parapareza spastica
pentru toti cei care solicita un aviz=sfat neurochirurgical in cazul spasticitatii de orice narura cu placere le raspund -
baietelul meu are trei ani si sapte luni si la 11 luni a fost diagnosticat cu parapareza spastica.A stat singur in picioare la un an junate si de la un an si 10 luni merge singur dar se deplaseaza greoi si de cele mai multe ori pe varfuri.Am facut trei sedinte de toxina botulinica si efectele se vad dar din pacate nu sunt de durata.Facem gimnastica de recuperare cinci zile pe saptamana si masaj, se vad rezultate, dar nu sunt foarte mari si nici foarte spectaculoase.A reusit sa se ridice singur atunci cand cade sau sa se descurce singur la baie dar rezultatele apar in timp si cu multa rabdare.Incepand din septembrie merge la gradinita cu sora lui geamana si de atunci am observat mai multa dorinta si perseverenta in fiecare activitate.Nu stiu in ce masura reuseste sa recupereze aceasta deficienta si ce am putea face ca sa-l ajutam mai mult.
Am auzit despre un doctor ortoped foarte bun de la Mangalia dar nu am reusit sa-i gasim numarul de telefon.Daca ne puteti da un sfat va rugam -
Am auzit despre un doctor ortoped foarte bun de la Mangalia dar nu am reusit sa-i gasim numarul de telefon.Daca ne puteti da un sfat va rugam -
buna. De cand am mai scris am mai facut o serie de injectii cu toxina botulinica. Acum i s-a facut in 10 puncte la ambele picioare. A rezistat destul de bine. Mergem la gimnastica de trei ori pe saptamana. Se ridica singur in picioare langa masa sau birou . Cu baia inca nu ne descurcam, nu spune cand are nevoie niciodata.Am mers si la gradi dar nu sta deloc fara mine asa ca eu fac si gradinita acum.nu stiu cum sunt ai vostri copii dar al meu nu il pot face sa fie atent la un lucru anume, pe caiet doar mazgaleste nu poate sa faca puncte sau liniute.Voi care aveti copii de gradi cum va descurcati ?
buna.Este foarte greu cu gradinita fiindca si baietelul meu plange.Ideea e ca am avut noroc cu educatoare dragute si se ocupa foarte mult de el.Nu pot sa zic ca nu este atent dar avem si noi probleme cu desenatul.Cand aude de colorat incepe sa planga si nu face nimic.Nu prea poate sa tina creionul in mana si acum incercam sa il ajutam.Ideea e ca trebie sa avem foarte multa rabdare cu el si sa depunem mai multa munca la activitatile de finete decat pentru copiii normali.Este dificil pentru el sa mearga la camin pana la 16 si apoi 2 ore la recuperare si atunci trebuie inteles.am facut si noi trei serii de toxina botulinica si rezultatele se vad pentru o perioada de 3-4 luni si apoi o luam de la capat.Cu baia la noi a fost foarte usor fiindca baietelul meu a renuntat la pampers foarte repede, chair inainte de vreme.La camin doamnele zic ca nu creeaza probleme in afara scrisului.Ciudat este ca nu vrea sa coloreze dar ii palce sa picteze.
Al meu este la gradinita cu program normal.Are si profesor de sprijin dar totusi nu se vad rezultate.Isi pune ceva in minte si o tine tot asa, nu poti sa il scoti din ale lui decat cu greu.Are parca lumea lui daca vreau sa spuna o poezie nu vrea, nu repeta dupa mine dar cand are chef o spune aproape singur da nu cand il rogi. Cu coloratul nu ne descurcam aproape de fel.Nu respecta nici o regula, nu isi da seama ce este acela contur doar mazgaleste. Dar totusi acum daca stai langa el si ii arati pe fiecare pagina ce este desenat maine parca retine ceva.Pana acum nici nu se uita in foaie se uita in alta parte cand eu vorbeam cu el despre desene.
As vrea sa va intrb ceva.Cineva a auzit sau folosit medicamentele care au aparut recent din Ungaria.Se cheama OLIMPIQ STEMXCELL.SE recomanda se pare si in cazuri de parapareza.as vrea mai multe informatii daca stiti sau aveti.Multumesc mult.
La noi sunt probleme de genul acesta.Merge la camin dupa cum am zis fiindca eu sunt la servici.Nu sunt probleme cu lipsa de atentie sau cu retinerea anumitor lucruri, desi as putea zice ca fixeaza anumite idei.Deocamdata doamnele de la camin spun ca este istet doar atat ca nu vrea sa coloreze.Acum nu stiu daca nu vrea sau nu poate desi manutele nu sunt afectate.Nu am auzit despre aceste medicamente pana acum si daca afli ceva te rog sa-mi spui si mie.Multumesc
Buna
Va rog sa-mi dati mai multe informatii in ceea ce priveste sindromul sjorgren.Ma intereseaza cauzele aparitie, tratament, indicatii, etc
Multumesc
Va rog sa-mi dati mai multe informatii in ceea ce priveste sindromul sjorgren.Ma intereseaza cauzele aparitie, tratament, indicatii, etc
Multumesc
Buna ziua ! Prietena mea a fost diacnosticata cu Parapareza Spastica la piciorul stang ! Are 23 de ani poate sa mearga dar putin cam greu, vreau sa stiu ce se poate face in cazul acesta ?Vreau sa stiu ce ar putea sa faca ? Cum as putea sa o ajut, doctorul ia spus k ar trebui sa faca exercitii (alergare usoara), este in regula? Exista vreun tratament am gasit pe un site ceva in legatura cu gimnastica medicala ? Este OK ? Cum se poate vindeca? Care sunt cauzele aparitiei acestei boli ?
Va multumesc !
Va multumesc !
sint la originea unei baze de date cu privire la pacientii cu parapareza spastica-copii si adulti, cauze diverse(accident vascular, scleroza in placi sau alte boli degenerative, encefalopatie la nastere, traumatisme): scop pur stiintific. E f. interesant de vazut cum ati evoluat cu gimnastica medicala+/- toxina botulinica, medicamente miorelaxante etc, sectionari de tendoane sau interventii chirurgicale pe os si, bineinteles, nu se poate altfel, transplantul cu celule stem. Evolutia clinica si functionala se poate cuantifica. Sint neurochirurg, stiu si vad cum merg lucrurile pe la noi, poate ca am alta viziune, dar ce mai conteaza, ar fi util pentru toti sa tragem o linie si sa facem un bilant intr-o problema atit de delicata. Sintem multumiti, sintem nemultumiti, incotro ne indreptam?... Cu drag.
Pot sa zic ca noi facem gimnastica 4-5 zile pe saptamana si masaj tot asa. Am incercat si hidroterapie iar acum am inscris baietelul la cursuri de inot.As vrea sa recupereze cat mai mult dar din pacate nu prea colaboreaza la gimnastica. In momentul in care face un exercitiu mai greu incepe plansul.As vrea sa stiu ce se poate face pentru a recupera cat mai mult din deficitul locomotor si daca este indicata o operatie de alungire a tendonului ahilian.Avned in vedere ca este primavara acum iesim cu bicicleta si cred ca si pedalatul il ajuta.
Daca aveti ceva sugestii le astept cu nerabdare.
Daca aveti ceva sugestii le astept cu nerabdare.
draga dia2005, am citit mai sus despre baietelul tau; nu stiu care este afectiunea neurologica la care apare parapareza spastica sechelara in cazul sau- in mod cert este o AFECTARE NEULOGICA la origine; esti convinsa de asta, nu? incearca un exercitiu logic: daca esti in impas terapeutic in ce priveste gimnastica, tratamentul medical - inclusiv infiltratia cu toxina botulinica- in care, doamne iarta-ma, ai vazut cit costa ( o fiola) si cit este de durabil, indiferent cit din ala maninca ei, nu uita firma trebuie sa produca si sa vinda, sa organizeze si sa sponsorizeze congrese, se scriu carti, se fac programe in minister-potemkiniada-de celulele stem cred ca esti suficient de inteligenta sa intelegi cum stau lucrurile. Ce iti mai ramine de facut? Sectionare de tendoane sau rezectii de os, transpozitii musculare- arsenal ortopedic serios pentru consecinta unei afectiuni neurologice. Asta se cunoaste in Romania de zeci de ani de zile, toata lumea merge pe cararea asta batatorita, picanteria o reprezinta doar celulele stem cu teledon-urile, emisiunile si articolele lor lacrimogene. Lumea a platit averi ca sa ajunga in tari straine dupa aceasta solutie iluzorie, pina cind de curind diverse "'somitati"'au incepu sa se sesizeze prin presa si sa incerce sa opreasca aceasta hemoragie. Nu insa din grija fata de dvs ci ca urmare a avalansei de cereri de ajutoare solicitate de oameni necajiti adresate autoritatilor centrale. Eu personal am incurajat oamenii sa ceara bani de la stat si sa nu-si mai vinda amarita de casa daca vor cu adevarat sa mearga in strainatate pentru ceea ce intradevar nu se face la noi. In ce ma priveste iti stau la dispozitie doar prin solutii ce tin de meseria mea (neurotomii selective, radicotomii partiale etc numai dupa proceduri care mimeaza rezultatul operatiei-e doar o consecinta a unei boli neurologice, nu?). Odata tendoanele taiate, iarta-ma, dar nu ma mai implic. Cine este cu adevarat in impas terapeutic, cine a reflectat suficient, stie in mod cert ce are de facut. Succes.
Inca astept si eu un raspuns la ceea ce am intrebat daca poate cineva sa-mi raspunda ! Va multumesc frumos !
Pentru toate mamicile care au copii cu parapareza spasticaam o ontrebare:A-ti incercat sa folositi si produse naturale p baza de aloe vera?ptr mai multe detalii va pot lasa o adresa de mess <paraschiva2007> sau un nr de telefon 0034656663950.Ptr moment nu ma aflu in tara.Astept sa vorbim ptr mai detalii despre aceste produse.HRISTOS A INVIAT!
Fratele meu are 19 ani, iar la varsta de 14 ani a fost diagnosticat cu parapareza spastica progresiva. A fost in diferite spitale si a facut toate analizele, dar analizele i-au iesit bine.Toti doctorii i-au recomandat tratament medicamentos(lioresal).Nu a facut recuperare pentru k nu i-a recomandat nimeni.Sursa bolii este incerta, unii medici au spus k este genetica, altii k este de la oreion (la 14 ani a avut oreion pe ambele parti).I s-au recomandat ghetele ortopedice pe care le-a si folosit, dar nu a fost nici o schimbare.Care ar putea fi cauza acestei boli?Cum se poate vindeca?Nu avem o situatie financiara foarte bune.ce am putea sa facem?Va rog frumos sa imi dati un sfat si cateva indicatii despre spitalul Elias.Va multumesc!
as dori mai multe detalii in ceea ce priveste produsele pe baza de aloe vera.
Draga dia2005, iti las id-ul meu de messenger unde putem vorbi mai usor. -, sau poti sa-mi lasi un nr de telefon fix sa te pot suna eu.o zi buna in continuare.
Buna ziua,
plegiile spastice nu se vindeca! sau cel putin mie nu-mi este cunoscut un tratament care ar putea duce la o vindecare completa si ca medic de medicina hiperbara in Germania pot vorbi de multe cazuri pe care le-am avut in tratament. Aceste afectiuni apar ca urmare a unor leziuni neurologige ireversibile.
Plegiile pot fi insa partial sau aproape total recuperate prin antrenarea altor centrii neurologici. Spastica poate fi prin diferite tratamente redusa. Deci chiar si in cele mai fericite cazuri vorbim de o recuperare apropiata de 100%, dar nu si de o vindecare completa.
Oxigenarea hiperbara se aplica in occident de mai multe decenii, neurologii americani avind si cea mai indelungata experienta in acest sens. (google la americani cuvinte cheie: HBOT, neurology sau cerebral palsy)
Kinetoterapia este tratamentul de baza al acestor afectiuni, celelalte tratamente avind doar rolul de a ameliora afectiunile acestor pacienti. Cu ajutorul Kinetoterapiei se "invata" coordinarea diferitelor grupe musculare. Oxigenarea hiperbara (HBO) aplicata in stadii cronice ale acestei afectiuni are ca efect reducerea masiva a spasticii prin actiune directa neurologica la nivelul sinapsei.
In cazul accidentelor cerebrale vasculare (ACV) aplicarea HBO de urgenta poate preintimpina aparitia sechelelor (in primul rind al plegiilor) in proportie de ca. 85% (media studiilor publicate in acest sens) in comparatie cu ca. 20% in absenta HBO. In urmatoare zile speram sa aducem in Romania si o salvare specializata in acest sens pentru a permite transferul de urgenta al acestor pacienti.
In Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta deschis de ca. o luna am inceput deja tratamentul primilor copii din Romania cu astfel de plegii spastice si cit de curind vom publica rezultatele obtinute.
Cu stima
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
plegiile spastice nu se vindeca! sau cel putin mie nu-mi este cunoscut un tratament care ar putea duce la o vindecare completa si ca medic de medicina hiperbara in Germania pot vorbi de multe cazuri pe care le-am avut in tratament. Aceste afectiuni apar ca urmare a unor leziuni neurologige ireversibile.
Plegiile pot fi insa partial sau aproape total recuperate prin antrenarea altor centrii neurologici. Spastica poate fi prin diferite tratamente redusa. Deci chiar si in cele mai fericite cazuri vorbim de o recuperare apropiata de 100%, dar nu si de o vindecare completa.
Oxigenarea hiperbara se aplica in occident de mai multe decenii, neurologii americani avind si cea mai indelungata experienta in acest sens. (google la americani cuvinte cheie: HBOT, neurology sau cerebral palsy)
Kinetoterapia este tratamentul de baza al acestor afectiuni, celelalte tratamente avind doar rolul de a ameliora afectiunile acestor pacienti. Cu ajutorul Kinetoterapiei se "invata" coordinarea diferitelor grupe musculare. Oxigenarea hiperbara (HBO) aplicata in stadii cronice ale acestei afectiuni are ca efect reducerea masiva a spasticii prin actiune directa neurologica la nivelul sinapsei.
In cazul accidentelor cerebrale vasculare (ACV) aplicarea HBO de urgenta poate preintimpina aparitia sechelelor (in primul rind al plegiilor) in proportie de ca. 85% (media studiilor publicate in acest sens) in comparatie cu ca. 20% in absenta HBO. In urmatoare zile speram sa aducem in Romania si o salvare specializata in acest sens pentru a permite transferul de urgenta al acestor pacienti.
In Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta deschis de ca. o luna am inceput deja tratamentul primilor copii din Romania cu astfel de plegii spastice si cit de curind vom publica rezultatele obtinute.
Cu stima
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Asteptam cu neabdare sa ne comunicati rezultatele la copii.Ne spuneti cam cat dureaza o sedinta si in ce consta?
Rezultate incurajatoare vin din lumea intreaga unde se aplica deja acest tratament in cazul unor afectiuni neurologice, asi putea spune standard in unele tari precum America, dar si Anglia, Germania. Noi vom comunica primele rezultate referitoare la copii romani care se afla in tratament, in Germania acest tratament putind fi decontat de catre casele de asigurare
In ciuda demersurilor noastre la Asiguratorul din Romania si Ministerul Sanatatii inca nu am primit un raspuns favorabil in privinta decontarii tratamentului, astfel ca deocamdata costurile terapiei nu sint decontabile in Romania (spre deosebire de alte tari europene)
O sedinta de tratament dureaza in jur de 3 ore (in cazul copiilor) pentru adulti insa ca. 2 ore jumatate costurile fiind egale in ambele cazuri de 400 RON pe sedinta.
Este vorba de o crestere treptata a presiunii intr-o camera de presiune pina la 2, 4 bari ATA dupa care se incepe oxigenarea propriu-zisa, oxigenul fiind administrat pe o masca ce trebuie tinuta in timpul tratamentului pentru a evita raspindirea oxigenului in camera hiperbarica (pericol de incendiu). Durata oxigenarii sub presiune crescuta este de 1 ora si 40 de minute, dupa care se induce decomprimarea pe ca. 40 de minute, tot cu oxigen pur.
Cresterea presiunii si respiratia de oxigen pur duce la o crestere masiva a concentratiei acestuia in tesuturi cu o serie de efecte terapeutice majore:
- angioneogenetic de refacere al patului capilar find la ora actuala considerat cel mai eficace tratament in microangiopatii sau al ischemieilor periferice (cum ar fi de exemplu cele care apar in cazul sclerozei multiple, al intrauterine growth retardation (IUGR) sau ACV, embolism- neurologie)
- de activare al mecanismelor de regenerare tisulara si in primul rind osoasa (osteogeneza) permitind o vindecare rapida a necrozelor, fracturilor tesuturilor ischemizate
- antibiotic, find considerat la ora actuala tratamentul de electie al infectiilor bacteriene si micotice cu polirezistenti sau fulminante
- antiinflamator si antiedematos masiv, constituind un inlocuitor mult mai eficient al cortizonului si derivatilor acestuia (iar din neurologie: pareza de facial)
- modificari al sintezei unor neurotransmitatori (in aceasta privinta se desfasoara o serie de studii, in special in America, ce atesta evolutiile favorabile in cazul unor menifestari neurologice precum plegiile spastice, cerebral palsy, autismul).
Din pacate experienta practica a europenilor (cu exceptia spastici din cazul plegiilor, a parezei de facial, neuralgiei de trigemen si a sclerozei multiple unde HBO se aplica in mod frecvent) in celelate cazuri mentionate mai sus este destul de redusa.
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
In ciuda demersurilor noastre la Asiguratorul din Romania si Ministerul Sanatatii inca nu am primit un raspuns favorabil in privinta decontarii tratamentului, astfel ca deocamdata costurile terapiei nu sint decontabile in Romania (spre deosebire de alte tari europene)
O sedinta de tratament dureaza in jur de 3 ore (in cazul copiilor) pentru adulti insa ca. 2 ore jumatate costurile fiind egale in ambele cazuri de 400 RON pe sedinta.
Este vorba de o crestere treptata a presiunii intr-o camera de presiune pina la 2, 4 bari ATA dupa care se incepe oxigenarea propriu-zisa, oxigenul fiind administrat pe o masca ce trebuie tinuta in timpul tratamentului pentru a evita raspindirea oxigenului in camera hiperbarica (pericol de incendiu). Durata oxigenarii sub presiune crescuta este de 1 ora si 40 de minute, dupa care se induce decomprimarea pe ca. 40 de minute, tot cu oxigen pur.
Cresterea presiunii si respiratia de oxigen pur duce la o crestere masiva a concentratiei acestuia in tesuturi cu o serie de efecte terapeutice majore:
- angioneogenetic de refacere al patului capilar find la ora actuala considerat cel mai eficace tratament in microangiopatii sau al ischemieilor periferice (cum ar fi de exemplu cele care apar in cazul sclerozei multiple, al intrauterine growth retardation (IUGR) sau ACV, embolism- neurologie)
- de activare al mecanismelor de regenerare tisulara si in primul rind osoasa (osteogeneza) permitind o vindecare rapida a necrozelor, fracturilor tesuturilor ischemizate
- antibiotic, find considerat la ora actuala tratamentul de electie al infectiilor bacteriene si micotice cu polirezistenti sau fulminante
- antiinflamator si antiedematos masiv, constituind un inlocuitor mult mai eficient al cortizonului si derivatilor acestuia (iar din neurologie: pareza de facial)
- modificari al sintezei unor neurotransmitatori (in aceasta privinta se desfasoara o serie de studii, in special in America, ce atesta evolutiile favorabile in cazul unor menifestari neurologice precum plegiile spastice, cerebral palsy, autismul).
Din pacate experienta practica a europenilor (cu exceptia spastici din cazul plegiilor, a parezei de facial, neuralgiei de trigemen si a sclerozei multiple unde HBO se aplica in mod frecvent) in celelate cazuri mentionate mai sus este destul de redusa.
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
va multumim pentru informatiile date si asteptam vesti bune domnule doctor.Al meu copil a fost diagnosticat cu parapareza spastica de la 2 ani.Am facut 8 seriii de injectii cu toxina botulinica si facem kinetoterapie tot de la 2 ani de 3 ori pe saptamana.Rezultate se vad dar inca nu merge singur. Nu sta nicaieri fara mine si inca avem si pampers.
Buna seara,
Kinetoterapia este cel mai important lucru! urmat de tratamentele de reducere a spastici pentru a permite o dezvoltare normala a scheletului (de asemenea f. importante). Kinetoterapia ii va permite copilului d-voastra sa compenseze deficitul motor iar botoxul poate reduce spastica.
De fapt scopul tratamentului plegiilor spastice este de recuperare a deficientelor motorii si de combatere a spasticii ce pote produce tulburari de dezvoltare a scheletului, care pot lasa sechele sau pot duce la operatii mutilante (in cazul copiilor) iar la adulti creaza un disconfort masiv.
Botoxul, atunci cind poate fi aplicat, reprezinta o solutie terapeutica majora, dar nu poate fi combinat cu oxigenarea hiperbara (HBO inactiveaza toxina botulinica), dezavantajul acestui tratament il constituie faptul ca poate agrava temporal deficitul motor, ingreunind kinetoterapia, dar oricum este mai bine decit orice solutie neurochirurgicala definitiva (neurotomii: un ligament taiat poate il veti mai putea vre-odata cosmetiza, dar un nerv distrus e pentru totdeuna distrus!). Deci atita vreme cit botoxul reduce spastica si nu afecteaza motilitatea este de preferat oxigenarii hiperbare, deoarece tratamentul cu toxina botulinica este mai ieftin si poate fi aplicat in orice clinica. Daca HBO va fi luat in normativ de catre Ministerul Sanatatii si va fi decontat de catre casa, probabil ca se vor inversa rolurile.
In privinta celorlalte simptome ale baietelului d-voastra imi e greu sa ma pronunt. Pe deoparte nu sint neurolog, iar pe de alta parte experientele mele practice in privinta cerebral palsy sint limitate, ca de altfel si ale colegilor mei de medicina hiperbara din Europa. Si eu sint curios sa pot documenta modificarile neurologice ce apar sub HBO, asa de mult laudate de americani.
Deci m-asi bucura de orice colaborare cu neurologii; de fapt hiperbara a aparut acum mai bine de 100 de ani in primul rind pentru tratamentul DCS1 (accidentul de scufundare) care de fapt este o afectiune neurologica clara: accident cerebral ischemic
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Kinetoterapia este cel mai important lucru! urmat de tratamentele de reducere a spastici pentru a permite o dezvoltare normala a scheletului (de asemenea f. importante). Kinetoterapia ii va permite copilului d-voastra sa compenseze deficitul motor iar botoxul poate reduce spastica.
De fapt scopul tratamentului plegiilor spastice este de recuperare a deficientelor motorii si de combatere a spasticii ce pote produce tulburari de dezvoltare a scheletului, care pot lasa sechele sau pot duce la operatii mutilante (in cazul copiilor) iar la adulti creaza un disconfort masiv.
Botoxul, atunci cind poate fi aplicat, reprezinta o solutie terapeutica majora, dar nu poate fi combinat cu oxigenarea hiperbara (HBO inactiveaza toxina botulinica), dezavantajul acestui tratament il constituie faptul ca poate agrava temporal deficitul motor, ingreunind kinetoterapia, dar oricum este mai bine decit orice solutie neurochirurgicala definitiva (neurotomii: un ligament taiat poate il veti mai putea vre-odata cosmetiza, dar un nerv distrus e pentru totdeuna distrus!). Deci atita vreme cit botoxul reduce spastica si nu afecteaza motilitatea este de preferat oxigenarii hiperbare, deoarece tratamentul cu toxina botulinica este mai ieftin si poate fi aplicat in orice clinica. Daca HBO va fi luat in normativ de catre Ministerul Sanatatii si va fi decontat de catre casa, probabil ca se vor inversa rolurile.
In privinta celorlalte simptome ale baietelului d-voastra imi e greu sa ma pronunt. Pe deoparte nu sint neurolog, iar pe de alta parte experientele mele practice in privinta cerebral palsy sint limitate, ca de altfel si ale colegilor mei de medicina hiperbara din Europa. Si eu sint curios sa pot documenta modificarile neurologice ce apar sub HBO, asa de mult laudate de americani.
Deci m-asi bucura de orice colaborare cu neurologii; de fapt hiperbara a aparut acum mai bine de 100 de ani in primul rind pentru tratamentul DCS1 (accidentul de scufundare) care de fapt este o afectiune neurologica clara: accident cerebral ischemic
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Ce diagnostic au copiii aflati acum sub tratament si cati ani au?Exista si riscuri?Cate zile dureaza o cura de tratament?
Buna ziua,
Va referiti la Constanta sau in general?
La Constanta am inceput prin aprilie a. c. si avem un baietel (5 ani) cu plegie spastica in tratament, inca 2 copii urmeaza sa inceapa si un adult (24 de ani). In plus mai avem un baietel de 7 ani cu un retard psihomotor, caz in care vreau intii sa ma documentez la colegii din america in ce fel il putem ajuta.
Doi copii cu autism au terminat deja prima serie de tratamente, intra acum in evaluare, si inca 5 urmeaza sa inceapa.
Problema tratamentului la copii este destul de dificila deoarece parintele trebuie sa-l insoteasca si uneori si cineva din personal. Daca acest lucru in Romania inca mai merge si nu percem costuri suplimentare pentru parinte, in occident este de nerealizat!
Desigur ca exista si riscuri si de aceea terapia se desfasoara sub control medical pentru a minima aceste riscuri. Cert este ca de mai bine de 30 ani in Germania nu s-a constatat nici un incident intr-o astfel de camera, iar standardele europene de desfasurare a tratamentului sint atit de stricte incit pot garanta o derulare fara complicatii. Principalul risc in barocamere in general este cel de incendiu, in absenta unei instalatii corespunzatoare. Unele barocamere functioneaza cu oxigen (adica barocamera este plina cu oxigen pur). Tratamentul este mult mai usor ca nu este nevoie de masca, dar riscul de explozie este major. Astfel de camere se intilnesc in America in numar foarte mare, dar in Europa sint interzise. Barocamera din Constanta dispune de un sistem modern de monitorizare continua a concentratie oxigenului din aerul din camera, ce permite contracararea rapida in cazul unor scurgeri de oxigen in camera. Oxigenul este inspirat pe masca si nu "curge" continu: sistem"on demand" si nu "on flow" (interzis de altfel in Europa). D.p.d.v. al Normativelor Europene barocamerele trebuiesc sa fie dotate cu sas de evacuare rapida si instalatie contraincendiu speciala pentru hiperbarism ("cu ceata"), dotari prezente desigur in Constanta. Instalatia contraincendiu nu a fost inca in Germania folosita (desigur inafara de testele anuale de functionalitate) deoarece masurile de prevenire sint atit de precise incit nu a trebuit sa combatem nici un incediu in barocamera. Spre deosebire de colegii din America! (avem si noi oful nostru cu americanii, noi le-am luat-o inaite mult cu HBO in terapia tumorala si cu technica HBO, iei ne dau clasa in neurologie). Oricum la ora actuala se considera ca barocamerele germata sint cele mai performante si mai sigure din lume, foarte putine tari insa isi permit aceasta technica.
In cazul spasticilor o cura dureaza pe perioada a 10-15 sedinte, in anumite cazuri fiind necesara repetarea acesteia. Pentru retarduri nu pot furniza informatii concrete, dar, iarasi revin la americani, ei propun tratamente ca la autism pe ca 40 de sedinte (noi in astfel de cazuri facem 15-20 dupa care observam evolutie si putem relua cura)
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Va referiti la Constanta sau in general?
La Constanta am inceput prin aprilie a. c. si avem un baietel (5 ani) cu plegie spastica in tratament, inca 2 copii urmeaza sa inceapa si un adult (24 de ani). In plus mai avem un baietel de 7 ani cu un retard psihomotor, caz in care vreau intii sa ma documentez la colegii din america in ce fel il putem ajuta.
Doi copii cu autism au terminat deja prima serie de tratamente, intra acum in evaluare, si inca 5 urmeaza sa inceapa.
Problema tratamentului la copii este destul de dificila deoarece parintele trebuie sa-l insoteasca si uneori si cineva din personal. Daca acest lucru in Romania inca mai merge si nu percem costuri suplimentare pentru parinte, in occident este de nerealizat!
Desigur ca exista si riscuri si de aceea terapia se desfasoara sub control medical pentru a minima aceste riscuri. Cert este ca de mai bine de 30 ani in Germania nu s-a constatat nici un incident intr-o astfel de camera, iar standardele europene de desfasurare a tratamentului sint atit de stricte incit pot garanta o derulare fara complicatii. Principalul risc in barocamere in general este cel de incendiu, in absenta unei instalatii corespunzatoare. Unele barocamere functioneaza cu oxigen (adica barocamera este plina cu oxigen pur). Tratamentul este mult mai usor ca nu este nevoie de masca, dar riscul de explozie este major. Astfel de camere se intilnesc in America in numar foarte mare, dar in Europa sint interzise. Barocamera din Constanta dispune de un sistem modern de monitorizare continua a concentratie oxigenului din aerul din camera, ce permite contracararea rapida in cazul unor scurgeri de oxigen in camera. Oxigenul este inspirat pe masca si nu "curge" continu: sistem"on demand" si nu "on flow" (interzis de altfel in Europa). D.p.d.v. al Normativelor Europene barocamerele trebuiesc sa fie dotate cu sas de evacuare rapida si instalatie contraincendiu speciala pentru hiperbarism ("cu ceata"), dotari prezente desigur in Constanta. Instalatia contraincendiu nu a fost inca in Germania folosita (desigur inafara de testele anuale de functionalitate) deoarece masurile de prevenire sint atit de precise incit nu a trebuit sa combatem nici un incediu in barocamera. Spre deosebire de colegii din America! (avem si noi oful nostru cu americanii, noi le-am luat-o inaite mult cu HBO in terapia tumorala si cu technica HBO, iei ne dau clasa in neurologie). Oricum la ora actuala se considera ca barocamerele germata sint cele mai performante si mai sigure din lume, foarte putine tari insa isi permit aceasta technica.
In cazul spasticilor o cura dureaza pe perioada a 10-15 sedinte, in anumite cazuri fiind necesara repetarea acesteia. Pentru retarduri nu pot furniza informatii concrete, dar, iarasi revin la americani, ei propun tratamente ca la autism pe ca 40 de sedinte (noi in astfel de cazuri facem 15-20 dupa care observam evolutie si putem relua cura)
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
ce parere aveti despre sectionarea tendonului?
cum putem preveni aceasta operatie si mai exact ce putem face ca alternativa?
baietelul meu merge pe varfuri, mai ales dupa ce trece afectul botoxului si medicul ortoped care il urmareste a spus sa ne gandim la o astfel de interventie.Facem kinetoterapie dar in ultimul timp a inceput sa mearga pe farfuri si apar tot mai des pierderi de echilibru.
astept sfaturile voastre.
cum putem preveni aceasta operatie si mai exact ce putem face ca alternativa?
baietelul meu merge pe varfuri, mai ales dupa ce trece afectul botoxului si medicul ortoped care il urmareste a spus sa ne gandim la o astfel de interventie.Facem kinetoterapie dar in ultimul timp a inceput sa mearga pe farfuri si apar tot mai des pierderi de echilibru.
astept sfaturile voastre.
noi am rezolvat problema cu aparat gipsat.O alternativa ar fi si miofibrotomia, dar trebuie repetata.Cat are copilul?
are patru ani si a facut trei infiltratii cu toxina botulinica la cluj si pentru o perioada a mers cu toata talpa dar dupa ce trece efectul o luam de la capat.Ideea e ca are perioade in care este mai spastic si atunci merge pe vrfuri.Nu stiu foarte multe despre miofibrotomie si te rog sa-mi dai niste detalii in ce priveste acesta metoda(Cat costa, la ce perioada se repeta, care sunt rezultatele, unde se face, si cel mai important in ce costa).Multumesc.
poti intra pe internet si gasesti informatii despre miofibrotomie.Se fac mai multe incizii, in jur de 15 in diferite zone, pe muschii spastici.10 zile se sta la pat dupa care are voie sa mearga.Rezultatele sunt evidente.Se relaxeaza.Cost:1750 eur.Se repeta de cate ori e necesar, deoarece ca si la to.xina dupa o perioada spasticitatea revine.Noi am obtinut mersul pe toata talpa prin aparat gipsat repetat, ca o gheata.Se practica la Budimex.
Toata stima fata de metodele ortopedice (tenotomii, transpozitii muschi, tendoane- ce frumos suna: miofibrotomie...rezultatele sint si evidente iar pretul este si el stabilit..., unele se mai cheama osteotomii, adica se taie si se ajusteaza oasele, ce mai... o adevarata opera de arta... orice idee si fantezie e binevenita). Doar aceste interventii se fac de zeci sau chiar sute de ani si multi sint adevarati sculptori in os si muschi. Deunazi am consultat un copil care pina la virsta de 14 ani avusese 8 interventii ortopedice. Plus perioadele de gips de rigoare (doar ne respectam, surpriza mai tirziu...) viata lui si a celor din jur trebuie sa fiu fost un calvar, mai sperau inca, acum vroiau in China! Ti se rupe inima. Sint sigur ca sint alti cu si mai multe. De toxina botulinica cred ca ati inceput sa va faceti o idee, cam cit e de formidabila. Scuze daca va cer sa va interesati despre (pe net, nu la reprezentanti sistemului medical clasic, care ori fac ochii mari, ori ridica din umeri, ori pufnesc superiori in ris, ca si maestrii de la care au invatat meserie, ei merg pe acelasi drum si apara sistemului si randamentul lui cu orice pret): neurotomie partiala periferica (operatia Stoffel) (in cazul de mai sus pentru nervul tibial), radicotomie (rizotomie)selectiva posterioara-cautati in engleza sau franceza. Din pacate sinteti singuri in a aprecia, asa cum cumparati un articol de pe e-bay, sistemul nu va ajuta decit ca si pina acum. De-aia ati ajuns unde intarca mutu' iapa prin Ucraina si China si ati venit inapoi fara bani iar peste 3-6 luni ati inceput sa plingeti ca i-ati cheltuit degeaba. Mai bine beati, mincati si faceati gimnastica aici la noi.
raldu, si unde sa facem gimnastica aici la noi?Incerc de nu stiu cat timp sa obtin o programare la 1 Mai si mi se raspunde ca nu se poate, ca nu primesc ambulator(adica sa-mi platesc singura cazarea si masa), dar nici in centrul acela nu sunt locuri(conditiile de acolo sunt greu de suportat).Apelez la ei doar o data pe an, nu le cer sa ma accepte de 7 ori /an.
La Busteni sunt oamenii pe liste de 3-4 luni si nu sunt locuri, iar in centrele din Bucuresti bati orasul pentru o jumatate de ora de gimnastica si nu pe gratis evident.Stiu ca nici Ucraina nu face minuni(am incercat-o si pe asta si ne-am dat seama ca nu merita), dar intrebarea e ce sa facem?Eu am ales varianta sa platesc doi kinetoterapeuti si sa-mi amenajez o sala acasa.Ma costa foarte mult!Cati parinti isi permit sa faca lucrul asta?Problema e ca vreau sa merg si in alta parte decat acasa, sa-i mai schimb mediul, pentru ca nu mai are eficienta.S-a saturat!Si nu am unde sa ma duc.
La Busteni sunt oamenii pe liste de 3-4 luni si nu sunt locuri, iar in centrele din Bucuresti bati orasul pentru o jumatate de ora de gimnastica si nu pe gratis evident.Stiu ca nici Ucraina nu face minuni(am incercat-o si pe asta si ne-am dat seama ca nu merita), dar intrebarea e ce sa facem?Eu am ales varianta sa platesc doi kinetoterapeuti si sa-mi amenajez o sala acasa.Ma costa foarte mult!Cati parinti isi permit sa faca lucrul asta?Problema e ca vreau sa merg si in alta parte decat acasa, sa-i mai schimb mediul, pentru ca nu mai are eficienta.S-a saturat!Si nu am unde sa ma duc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2parapareza spastica
- 2Parapareza spastica
- 2Parapareza spastica
- 5parapareza statica - recomandare
- 7Parapareza spastica din nastere si merge din ce in ce mai greu
- 8Protectie exagerata
- 9Artrodeza gleznei
- 7Parapareza Spastica, mictiuni Imperioase
- 6Asimetria membrelor inferioare, baiat 12 ani
- 5Parapareza spastica
- 3parapareza, mers dificil, blocare muschi
- 0parapareza spastica ereditara
- 0parapareza spastica
- 1Persoanele operate de spina bifidă pot face sex?
- 4O părere - problema parapareză spastică
- 0Întrebare: știți un exercițiu să pot urca și coborâ scări fără ajutor?
- 4O părere - mă ia amețeala, îmi amorțesc picioarele și îmi pierd echilibru
- 3Un sfat tălpi amorțite
Mai multe informații despre: parapareza spastica