pancreatita sau tumora?
Buna ziua. Am o intrebare, daca ma puteti ajuta. Tatal meu a fost disgnosticat cu cancer la pancreas in urma unor analize de sange. La operatie s-a constatat ca pancreasul este usor inflamat si ca prezinta noduli. La biopsie, s-a exclus prezenta unei tumori pancreatice. In schimb, in urma unor analize de sange, la indicatorii macrotumorali CA 9-19 si CEA, valorile au iesit exagerat de mari. Adica, la CA 9-19 => 1224, fatza de 30, si celalt putin depasit. Intrebarea mea este : valorile acestor indicatori pot fi mari doar daca exista o tumora in organism? Sau exista posibilitatea sa prezinte valori mari in conditiile in care pancreasul are noduli crescuti si este usor inflamat? Precizez faptul ca analizele glicemia si amilazemia sunt in limite normale, ceea ce indica o functionare a pancreasului. Va multumesc!
3 comentarii
Anatomia patologică este regina diagnosticului. Biopsia bate markerii aşa cum la oaste funcţia doboară gradul.
Buna ziua. Am si eu o intrebare: ce inseamna la ecografie "pancreas cu structura discret hiperecogena granulata"? Multumesc anticipat
Nu înseamnă nimic. Este exact aspectul ecografic normal al pancreasului.
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 83cancer de pancreas cu metastaze hepatice
- 8Cancer la pancreas
- 5dupa operatia de pancreas (cancer), mai am dureri
- 3Cancer la pancreas
- 5pancreatita necrotico-hemoragica
- 7poate fi pancreasul cauza?
- 4Ajutor dupa operatie pe pancreas
- 6Ref. neoplasm pancreatic cu invazie de trunchi celiac- in atentia Dlui Dr. Raul Duke
- 4cancer de pancreas
- 10referitor la cancer pancreas inoperabil
- 2tumoare stomac esofag pancreas
- 3rezultat pet ct, rog interpretare
- 10hiperaciditate gastrica indelungata
- 1cancer de pancreas
- 4Diabet zaharat, Pancreatita, Colica biliara?
- 5Cancer pancreas
- 2Neoplasm corp pancreas
- 3Tumora cefalica pancreatica T3N1Mx
Mai multe informații despre: Pancreasul pancreatita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: