otita repetata

11-11-2009
roxyfoxy
Nu este medic/terapeut
roxyfoxy
Buna ziua, am si eu o problema, de 3 luni incoace tot fac otita cand la o ureche cand la alta, am fost la doctor am urmat tratament cu augumentin, gentamicina injectabil, picaturi de garasone in ureche(7 zile ).vreau sa mentionez ca acuma iara ma apucat durerea de ureche, imi zvacneste cateaodata, imi trosneste cand inhitt, si simt cateodata o durere puternica parca mi-ar baga cineva un cutit., si pe langa asta ma doare si capul, mai ales in zona cervicala dreapta,.nu stiu ce sa ma mai fac, poate ma putei ajuta dv, cu un tratament mai bun, ca deja m;am saturat sa tot imi apara,.va multumesc mult
17 comentarii
0
11-11-2009, ora 11:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna!
difera foarte mult tratamentul unei otite externe, de o otita medie seroasa, sau de o otita medie acuta.
trebue sa mergeti la ORL
sa aflati ce fel de otita este ( daca e otita?)
simptomele care le aveti pot fi provocate si de o problema la dantura.. si de o problema la coloana cervicala!
cand o sa stiu un diagnostic concret.. o sa pot sa dau un sfat!
0
11-11-2009, ora 11:47
roxyfoxy
Nu este medic/terapeut
roxyfoxy
la coloana nu am nimic, pt k mi-am facut si radiografii si rmn.poate e si de la dinti, am sa ma duc sa imi fac un control.prima data mi sa spus k am otita externa, iar acuma cand am fost ultima oara mi;a spus k am otita medie seroasa.va multumesc mult de tot
0
11-11-2009, ora 13:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
otita externa casa nu ai reapara.. este important sa nu umbli in ureche cu betisoare.. si sa usuci bine urechea cu uscatorul de par dupa baie!
atita seroasa e alceva si are legatura cu nasul infundat!
0
11-11-2009, ora 21:43
roxyfoxy
Nu este medic/terapeut
roxyfoxy
am fost astazi la medic si mi;a dat sa iau : ciprofloxacina 500mg, vibrocil, acc 600, nurofen, si hexoraletten.mi sa spus ca am otita medie dar nu stiu de care seroasa sau acuta pt ca nu mi;a spus.ce ziceti este bun tratamentul ce mi sa recomandat?...va multumesc, o seara faina
0
12-11-2009, ora 08:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da..e bine.
trebue sa sufli corect nasul.. ( una catre una.. fiecare nara aparte)
si sa incalzesti urechea !
0
12-11-2009, ora 11:38
roxyfoxy
Nu este medic/terapeut
roxyfoxy
ok, multumesc mult, am sa va mai tin la curent in caz k nu imi va trece.o zi buna !
0
26-12-2009, ora 18:10
roxyfoxy
Nu este medic/terapeut
roxyfoxy
Buna seara, iara va deranjez.de cateva zile imi vajaie iara ureche.se pare ca am ramas cu o sensibilitate de la otitele repetate.va rog frumos spunetimi ce sa fac, sau ce sa iau.va multumesc
0
27-12-2009, ora 02:43
yrm
Nu este medic/terapeut
yrm
Buna seara! Acum 8 luni am facut varicela la varsta de 25 de ani! Principala complicatie a fost o pareza faciala pe partea dreapta! In urma tratamentului facut in spital cu, cortizon injectabil si aciclovir mi-am revenit complet! Acum odata cu venirea frigului am incercat sa ma protejez pe cat posibil : am purtat caciula etc. Intrebarea este daca aceasta pareza ar putea reveni pentru ca am usoare junghiuri exact in locul in care m-a durut acum 8 luni inainte sa fac pareza? Aceasta durere ar fi un semnal ca pareza ar putea reveni? Mi-am facut si un rmn cerebral si la acesta rezultatul a fost de leziune ovalara de 1 cm la glanda parotida( tot in perioada cu varicela)! Oare acea leziune sa fi provocat pareza si acum 8 luni ? Sunt foarte speriata ca aceste dureri prevestesc o pareza? Cam ce ar fi de facut? Mentionez ca in acea seara pana la aparitia parezei am avut o durere ingrozitoare in partea dreapta si la 1h am facut pareza, acum este doar o senzatie de durere usoara!
Va multumesc!
0
27-12-2009, ora 10:36
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ROXY.
daca ai tensiunea mica.. poti lua Ginseng 1fiola pe zi si stugeron 3 tab pe zi.

YRM.
cred ca este posibil, , , , ca asea formatiune din parotida sa fie pe nervul facial.. si prin compresie sa produca pareza...
ai mare grioja la rece.. si mai ales la alimentatie !!!!!!!
orice produs care poate provoca o Hipersalivatie.. poate duce la marirea acelei formatiuni in glanda parotida( care este o glanda salivara)
Deci.. exclus.. ACRU, fructe citrice cipsuri... si seminte prajite. gume de mestecat..si condimente!!!!!
0
27-12-2009, ora 10:42
roxyfoxy
Nu este medic/terapeut
roxyfoxy
nu am tensiune, e normala, 12 cu 8.poate mi se trage si de la rinita alergica, acuma 3 sapt am fost diagnosticata, am luat tratament, mila disparut atunci vajaitul si acuma iara mi;a aparut.vreau sa zic ca dimineatza ma trezesc cu narea stanga infundata si uscata, si usurime in gat.va multumesc
0
27-12-2009, ora 10:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
AVAMYS.. in nas.
si urechea incalzita cu saculet cu sare. !
0
27-12-2009, ora 10:48
roxyfoxy
Nu este medic/terapeut
roxyfoxy
multumesc mult.va tin la curent.o zi buna va doresc
0
27-12-2009, ora 11:53
yrm
Nu este medic/terapeut
yrm
Multumesc mult ! Sper sa nu mai patesc ce am patit atunci ! De frig ma feresc cat de mult pot ! Acum nu mai ramane decat sa am grija la alimentatie lucru pe care nu l-am stiut ! Dar aceasta leziune pe glanda parotida va trece, poate fi operata sau tot timpul va trebui sa stau cu frica ca voi face din nou pareza?
Medicii din spital mi-au zis ca acea leziune poate fi de la oreion dar ca pareza am facut-o de la varicela ! Dar eu cred ca are si legatura cu acea leziune datorita faptului ca inainte cu 1 h am avut o durere foarte mare in acel loc!
0
03-11-2010, ora 11:07
LaurKGB
Nu este medic/terapeut
LaurKGB
Buna ziua,
Am facut acum otita al 3-lea an consecutiv, pana acum neavand niciodata asa ceva. Cum vine frigul si am racit putin am si facut otita interna. Mi-a trecut cam intr-o saptamana cu augumentin dar totusi de ce fac in fiecare an? Mereu dupa o raceala destul de mica, nas infundat, secretii nazale abundente si cand sa treaca receala incepe inevitabil otita. Aceleasi simptome 3 ani la rand cand vine frigul.
0
03-11-2010, ora 12:13
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cauza otitelor este Nasul !
faceti radiografie SAF.. un consult ORL. si rezolvati cu respiratia nazala
0
28-07-2011, ora 22:03
monica bordianu
Nu este medic/terapeut
monica bordianu
buna seara. am astazi la ORL cu o problema la ureachea dreapta deoarece este putin imflamata si am scos cu betisorul de ureche un fel de puroi de culoare verde, simt si din cand in cand cateva intepaturi si durere cand pun capul pe perna. In sfarsit doctorita a spus ca este vorba despre o ciuperca. Mi.a dat ca tratament pe 4 zile Garasone(3 picaturi de 3 ori pe zi) si Clotrimazol (3 picaturi de 2 ori pe zi), in ureche. Dupa ce am administrat picaturile urechea mi s-a infundat de tot de parca am intrat in mare si s-a umput cu apa. Am citi prospectele si nici unul din medicamente nu specifica ca sunt pentru infectii ale urechii. Garasone este pentru ochi si Clotrimazol pentru picioare. Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine daca este bun tratamentul, daca este normal sa am aceasta senzatie dupa administrare. multumesc
0
29-07-2011, ora 07:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
medicamentele sunt BUne..si pentru otitele externe...
dar...
1. urechea trebuie sda fie libera de secretii cand administrzi medicamentele ( incalzite ) + un saculet cu sare calda peste ureche
2 Dupa 10 minute de actiune a medicamentului.. ei cateva servetele.. le faci conice si absorbi tot lichidul ramas in ureche ( nu cu betisoare)
3 Ei uscatorul de par si cu urechea aplecata in jos.. sufli aer cald in interior.. pana se desfunda urechea..
repeti asta dupa fiecrea administare de medicament
4 daca nu reusesti sa elimini toate secretiile din ureche ( ai 2 posibilitati
A) sa mergi la ORL..sa.tio aspire urechea
B) sa ei apa Oxigenata.. pui in ureche 5 pic. astepti sa actioneze..si repeti totul dela punctul 2 in jos

Pentru Urgente, sfaturi si recomandari in probleme ORL
Numar Telefon Dr. Flueraru 0906 160 908
. tarif 1.5 euro/min +tva in retelele vodafon, orange, cosmote, romtelecom
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: