paralizie in timpul somnului
Eu am aceasta problema de mic copil, de la varsta de 4-5 ani, insa semnele sunt total diferite de cele pe care le am acum. Atunci, imi aduc perfect aminte, chiar dupa ce adormeam, intram intr-o stare de constiinta si auzeam niste voci si sunete care vroiau sa-mi spuna ceva. Nu aveam control asupra corpului si ma trezeam din cauza fricii. Daca adormeam iarasi, intram in aceiasi stare. Atunci credeam ca este doar un cosmar. Dupa doi ani au disparut. Au revenit insa la 15 ani, doar ca manifestarile erau cel putin ciudate: simteam intra-devar un fior care rezona sub forma de sunet, apoi o usurare, puteam deschide ochii, vedeam tot ce este in jurul meu, numai ca lucrurilor care aveau o forma mai ciudata le atribuiam stari sufletesti, le vedeam uneori miscandu-se. Simtem pulsul, respiratia, (putin accelerate) daca incercam sa misc mana sau piciorul, aveam senzatia ca se ridica "spiritul meu", ma speriam si ma trezeam instantaneu daca trageam puternic aer in piept. Acum, dupa 5 ani, manifestarile sau schimbat din nou: sunt mai scurte, frecventa cardiaca nu mai e crescuta si nici cea respiratorie, daca vreau pot ramane in aceasta stare fara sa se intample ceva. Inainte aveam doar noaptea manifestarile si numai daca ma culcam tarziu ( motive - oboseala), acum am si ziua, dar nu intotdeauna, ci numai atunci cand adorm dupa mancare( este logic ca intervine tot un factor de stress). Desi am aceste 'simtome' de mai mult timp, chiar nu le-am dat o importanta semnificativa, nu am fost la neurolog, pt ca nu am crezut ca e necesar. Cu siguranta factorul declansator este stress-ul : o metoda simpla de a nu intra in aceste stari este sa ascultati muzica inainte de culcare (in surdina). La mine functioneaza, si sper sa mearga si la altii. Totusi aceasta stare ma face sa ma simt mai special, probabil ca e un fel de autohipnoza, nicidecum o paralizie a corpului.Trebuie doar lucrat umpic la partea aceasta. Eu unul, intr-o noapte, am reusit sa deschid usa la un dulap cu cheia(era in broasca), cand am iesit din acea stare, am verificat si spre surprinderea mea, usa era deschisa. S-au cum se poate explica faptul ca, intr-o zi, fiind la ora de romana, nepregatit, urmand sa ma asculte pe mine, aveam o teama si apoi o senzatie ca cea din timpul somnului si mi-am dorit sa se intample orice, numai sa nu ma asculte. Si a explodat becul de deasupra profesoarei...fara urmari grave. Si nu e doar o simpla intamplare!
Era sa uit un aspect important, nu are nicio legatura cu consumul de cafea, tigari. alcool. Eu nu beau, nu fumez, nu consum alcool (nici cand eram mic =)) ). Astept intrebari sau /si comentarii.
Era sa uit un aspect important, nu are nicio legatura cu consumul de cafea, tigari. alcool. Eu nu beau, nu fumez, nu consum alcool (nici cand eram mic =)) ). Astept intrebari sau /si comentarii.
Buna dragilor,
Toate simptomele descrise de voi le-am avut si eu ani de zile, ba visam ca ma strange cineva de gat, ba ca sunt in cadere libera, ba ca era muzica prea tare si incerc sa o dau mai incet si nu ma pot misca, ba ca ma ascund, dar hotii sau cei care vroiau sa-mi faca rau ma gaseau si ma trezeam tot timpul cum spuneti si voi cu mari eforturi din aceasta paralizie. Efectiv nu ma puteam misca si simteam ca intr-o zi inima o sa-mi cedeze. Am 27 de ani si cam de 4 ani am scapat de acest urat "cosmar" pe care il aveam de mica. Cum? Prin spovedanie si impartasanie. Cautati un duhovnic bun(un preot), spuneti toate pacatele, incercati sa duceti o viata curata (va trece ca si cum n-a fost niciodata.
Toate simptomele descrise de voi le-am avut si eu ani de zile, ba visam ca ma strange cineva de gat, ba ca sunt in cadere libera, ba ca era muzica prea tare si incerc sa o dau mai incet si nu ma pot misca, ba ca ma ascund, dar hotii sau cei care vroiau sa-mi faca rau ma gaseau si ma trezeam tot timpul cum spuneti si voi cu mari eforturi din aceasta paralizie. Efectiv nu ma puteam misca si simteam ca intr-o zi inima o sa-mi cedeze. Am 27 de ani si cam de 4 ani am scapat de acest urat "cosmar" pe care il aveam de mica. Cum? Prin spovedanie si impartasanie. Cautati un duhovnic bun(un preot), spuneti toate pacatele, incercati sa duceti o viata curata (va trece ca si cum n-a fost niciodata.
Felicitari, e bn sa te regasesti spiritual, vindeca mai multe rani, un an nou fericit si multa sanatate tuturor, respect si numai de bine.
Da, elena.1 imi esti foarte de folos la asta cu spovedanie si impartasanie nu m-am gandin trebuie sa spun ca esti geniala.. tocmai ai ajutat toata planeta sa fie bine.. ce ne faceam fara sfatul tau pretios!! o sa ma mut in munti si o sa duc o viata linistita o sa ma imbrac cu blana la urs, o sa mananc mere cu frunze..si tot felul de chestii de genul asta!!! Elena, asta este un forum pe teme medicale poti sa postezi sfaturi de genul asta la forumul cu acatiste si tamaie!! voodooo style!!
Nu este nimic de domeniul stiintifico-fantastic. Este o boala care are un nume. Restul sunt coincidente mai mult sau mai putin imaginate.
Nu are nimic de a face cu spartul de becuri cu puterea gandului (asta este pentru Radu). Daca tu poti repeta situatia te sfatuiesc sa-l contactezi pe James Randi si sa te inscrii la "The One Million Dollar Paranormal Challenge". Macar castigi un ban cinstit. Nu glumesc.
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_Foundation#The_One_Million_Dollar_Paranormal_Challenge
Imi pare rau ca Wikipedia inca nu a tradus aceasta pagina, dar pentru cei care stiu engleza, aici este descrisa boala si posibilele cauze: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis#Possible_causes
Nu are nimic de a face cu spartul de becuri cu puterea gandului (asta este pentru Radu). Daca tu poti repeta situatia te sfatuiesc sa-l contactezi pe James Randi si sa te inscrii la "The One Million Dollar Paranormal Challenge". Macar castigi un ban cinstit. Nu glumesc.
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_Foundation#The_One_Million_Dollar_Paranormal_Challenge
Imi pare rau ca Wikipedia inca nu a tradus aceasta pagina, dar pentru cei care stiu engleza, aici este descrisa boala si posibilele cauze: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis#Possible_causes
Aduc multumiri sunsolaris2000 pentru sprijinul oferit in legatura cu 'paralizie in timpul somnului', deasemenea multa sanatate.(mesaj privat se pare ca nu pot sa iti dau, oricum am primit ca raspuns suficient de mult material in ceea ce ma interesa)
adineaori am avut un episod... de fapt 2 unul dupa altul de paralizie in timpul somnului somnul de amiaza de data asta oricum sunt obisnuit cu astfel de lucruri le am periodic de cativa ani... in ultimul timp nu ma mai sperie asa tare astazi de ex sa va pov cum a fost am deschis ochii si am realizat ca nu ma pot misca atunci mi-am dat seama ca am n alt episod de paralizie in somn pt cei care nu stiu cum e nu va imaginati ca ochii sunt deschisi la max mai exact sunt intre deschisi poti vedea o mica parte din incapere dar esti constient sau asa cred oricum sa revin stiam ca nu are rost sa ma chinuii ca nu voi reusii sa ma misc decat dupa ce va trece ceva timp asa ca am ales sa ma relaxez si am inceput sa am halucinatii dar placute de data asta am zis daca tot le am sa incerc sa le controlez si primu lucru a fost sa deschid geamul de la camera facand doar un semn cu mana si am reusit apoi sa zbor pe geam specific ca stau la et 4 si am zburat m-am oprit jos la scara blocului si aveam in minte ca toti din visul meu toti oamenii sunt ireali numai eu sant real (ma distram faceam ce vroiam eu ) a aparut un tip care nu mai parea ireal a iesit din blocul meu si eu i-am intrebat cn e cel mai puternic si el a inceput sa zambeasca si eu i-am zis hai zi ai vazut ca pot sa zbor si el mi-a zis ai de gand sa ma iei cu prostii de astea sau sa imi spui ce vrei de fapt si atunci m-a intristat si i-am zis ca vreau sa ma trezesc la mn in pat si sa ma pot misca si a plecat iar eu am facut un salt si am urcat direct la et 4 printre balustrazile de la scara si iar am deschis ochii si nu puteam sa ma misc asa mi-am dat seama ca am mai dormit putin dupa primul atac de paralizie si de data asta nu am vrut sa mai adorm si m-am chinuit un pic sa ma trezesc sa ma misc pana am reusit dar oricum nu speriat mai mult curios de asta am cautat si pe net a fost frm oricum experienta asta fata de primele episoade cand nici nu mai adormeam inapoi iar pt cei ce nu se pot obisnuii cu starea asta am un sfat cand va fortati sa va treziti nu mai incercati sa va miscati corpul sau sa strigati ca e inutil incercati sa deschideti ochii cat mai mult sa vedeti cat mai bn in juru vistru si o sa va treziti mai repede salut
Buna seara. Eu am aceeasi problema ca voi...doar ca se pare ca este putin mai ciudata, se intampla doar in timpul somnului. Ma trezesc brusc datorita unui zgomot de gherute de animal pe parchet, acesta se urca in pat si parca ma cuprinde, nu pot deschide nici macar ochii, ulterior ma inteapa ori in palma ori in gat..mintea este singura libera. Banuiesc ca-mi creste foarte tare tensiunea si am srnzatia uneori ca sunt mai multe persoane si ca susotesc.doar ca eu nu pot sa le vad.le simt ca pe ceva rau. Inca nu am gasit o legatura sau cum le pot evita, nu sunt dese. Am citit despre asta si se pare ca nu este nimic iesit din comun, creierul in timpul somnului blocheaza musculatura pt a nu avea spasme, a rontai..etc si el se trezeste si uita sa deblocheze muschii. Si nu dureaza minute, este vorba de secunde, doar ca noi asa le percepem.datorita panicii avem si senzatia ca ne tine cineva. :)
Salut! Sunt Bogan, si eu ma confrunt cu aceste stari de paralizie in somn asociata cu sufocare, cateva secunde bune nu pot respira si misca si sunt in timpul visului dar dupa realizez ca e real. Partea buna e ca nu am halucinatii doar ca visul este destul de ciudat si frica destul de mare!daca adorm la loc se intampla iarasi si bineinteles ca raman treaz fara nici macar cateva minute de somn pe noapte.toate astea banuiesc ca se asociaza cu starea de anxietate pe care o am si stresul zilnic.am fost la mai multi doctori dar nu mi au dat un diagnostic exact.aiurea! Nu stiu daca sa vindecat cineva de asa boala sa i spun psihica?
am avut aceasta problema "paralizie in somn" cam de la varsta de 15 ani.. de vreo 4-5 ori pe saptamana, uneori si de 2-3 pe seara... foarte urat... starea de paralizie venea impreuna cu cosmaruri...imi venea sa plang cand trebuia sa dorm...era o mare groaza pentru mine cand trebuia sa ma culc, pentru ca, stiam ce va urma...pana pe la 24 de ani a tinut aceasta "boala", de care credeam ca nu o sa mai scap niciodata...dar multumesc lui Dumnezeu, dupa vreo 9 ani de chin, sunt vindecat...
... sa va spun si cum am fost vindecat... eream ateu si faceam tot felul de lucruri rele.. de la cele mai mici, pana la cele mari.. intr-o zi am cunoscut o fata (care azi imi e sotie), si fata aceasta mi-a vorbit de Dumnezeu...dupa vreo 2 ani de relatie, timp in care am inceput sa cercetez Biblia, a venit un moment in care nu mai suportam povara pacatelor mele...atunci zdrobit pe interior am hotarat sa imi predau viata Domnului Isus si sa devin astfel copilul Lui...am inceput sa citesc si sa traiesc Biblia si sa am o relatie personala cu Dumnezeu...pot sa va spun cu bucurie in suflet ca El m-a vindecat de aceasta "boala" (+multe altele)..au trecut aproape 3 ani de cand sunt vindecat si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta..nimeni nu are leac pentru acesta "boala" si nimeni nu poate intelege spaima prin care trece cel "bolnav"...va spun cu bucurie in suflet ca din momentul in care am facut legamant cu Dumnezeu, aceasta "paralizie" a disparut din prima noapte...parca nu as fi avut-o niciodata...Dumnezeu e sursa vietii, Cel ce tine totul sub control...apropiati-va de El si veti vedea schimbari miraculoase! Slavit sa fie Domnul in veci de veci ! Amin
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3parestezii degete
- 6un fel de vajait in cap si paralizie temporara
- 3paralizie temporara?
- 38Mielita - tratament?
- 3Paralizie la otomastoidita
- 11Cand piesele nu par sa se potriveasca
- 4paralizie de somn
- 3Paralizie in somn
- 4Paralizie hemilaringe sting posttraumatic.
- 6a suferit un avc ischemic destul de grav.. are paralizie pe partea dreapta
- 6S-a aplecat putin si imediat i s-a facut rau, o doare spatele si nu se poate misca
- 1adolescent cu episoade de paralizie a limbii si membrelor
- 3Paralizie prin sarut?
- 0Paralizie nerv radial, prin taiere in urma accident (poze)
- 1Paralizia corzii vocale drepte
- 3Anxietatea poate da paralizie?
Mai multe informații despre: Paralizia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: