Otita medie - lichid in spatele timpanului
Buna seara si la multi ani!
Am capatat o raceala acum vreo 2 saptamani, iar intr-o seara am avut dureri la urechea dreapta si imediat s-a infundat. Am fost la ORL de 2 ori, m-au diagnosticat cu otita medie si cu lichid in spatele timpanului. Mi-au dat augmentin 10 zile, nurofen, sinupret si olint.
Simptomele de raceala mi-au trecuta insa orechea inca este infundata. La fel, nasul se infunda pe partea dreapta si simt ca am mucus in spatele gatului care nu se mai duce. Nu stiu ce sa mai fac. Am facut o audiograma si mi-au spus ca nu am nicio problema la nerv si ca va trece insa tinitusul ma inebuneste. Am incercat toate tehnicile posibile, cu feonul, am aplicat tehnica Valsalva de nenumarate ori, am suflat nasul in prostie, abur cald, nimic. Ce pot sa fac? nu mai suport.
Multumesc din suflet si un an nou cat mai bun!
Am capatat o raceala acum vreo 2 saptamani, iar intr-o seara am avut dureri la urechea dreapta si imediat s-a infundat. Am fost la ORL de 2 ori, m-au diagnosticat cu otita medie si cu lichid in spatele timpanului. Mi-au dat augmentin 10 zile, nurofen, sinupret si olint.
Simptomele de raceala mi-au trecuta insa orechea inca este infundata. La fel, nasul se infunda pe partea dreapta si simt ca am mucus in spatele gatului care nu se mai duce. Nu stiu ce sa mai fac. Am facut o audiograma si mi-au spus ca nu am nicio problema la nerv si ca va trece insa tinitusul ma inebuneste. Am incercat toate tehnicile posibile, cu feonul, am aplicat tehnica Valsalva de nenumarate ori, am suflat nasul in prostie, abur cald, nimic. Ce pot sa fac? nu mai suport.
Multumesc din suflet si un an nou cat mai bun!
4 comentarii
am aplicat tehnica Valsalva de nenumarate ori, am suflat nasul in prostie,
aceste manevre se fac doar când nasul deja este vindecat.. si nici gatul nu este inflamat
altfel impingi toate acele secretii in ureche.. practic ai agravat situatia
1 Gatul.. face parte din tracul digestiv si faringele este pana sus in spatele nasului...asa ca tate alimentele acre, acide, citic. irit i inflameaza faringele când tec.. mai produc si reflux gastro eosfagian in somn..si acid gastric urca pana sus in sptle nasului.si intretin inflamatia si secretiile de acolo
asta e unul din principalele motive d ece nu se vindeca rapid inflamatia din nas si gat
aceste manevre se fac doar când nasul deja este vindecat.. si nici gatul nu este inflamat
altfel impingi toate acele secretii in ureche.. practic ai agravat situatia
1 Gatul.. face parte din tracul digestiv si faringele este pana sus in spatele nasului...asa ca tate alimentele acre, acide, citic. irit i inflameaza faringele când tec.. mai produc si reflux gastro eosfagian in somn..si acid gastric urca pana sus in sptle nasului.si intretin inflamatia si secretiile de acolo
asta e unul din principalele motive d ece nu se vindeca rapid inflamatia din nas si gat
Multumesc frumos pentru raspuns. Am fost din nou la doctor, la 2 de fapt si mi-au prescris tratamente diferete. Nu stiu ce sa iau, ce sa fac, va rog sa ma ajutati din nou cu o opinie.
Diagnostic:
otita medie seromucoasa ureche dr.
obs. rinosinuzita cronica acutizata
faringita subacuta
Tratament1:
medrol 16mg. 1cp/2zi - 5 zile, 1cp/zi - 2 zile
aerinaze 1cp/2zi - 7 zile
afrin 3-5/zi
Tratament2:
ciprofloxacina - 2/zi - 5 zile
betabioptal 4pic/zi
ZirCombi 1/zi - 5 zile
Ce simt:
Nu am febra. Urechea tot infundata este, tinitus. Gatul este inflamat insa nu doare - similar cu pozele pentru streptococ (pot trimite poze pe e-mail daca ajuta).
Ce ma sfatuiti sa fac? multumesc de ajutor!!!
Diagnostic:
otita medie seromucoasa ureche dr.
obs. rinosinuzita cronica acutizata
faringita subacuta
Tratament1:
medrol 16mg. 1cp/2zi - 5 zile, 1cp/zi - 2 zile
aerinaze 1cp/2zi - 7 zile
afrin 3-5/zi
Tratament2:
ciprofloxacina - 2/zi - 5 zile
betabioptal 4pic/zi
ZirCombi 1/zi - 5 zile
Ce simt:
Nu am febra. Urechea tot infundata este, tinitus. Gatul este inflamat insa nu doare - similar cu pozele pentru streptococ (pot trimite poze pe e-mail daca ajuta).
Ce ma sfatuiti sa fac? multumesc de ajutor!!!
Bună domnule doctor Flueraru.
Mă numesc Valeriu și am avut o răceală, gripă, viroză sau ce-o fi fost cu dureri aproape insuportabile în gât, nas înfundat, frisoane și toate celelalte simptome dar fără febră după care m-a luat cu tusă vre-o 3 săptămâni.
Acum nu mai am nimic, DAR, am o senzație de disconfort în gât la baza limbi ca și cum aș avea resturi de mâncare acolo și tot îmi vine să înghit ca să mi se curețe și să meargă în jos dar nu este nimic. Am observat că cel puțin 2 dintre papilele circumvalate sânt cumva mărite, sau inflamate, sânt că o bubă de vre-o 3-4 mm. Ce credeți că aș putea să am ? Mulțumesc.
Mă numesc Valeriu și am avut o răceală, gripă, viroză sau ce-o fi fost cu dureri aproape insuportabile în gât, nas înfundat, frisoane și toate celelalte simptome dar fără febră după care m-a luat cu tusă vre-o 3 săptămâni.
Acum nu mai am nimic, DAR, am o senzație de disconfort în gât la baza limbi ca și cum aș avea resturi de mâncare acolo și tot îmi vine să înghit ca să mi se curețe și să meargă în jos dar nu este nimic. Am observat că cel puțin 2 dintre papilele circumvalate sânt cumva mărite, sau inflamate, sânt că o bubă de vre-o 3-4 mm. Ce credeți că aș putea să am ? Mulțumesc.
exista aici pe forum, mai in urma sute de postari unde am explicat...
Toate simtomele de inflamatie dela baza limbii, faringe, amigdale.
au o singura cauza
alimentele acre, citricele, acidulatele, otet, lamai, usturoi... care irita cand trec spre stomac, provoaca reflux gastro esofagian..si acidul gastric urca sus... inflameaza iarasi in somn.. acele mucoase
PS.. valabil si pentru domnul de mai sus..cu otita seroasa. care are ca si cauza infundarea trompei lui Eustache.. care are deschiderea in rinofaringe..sus. care la fel.. poate fi inflamata de la problemele digestive
Toate simtomele de inflamatie dela baza limbii, faringe, amigdale.
au o singura cauza
alimentele acre, citricele, acidulatele, otet, lamai, usturoi... care irita cand trec spre stomac, provoaca reflux gastro esofagian..si acidul gastric urca sus... inflameaza iarasi in somn.. acele mucoase
PS.. valabil si pentru domnul de mai sus..cu otita seroasa. care are ca si cauza infundarea trompei lui Eustache.. care are deschiderea in rinofaringe..sus. care la fel.. poate fi inflamata de la problemele digestive
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 236otita seroasa bilaterala acuta
- 2otita
- 3otite repetate, fetita un an jumatate
- 21bebe 1 an 5 luni otita seroasa-recomandare operatie polipi
- 6otita sau nu.urgent:-s
- 4tratament pt otita timp de zece zile si de atunci am probleme: voma, ameteli, arsuri, lesin
- 5bebelusi 9 luni are otita?
- 8Otita la copii
- 8otita --urmari
- 0otita medie, ptr domnul doctor Flueraru
- 1otita seroasa (?) + tinitus
- 4otita seroasa
- 3mi-a trecut otita nu ma mai doare urechea si iau in continuare antibioticul
- 3otite repetate baietel 1 an si 4 luni
- 5otita seroasa
- 7piocianic in gat si stafilococ in nas
- 5Otita repetata la sugar
- 1Otita medie seroasa de 2 luni jumatate