta va recomandam un test de sarcina daca va intarzie menstruatia si va recomandam sa consultati un medic specializat in contraceptie pentru a alege o metoda contraceptiva pentru varsta si momentul in care va aflati
O zi buna,
Clinica Medicala Marie Stopes
Multumesc mult pt raspuns! Ca metoda contraceptiva folosesc prezervativul, dar de data asta a fost un “accident”. Deci, ar trebui sa-si faca treaba Escapelle-ul? Doar daca sunt in acele 5% se poate sa dea gres?
Este prea devreme sa fac un test acum, sunt abia 5 zile de la contact... Sper din suflet sa nu fie cazul sa-l fac...
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, mai am de asteptat pana fac testul de sarcina, dar am insomnii noaptea, sunt foarte stresata. Credeti ca daca am luat pastila Escapelle la 8 ore de la contact exista riscul sa fi ramas insarcinata? Mentionez ca la cateva ore de la contact, inainte sa iau Escapelle-ul, am observat pe hartia igienica acel lichid ca albusul de ou, cu mici firicele de sange... azi am 25 zile de la ultimul Ciclu, in ultimul an mi-a venit la un interval de 26-27 zile...
Si inca o intrebare, in cazul in care se indura cineva sa-mi raspunda... daca dupa ce am luat Escapelle nu am avut nicio sangerare, sa-mi pun semne de intrebare? Sau nu sunt obligatorii aceste sangerari? Testul de sarcina poate fi facut la 14 zile de la contact, sau e prea devreme?
Până la urmă ai rămas însărcinată ? Pot spune că mă aflu în aceeasi situație...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6postinor 2 cat de des se ia?
- 4e cazul pilulei de a 2 zi?
- 1Pilula de a 2-a zi. In ce masura afecteaza aceasta pastila menstruatia?
- 3Pilula de a doua zi
- 1as putea sa ma astept la o sarcina??
- 2Dupa folosirea pastilei de a doua zi
- 5Eficienta Escapelle
- 0Sarcină după sangerarile provocate de Postinol 2?
- 0Am facut sex fara prezervativ si ma tem ca prietena mea sa nu fi ramas gravida
- 0Epilepsie si pastila de a doua zi
- 1Escapelle
- 0Avort aspiratie si contraceptie
- 0Pastila de a2 a zi
- 0Contracepție
- 0Poate fi sarcina dupa postinor?
- 1Am citit ca o data ce iti vine menstruatia nu poti fi insarcinta caci ovulul este eliminat
- 1Va rog sa ma ajutați nu știu dacă sunt însărcinată sau nu
- 0Sa iau pastila?
- 1Postinor și menstrautia
Mai multe informații despre: pilula de a doua zi pastila de a doua zi
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: