Cancer pancreas
Surorii mele de 67 ani i s-a facut RMN si s-a vazut la nivelul corpului pancreasului cu extensie spre istm si cap o formatiune inlocuitoare de spatiu de 43/33 mm, care inglobeaza craniul trunchiului celiac si bifurcatia acestuia (arterele hepatica si splenica la origine)si care vine in contact cu trunchiul portei fata de care nu prezinta plan cert de clivaj si care nu are raport cu vasele mezenterice. Wirsung dilatat miniliform lateral de formatiune.
Imagine ganglionara de diam.13 mm omogena neregulata net delimitata situata anterior capului pancreatic.
Atrofia cozii si corpului lateral stg fata de formatiune.
In stadiul acesta este posibila o interventie chirurgicala?
Care sunt pasii de urmat? Care este speranta de viata si in ce conditii?
Va rog, daca puteti sa ma lamuriti cat mai repede cu putinta!
Va multumesc si sa va ajute Dumnezeu!
Imagine ganglionara de diam.13 mm omogena neregulata net delimitata situata anterior capului pancreatic.
Atrofia cozii si corpului lateral stg fata de formatiune.
In stadiul acesta este posibila o interventie chirurgicala?
Care sunt pasii de urmat? Care este speranta de viata si in ce conditii?
Va rog, daca puteti sa ma lamuriti cat mai repede cu putinta!
Va multumesc si sa va ajute Dumnezeu!
5 comentarii
Buna ziua.
Din descrierea RMN pe care o faceti pare a fi un stadiu avansat - prinderea in blocul tumoral a trunchiului celiac determina inoperabilitatea. Dar ar trebui sa solicitati un consult la IOB (Institutul Oncologic Bucuresti ).
Din descrierea RMN pe care o faceti pare a fi un stadiu avansat - prinderea in blocul tumoral a trunchiului celiac determina inoperabilitatea. Dar ar trebui sa solicitati un consult la IOB (Institutul Oncologic Bucuresti ).
Avand in vedere faptul ca acest tip de cancer este dificil de tratat ati avut in vedere si insstituirea unui tratament alternativ?
Buna ziua.
Da, dupa descrierea prezentata pare a fi un stadiu 3.In acest stadiu utilizarea chimioradioterapiei, a dus la o crestere a supravietuirii, conform studiilor.
Da, dupa descrierea prezentata pare a fi un stadiu 3.In acest stadiu utilizarea chimioradioterapiei, a dus la o crestere a supravietuirii, conform studiilor.
Buna ziua,
Mama mea are 58 ani si a fost operata in august anul acesta de stenoza pilorica si ulcer la stomac (i-au redus stomacul la jumatate). S-a descoperit ca are o tumora la venele celiace - pancreas (scuze daca nu am scris denumirea medicala). A facut tomografie inainte de operatie, acum au chemat-o pentru programare tratament citostatice. I s-a spus ca nu se poate opera acest fel de cancer. Ea se simte bine, mananca, s-a ingrasat 5 kg din aug. pana acum, in rest nu are alte probleme. Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati exista pentru ea, unde sa mergem sa prelungim viata. Va rog din suflet sa ne dati sfatul dvs.
Mama mea are 58 ani si a fost operata in august anul acesta de stenoza pilorica si ulcer la stomac (i-au redus stomacul la jumatate). S-a descoperit ca are o tumora la venele celiace - pancreas (scuze daca nu am scris denumirea medicala). A facut tomografie inainte de operatie, acum au chemat-o pentru programare tratament citostatice. I s-a spus ca nu se poate opera acest fel de cancer. Ea se simte bine, mananca, s-a ingrasat 5 kg din aug. pana acum, in rest nu are alte probleme. Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati exista pentru ea, unde sa mergem sa prelungim viata. Va rog din suflet sa ne dati sfatul dvs.
Surorii mele cu neoplasm pancreatic inoperabil, stadiul 3, i s-a aplicat radioterapie 30 sedinte si 4 de chimioterapie cu Gemcitabina, dupa care am facut pauza o luna si am repetat CT-ul pentru evaluarea tratamentului. Din pacate tumora era la fel ca inainte de tratament, iar markerii tumorali nemodificati (CA 19-9 de 4 ori valoarea normala, exact ca la inceput).
I s-a recomandat inca 3 luni de chimioterapie, tot cu Gemcitabina, ( care se desfasoara : cate o sedinta saptamanal, timp de 3 saptamani si una de pauza), dupa care se va repeta CT-ul si markerii tumorali.
Deocamdata se simte binisor, se pare ca suporta bine citostaticul, analizele de monitorizare ale ficatului, rinichiului sunt acceptabile, are doar o usoara anemie.Pentru starile de grata a luat Osetron, la nevoie.
Se pare ca aceasta, (chimioterapia), este singura cale de a-i prelungi viata si de a impiedica metastazele.
Dar, sa vedem cat va rezista organismul..
Va doresc multa sanatate si putere!
I s-a recomandat inca 3 luni de chimioterapie, tot cu Gemcitabina, ( care se desfasoara : cate o sedinta saptamanal, timp de 3 saptamani si una de pauza), dupa care se va repeta CT-ul si markerii tumorali.
Deocamdata se simte binisor, se pare ca suporta bine citostaticul, analizele de monitorizare ale ficatului, rinichiului sunt acceptabile, are doar o usoara anemie.Pentru starile de grata a luat Osetron, la nevoie.
Se pare ca aceasta, (chimioterapia), este singura cale de a-i prelungi viata si de a impiedica metastazele.
Dar, sa vedem cat va rezista organismul..
Va doresc multa sanatate si putere!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3pancreatita sau tumora?
- 3despre pancreas
- 8Cancer la pancreas
- 3tumoare de pancreas ? da sau nu ?
- 3Cancer la pancreas
- 0cancer de pancreas
- 1tumoare la pancreas
- 0Cancer de pancreas
- 52cancer la pancreas cu metastaze la ficat si cancer la colon
- 8Tumora pancreas
- 2tumoare stomac esofag pancreas